Podjeli

Slušajući što sve kandidati za gradonačelnika Grada Zagreba ovih predizbornih dana obećavaju umirovljenicima čovjek se mora zapitati da li je sa većinom njih sve u redu. Gdje su oni bili do sada? Tko ih je sprječavao da nešto predlože, urade ili barem napišu ako nisu u mogućnosti odnosno poziciji pomoći ni na bilo koji drugi način. Sada bi odjednom svi oni gradili domove, hospicije, dnevne boravke, davali Uskrsnice, Božićnice, dodatke na male mirovine, besplatni prijevoz, bolju zdravstvenu skrb, i što sve ne. Pred izbore se očito sve može i smije, no jasno je da sve to traje samo da zatvaranja birališta, a onda opet jedno veliko ništa od većine njih sve do nekih slijedećih izbora… i tako u krug već 30 godina….

Što su oni odnosno većina njih to do sada uradili za umirovljenike?? Ako samo malo provirimo po njihovim FB profilima ili google tražilici vidjeti ćemo da gotovo nitko od njih ne da nije ništa uradio za umirovljenike u nekom prethodnom periodu od 4, 8 ili više godina već ih gotovo nitko od njih u umirovljenike nije ni spomenuo u svom djelovanju…. izuzev naravno koji mjesec pred neke izbore kada se u pravili svi obraćaju umirovljenicima pokušavajući ih, budimo krajnje iskreni, samo još jednom prevariti.

Kako znamo da svaka priča ima svoj početak i kraj tako i lažnim obećanjima polako dolazi kraj. Sve je više umirovljenika koji se koriste internetom i sve više njih je aktivno na društvenim mrežama koje ostavljaju sve manje prostora za razne muljatore koji godinama parazitiraju na umirovljeničkoj muci i nevolji lažno se predstavljajući kao njihov zaštitnici a u stvari se radi o beskrupuloznim trgovcima umirovljeničkim interesima. To su uglavnom oni koji se ne usude ući ni u jednu polemiku na svom FB profilu, ili oni koji nakon postavljanja objave ni na jedno pitanje neće odgovoriti, to su oni koji će blokirati svakoga tko im se usudi postaviti neko škakljivo pitanje, posebno o njihovoj imovini ili sinekurama koje imaju za svoje „volontiranje“.

To su naravno oni kojima je medijski prostor iz nekog potpuno nejasnog i „nepoznatog“ razloga uvijek dostupan. To su oni koji su već odavno izdali i za osobnu korist prodali svaku ideju umirovljeničke solidarnosti. To su oni kojima naša platforma UMIROVLJENICI ZAJEDNO i te kako smeta i mrsi račune pa potajno poduzimaju sve kako bi nas opstruirali. To su oni koji u javom prostoru često pozivaju na suradnju i udruživanje a u stvarnosti i tajnosti rade sve kako bi dodatno dijelili umirovljenike, to su oni koji uvijek nađu tisuću razloga da se ne pridruže umirovljeničkoj platformi, to su oni kojima uvijek netko smeta a navodno su veoma tolerantni, to su oni koji sada u ovo predizborno vrijeme  vrijedno sufliraju nekima od kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba kojima su umirovljenici doslovno „zadnja rupa na svirali“.

U svemu prethodno navedenom dobro je da je onih koji umirovljenicima rade štetu svakim danom sve manje, a onih koji pristupaju platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO svakim danom sve više.

U Zagrebu, 07.04.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo