Podjeli

Vozi Miško u petoj brzini. Mijenja konje opasno naginje u zavojima,  ali ne odustaje, to bi otprilike bio sadržaj onog što nam je jučer servirao Plenković.
Napadaj, grizi, a najlicemjernije što je uzeo u obranu oporbene zastupnice koje je već on etiketirao na prvoj sjednici Sabora, a prošlom sazivu nije bilo koga nije, ako se samo usudio javiti.
Što je njemu uobičajena praksa drugima je zabranjeno.
Zvao je prijatelja da ga prisjeti što je i kako pričao davnih dana, on sam ne može se sjetiti, pa je pozvao prijatelja da se on prisjeti.
Velika majstorica za svađe ,Bara iz Prebukovja, bolje bi znala dati smisao i naći pouzdanijeg svjedoka, za samo dvije flaše piva.
On će svom svjedoku morati osigurati neko mjesto u diplomaciji.
Jučerašnji broj 1867 pozitivnih na Coronu nisu dobili toliku pozornost kao njegova anemija, a brisevi se uzimaju samo 4 h na dan.
Ostali čekaju drugi dan, a virus se širi vertikalno i horizontalno, što će biti da lebdi oko nas, kao vinske mušice u podrumu dok mošt vrije.
 Niti manjak reagensa  ga ne brine, bitno je da on dokaže da je anemija bolest ,radi koje se ne može služiti vojska ,ali se može voditi država.
Hitno treba postrožiti liječničke preglede za sve dužnosnike, ali i osobe koje nose službeno oružje.
Olako se izdaju liječničke svjedodžbe i jednim i drugima.
Ovaj tjedan policajac je ubio svoju ženu, majku  četvero djece sa službenim oružjem, pred vlastitim djetetom.
Takva osoba nikada nije smjela imati oružje, liječnik je trebao prepoznati njegovu mračnu stranu.
Žene koje žive s takvim ljudima ne mogu se nikako zaštiti, postaju dugogodišnje žrtve maltretiranja i na kraju ili polude ili budu ubijene.
Ovaj događaj nije imao nikakav odjek u javnosti,ministar policije nije ga imao potrebu komentirati, radi se samo o jednoj ženi koja nije imala sreće.
Dok je ona radila dva posla  i održavala domaćinstvo, muž je poslije svog posla radio na održavanju forme i lijepog izgleda.
Postali smo država koja tolerira sva narcisoidna ponašanja. Uvodimo i cenzuru kritike, nema da se više išta piše kontra Hvara.
Dva Hvarana imaju ekskluzivu na medije.
Ministar Beroš i Premijer Plenković.
Ostali samo po naputcima, odabranim temama i unaprijed dogovorenom pitanjima.
No kako stvari stoje ova dva uveliko rade u korist vlastite štete.
Ministar Beroš srozao je svoj ugled vrtoglavom brzinom. Ignoriranje ranjenog policajca i bijedno pravdanje njegovih fanova na protokol, ukazali su samo kako struka može nisko pasti.
Prodavačica Sanja sigurno nema u svom ugovoru s poslodavcem klauzulu da mora priskočiti ranjenom policajcu na ulici gdje se puca, ali ipak je priskočila i činila što je mogla, a doktor koji je znao i mogao stavio je ranjenika na ignor( izraz koji koristi Plenković),
Sanja isto nije imala pancirku kao ni ranjeni policajac, ali to je bio povod da si Plenković  hitro za sebe nabavi blindirku.
Oba dva sjede u kolima koje vozi Miško, opasno su se približili nizbrdici .
Zakoči Miško vrijeme je za iskrcaj, možemo dalje sami, ionako smo na dnu prioriteta.
Vrijeme je za neke nove Basne, za lijepu priču za laku noć djeci gdje “Hrabri zec”   zaustavlja kočiju na nizbrdici, hrabro i odlučno,
ova da se šibaju konji do iznemoglosti, dok kotači škripe i prijete raspadanjem, spada u “Priče iz Davnine.
Dok Plenković traži majstora koji će uokviriti knjigu s naslovom “Širitelj mržnje,” na nama je da nađemo autora koji će se uhvatiti pisanja knjige : “Pogled u budućnost.”
Prihvaćanje ovakve stvarnosti je stavljanje na “ignor”
budućnosti naše djece.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo