Podjeli

Kad je Marijana Petir krenula u politički život iz Velike Ludine nitko ni sanjao nije, kakav je ona politički ali nadasve financijski ekspert.
Njezin prvi politički angažman bio je u timu Ivice Račana, bila je glasnogovornica.
Kako se teologinja našla u Vladi socijaldemokrata kao glasnogovornica samo ona zna. No kako god bilo vrlo je vješto plovila u političkim vodama. Promijenila je stranačkih kaputa, ostavila pogaženih prijatelja ali baš svaki dan spremila je 712 kuna na svoj račun.
260 000 kuna ostalo joj godišnje spremljene za crne dane. Kada je došlo vrijeme da se podvuče crta skupila se lijepa svota.
 No nije to sve što je zaradila i uštedjela Marijana, jer teško je za vjerovati da ona nije pomogla prijateljima koji su krčili trnje političkom stazom kojom se uspinjala.
Trebalo je ocrniti i povaljati po blatu sve ljude koji su joj bili smetnja na putu.
Puno je podrške dobila od vjernika. Politička zvijezda siromašnih i starih, sigurno je dala svoj doprinos obnovi porušenih crkva u Zagrebu, jer badava njoj sav talenat, glasači žive u Zagrebu, da je baš svaki stanovnik Velike Ludine i dao njoj glas ne bi bilo dovoljno za niti jednu političku funkciju  a kamoli za EU parlament.
Svakako se trebamo nadati da je empatična Marijana dala svoj doprinos potresom porušenom Zagrebu, jer osnova naše Vjere je pomozi unesrećenom.
Ipak je ona uspjela ušparati u prosjeku 712 kuna na dan.
Svaka njezina riječ mora u našoj povijesti biti utisnuta zlatnim slovom, jer toliko je i naplatila i pospremila za crne dane.
Naši umirovljenici koji sada nestrpljivo očekuju usklađivanje, na kojem ih Vlada koju sada podržava gospođa Petir, želi prevariti za polovicu povišice, izmislili su formulu za usklađivanje, koja povišicu dijeli na pola, pola Mariću, pola umirovljenicima, moraju znati da je sve te novce Marjana ušparala od 5 jabuke koju su platili u dućanu, a nisu ju dobili u vrećicu, da ponesu doma.
PDV kojeg plaćaju ide u kasicu iz koje će Marijana dobivati plaću i neka nas nitko ne vara da je Marjana to zaradila u EU, nije, sve smo mi to platili, jer da bi nešto dobili od EU, najprije smo morali i nešto uplatiti.
Njezina je kasica prepuna, a umirovljenici preskaču jabuku petkom, jer za njih vrijede drugačija pravila.
I tako u našoj “socijalnoj državi” sve funkcionira, uzima se onima koji su naučili na malo, daje se onima koji već imaju puno.
Ministar Marić već je pripremio zakon o poreznom rasterećenju gospođe Marijane, radio ga je usporedno s usklađivanjem mirovina, i cijelo vrijeme intenzivno  razmišljao kome uzeti, da bi ona svoj rad mogla započeti sa solidnom povišicom, jer zna Marić, kako prolaze njezini protivnici, koji se usude virnuti u njezinu kasicu.
U petak, kada nemate jabuke, neka vam ne bude žao, nju će dobiti Marijana, da ju pospremi za  crne dane, a kud ćeš veće sreće nego darivati, od malog, komadić odlomiti i u veliku košaru pospremiti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo