Podjeli

Na poziv Udruga umirovljenika iz HEP-a Zagreb, podružnica Elektroprijenosa koja se danas u jutarnjim satima održala u Zagrebu, nazočnima se u ime platforme UMIROVLJENICI ZAJENDO obratio nositelj liste Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) za Gradsku skupštinu Grada Zagreba  Milivoj Špika prof.

U dvadesetak minuta veoma zanimljivog izlaganja dotaknuo se cijelog niza pitanja koja tište umirovljenike Grada Zagreba, ali i svih drugih širom Lijepe naše. Već u uvodnom dijelu je apostrofirao činjenicu da se na Izbornoj listi BUZ-a za Gradsku skupštinu Grada Zagreba nalazi samo 4 osobe koje su članovi stanke, a da su svi ostali iz cijelog niza umirovljeničkih udruga koje djeluju u Gradu Zagrebu, uključujući naravno i članove SUH-a i MUH-a čiji su se čelnici odnosno čelnice toliko poistovjetile i „slizale“ sa politikom HDZ-a da su praktično njihove „lutke na daljinskom“.

Kao u svim udrugama tako i u udruzi umirovljenika HEP-a ima članova raznih stranaka što je sasvim u redu jer ljudi moraju imati potpunu slobodu u biranju svoje političke opcije, no kada su u pitanju umirovljenički problemi i rješenja istih  onda svi bez obzira na političku ili ideološku pripadnost moramo bit zajedno i pokušati učiniti sve da se umirovljeničko pitanje riješi u korist umirovljenika a ne vodstva bilo koje stranke. Ne smijemo dozvoliti da se na bilo kojoj osnovi dijelimo kada su u pitanju egzistencijalna pitanja jer se ista moraju riješiti na dobrobit svih, nikako i nikada u korist bilo koje ideologije, naglasio je Milivoj Špika.

Kako je izbor na lista BUZ-a jedina umirovljenička lista na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu pozvao je nazočne da obrate pozornost na tu činjenicu kao i onu da im svi drugi pred svake izbore daju svakakva obećanja koja se odmah nakon izbora redovito zaborave, a umirovljenicima bude sve gore. Na žalost gotovo redovito se događa i da iz umirovljeničkih redova pred svake izbore iskoči netko tko je spreman radi osobne koristi izdati umirovljenike i trgovati njihovim interesima. Već dulje vrijeme tu prljavu i za sve umirovljenike štetnu igru odrađuju za vladajuće dvije „dame“, Višnja Fortuna i Jasna A. Petrović, koje u ulozi samozvanih predstavnika umirovljenika uz pomoć HDZ-a i njima sklonih medija navodno pregovaraju u korist umirovljenika, a u stvari se radi samo o loše režiranom igrokazu koji ima za cilj uvjeriti umirovljenike da se oni trude pomoći, a time i da im daju svoj glas.

Sa druge pak strane pipcima mračne politike poduzimaju doslovno sve da predstavnike jedine umirovljeničke liste mediji zaobilaze. Nije li u najmanju ruku neobično da o umirovljenicima u raznim emisijama raspravljaju svi izuzev onih kojima su umirovljenici u fokusu. Svjesni smo te činjenice i prljavih trikova kojima nas se želi onemogućiti u slanju poruka našem biračkom tijelu, naglašava gospodin Špika i poziva sve umirovljenike da poruke koje čuju prenesu svojim kolegama. Oni koji nas žele ušutkati su upravo oni koji već tri desetljeća umirovljenicima pričaju bajke, kupuju njihove glasove, otimaju od mirovina, dakle oni koji su kroz cijelo to vrijeme više od polovine njih doveli sa mirovinama koje su ispod granice siromaštva. Ne ustati protiv takvog odnosa značilo bi biti suučesnik u činjenju nepravde prema sebi samima.

Na kraju se svog obraćanja gospodin Špika dotakao i umirovljeničke političke scene i posljednje prevare koju su umirovljenici doživjeli od generala HV-a Veselka Gabričevića, odnedavno novog predsjednika HSU-a, čovjeka koji je na obećanju kako će povesti ujedinjenje umirovljeničkih stranaka dobio unutarstranačke izbore. Na žalost svi koji su ga podržavali, među njima većina članova HSU-a, kao i predsjednik BUZ-a, ostali su nemalo iznenađeni ponašanjem nakon održanih izbora u HSU-u, sada već „generala“ koji je očito i prije izbora skovao plan kako na lažima i klasičnoj prevari vlastitih članova dobiti izbore.

Uvjeren sam, naglasio je nositelj liste BUZ-a da će svi prevareni, a mnogi nakon što su mu se pokušali suprotstaviti i raspušteni, članovi HSU-a dati potporu jedinoj umirovljeničkoj listi u Gradu Zagrebu, a odmah nakon lokalnih izbora i bez „generala“ pokazati svima da smo svi zajedno jači od bilo koje izdaje i bilo kojeg trgovaca umirovljeničkim mukama.  Izađite na izbore i bez obzira na ideološke preferencije glasajte za sebe, je poruka sa kojom je svoj obraćanje završio Milivoj Špika nositelj liste BUZ-a, liste broj 5. na izborima za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

U Zagrebu, 05.05.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema