Podjeli

Kakvu su nam zbrku od života napravili političari, svaki  je dan previše da trpimo, to što trpimo. Skaču na sve prilike, reže svi na sve, a za građane ne rade apsolutno ništa.
Svijetu prijeti glad, u Hrvatskoj već je milijun građana na rubu egzistencije, Plenković nakon proslave rođendana otvara izložbu o Tuđmanu, a odmah poslije zove šeficu DORH-a da joj kaže tko je gazda u ovoj državi.
Nema pomoći tim ljudima, zaslijepljeni su svojim egoistički narcisoidnim poremećajima i bolesnim ambicijama.
Priča o Kaliguli i njegovom konju priča je stvarno  realistički prikazano stanje u Hrvatskoj, samo ju nije smio ispričati Petrov koji je Kaliguli pomogao staviti krunu na glavu i to dva puta, prostro mu je tepih da se popne do trona. I tada su oko njega bili isti konji koji su za šaku zobi kopitom porazbijali sve oko sebe.
Petrov je trebao i onu staru znati, koju pamte svi
“Kasno Marko na Kosovo stiže”, ne pomaže naknadna pamet kad se žrtve broje.
Svaki dan priča o novcima koji stižu iz EU, a jučer u Sisku HDZ-ovci dižu ruku protiv toga da stradalnici u kontejnerima budu oslobođeni računa za komunalije. Gdje je završila ta silna pomoć, gdje se sakrio Paladina koji je trebao ubrzati obnovu.
Ostani đubre do samoga kraja, moglo bi se reći za paradnog Kaligulinog konja. Izlazi samo za parade, i onda bi da ga građani timare.
Ministar Banožić ne može podnijeti kritiku, nikako ne razumije da je vrijeme uspona prošlo i da mu slijedi  nagli pad koji će jače bubnuti nego pad drona u Zagrebu.
Kopa on svojim veleumnim ispadima rupu ispod Plenkovićevog stolca, dovoljno veliku da obojica padnu u nju.
Kakva smo jadna i beskarakterna nacija kad nam u zakonu o majkama njegovateljicama invalidne djece piše da majka ima pravo na plaćeni dopust. Kako to majka bolesnog djeteta može sebi priuštiti dopust, kuda ona može otići, kome može prepustiti njegu djeteta s naknadom od oko 2400 kuna.
Sve ove godine nitko od tih doktora koji se danas bave politikom, o tome nikada nije progovorio za saborskom govornicom. Nikada ni jedan doktor nije si do truda da izračuna koliko obitelj košta jedno bolesno dijete i pokušao svojim političkim djelovanjem pomoći da se tim majkama i obiteljima pomogne da bar financijski ublaže posljedice bolesti.
Da je bar dr. Petrov barem jednu rečenicu rekao o tome sa stajališta svoje struke imao bi legitimitet na pravo dijeliti kritike.
Politička komentatora Ankica Mamić vidi problem u banderama na kojima vise zastave nikada nije komentirala stanje u domovima za nezbrinutu djecu i napuštenu djecu, nikada nije zucnula o stanju umirovljenika u Hrvatskoj.
Ova Vlada donijela je zakon koje su podržale i žene vladajuće većine, da majka koja ide u mirovinu poslije 2019 god. ima pravo na majčinski mirovinski dodatak, a sve ostale žene majke nemaju pravo na to.
 Diskriminacija žena po starosnoj dobi koje su svoju djecu odgajale bez vrtića i bilo kakve pomoći, koje su svoju trudnoću nosile uz strojeve u tvornicama , uz užarene peći u pekarnicama, koje su svoju djecu morale povjeriti nekome nakon 6 mjeseci jer je porodiljni toliko trajao.
Danas je u našem društvu najviše siromašnih žena radnica poslije 65 god. života.
Parada kičastih proslava iz dana u dan, slave oni koji su doprinijeli siromaštvu većine građana u Hrvatskoj, slave odabrani po kriterijima koju ne poznaje niti jedna država. Obljetnicu zrakoplovstva slavi lovac veprova, u vip ložama na proslavi države sjede ministri s optužnicama, a građani kao u noćnoj mori čekaju da ta mora prođe.
Neće sama od sebe, svatko od nas mora dati doprinos, previše su se osilili i pustili korijenje na svaki pedalj plodnog tla. Žene imate pravo na poštovanje u starosti, prošla su vremena šutnje, svaki dan nazadujemo, a samo neki si daju za pravo da bez rada imaju stečeno pravo na život bez brige i pameti.
Kad će u vip loži u Vatroslavu Lisinskom sjediti žene , majke, radnice, voditeljice OPG -va, pobjednice natječaja za najljepši vrt, članovi udruga koji su posadili najviše drveća, onda ćemo znati da smo krenuli u zdravo društvo.
Mijenjati sustav vrijednosti u kojem se cijeni konkretan rad najvažniji je zadatak  svih dobronamjernih građana u Hrvatskoj.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo