Podjeli

Danas je petak 13, Vlada vadi sav arsenal protiv trgovaca koji su povisili cijene 31.12.  I neka, da su to učinili 29. 12. ništa im se ne bi dogodilo, pitanje kakav arsenal ima protiv FINE i onih koji su naplaćivali konverziju kuna u euro.
 Na internetu račun novinara, za 39 kuna naplaćena konverzija od 2 eura. ili oko  38% .Na internetu je i karta po visini poreza u EU, druga smo najoporezovanija nacija  EU.
Porez obično državi služi da drži  građane van kritične točke siromaštva, no to nije slučaj i kod nas , prema Eurostatu mi smo na vrhu , 72 % Hrvata jedva spaja kraj s krajem.
Logično pitanje gdje su novci koji se uberu na porezu, trošarinama, PDV -u, zasigurno se ne troši na ulaganje u proizvodnju hrane. Mala zemlja SLO ne uvozi niti meso, niti mlijeko, imaju svoju proizvodnju , kod njih je brašno jeftinije, iako je kod nas cijena brašnu fiksirana, a ljetos je u HR otkupna cijena pšenice bila najmanja u EU  SLO ima manji PDV od nas.
Mi smo pozatvarali naše mljekare i farme, poljoprivrednici nam konobare u Irskoj, a nekada vrijedne snaše, umjesto da pripremaju vrtove za sadnju, listaju oglasnike ne bi li našle posao čišćenja apartmana na moru.
Vitez Rener viteški brani selektora svoje ekipe, vitez Rener podvaljuje građanima Hrvatske, nema selektora koji je promijenio cijelu momčad za vrijeme iste utakmice, a momčad mu ima najskuplji budžet u ligi u kojoj igra, a zauzima pretposljednje mjesto na tablici.
Drugi igrač u obrani drugi ministar ima još goru teoriju, veli da je država platila radove u obnovi koji nisu izvršeni,  scenarij je to koji niti jedna država ne može podnijeti.
Nesposobni ministri primili su plaću za posao koji nisu učinili i platili su izvođače radova koji nisu izvršeni.
Treći put,  navodno Bog pomaže i sada, samo nam treba geodeta da uzme mjeru i napuni torbu s onim što je ostalo.
 Sve zajedno liči na dječji vrtić gdje se djeca igraju kao da su veliki, nigdje na svijetu ne hvali se selektor koji je svoju ekipu doveo na predzadnje mjesto na tablici u ligi kojoj igra.
 Reineru  i ekipi mjesto nije na igralištu. Selektor takve ekipe obično dobije veliku otpremninu da ode, jeftinije ga je platiti, da ode, nego da nastavi raditi štetu.
Dakle vitezu, fulao si sportsku disciplinu, igraj  ping pong, to je igra za  duo igrače, ti njemu, on tebi.
 Dok traju dvorska pripetavanja vrijeme curi, nitko se u Hrvatskoj ne bavi planovima kako da Hrvatska postane samodostatna zemlja koja svoje građane prehranjuje hranom proizvedenom u Hrvatskoj, debela knjižurina Strategija razvoja u kojoj je svaka riječ plaćena petsto kuna miruje i skuplja prašinu, više ne važi, drugi su parametri u igri.
 Vlada očekuje kupce kojima će naplatiti porez na kupovinu nekretnina, a sada i poljoprivrednog zemljišta, a novce iz proračuna potrošiti  samo na ekipu koja igra u prvoj postavi., s predzadnjim mjestom na tablici.
Oporba u Saboru zbraja faulove umjesto da prekine utakmicu,  napuštanjem terena, za koju i prije početka utakmice znaju rezultat, oni i za izgubljene utakmice dobivaju jako solidne dnevnice, pa ih rezultat i ne zanima previše.
   Izmjena cijele ekipe jedina je opcija ako želimo da Hrvatska opstane, naći ljude koji će napuniti farme, zasijati polja, otvoriti mjesta gdje će ljudi proizvoditi ono što nam treba, važnije je od ekipe koja samo zna uzeti od onih koji rade.
Kad u Lisinskom u Vip loži  bude sjedila najuspješnija snaša Hrvatske, uz nju najbolja učiteljica, znat ćemo da smo na dobrom putu.
S ovim selektorom, koji u igru stavlja igrače s crvenim kartonom, to je nemoguće. Mi nemamo rezervni položaj i stoga naš moto mora biti :
“Ustati, a ne odustati”, mi samo
Hoćemo pravedno!
Karta poreza u Europi
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo