Podjeli

Južna Afrika prekida cijepljenje s AstraZenece cjepivom svoje starije građane, vele da je premalo efikasno.
Naša dr. Markotić veli, bolje išta nego ništa,ona se već cijepila sa efikasnijem,pred kamerama s niskom bisera oko vrata, dala je štih glamura u taj povijesni trenutak.
Ono što je bilo smiješno na početku mandata kada je Premijer rekao da nam ljudi iz Afrike zavide na standardu, više nije smiješno.
U ovom kritičnom trenutku oni su u prednosti,imaju puno senzibilnije političare ali i stručnjake.
Mladi su se pobunili,žele tulumariti,  napravili su veselicu s puno alkohola, pobrojali su sve proturječne upute oko Corone, lijepe slike dr. Beroša u opuštenom raspoloženju, ostavili su puno smeća iza sebe,sada je to podmetnuti problem broj 1.
Mladi vide i čuju kakvo je stanje u državi, vide nečije sinove u skupim autima kako ostavljaju mrtve pješake iza sebe, vide ljude na vlasti kako s kupljenim diplomama upravljaju velikim firmama,
vide ih kako lažiraju imovinske kartice,kako glamurozne vile nazivaju klijetima.
Studenti ekologije vide kako se sijeku šume ,kako klize brda radi nečije pohlepe i loše percepcije, vide školske kolege svojih roditelja,od kojih su prepisivali u školi i svake godine išli na popravni,u ministarskim foteljama.
Ima puno gorih stvari od smeća koje građani toleriraju, a ima i samog smeća.
Ispred zgrada prepune kante papira, oko kanti kartonske kutije pune papira već raskvašen od kiše.
Ima dijelova grada gdje se kamion Čistoće koji sakuplja papir nije vidio dva mjeseca.
Građani plaćaju prirez 18% i u Centru i u Kašini i u Sesvetama, uplatnice za smeće dolaze redovito svakog 5 u mjesecu, no nekima dođe prije ovrha na neplaćeni račun, nego kamion za papir.
Zaboravimo trenutak to smeće, nije ono što radi razdor u državi, mnogi okrenu glavu kad vide stare ljude kako prekapaju po kantama da bi se prehranili,
cijela fino “opicanjena” Vlada pravi se da toga nema,
cijela generacija umirovljenika živi ispod svake razine dostojanstva,
mnogima je pokradena imovina, namamljeni od finih advokata potpisali doživotno uzdržavanje, u trenu postali beskućnici.
 Vrlo skoro možemo očekivati popuštanje svih epidemioloških mjera,treba početi lobirati za izbore u proljeće, treba uvjeriti siromahe da će ovakvim životom zaslužiti” Raj” na nebu, težak je to posao.
Uskoro će se legalno dijeliti kobasice i piće u plastičnim čašama,da bi se potkupili birači, jer i od siromašnih glas vrijedi jednako.
Budite bez brige da će iza svakog predizbornog skupa kojeg će prirediti vladajući i njihovi prikriveni igrači, čekati hrpa plaćenih čistača,
plaćeni našim novcima, da počiste i dovedu u red da će sve blistati,
baš kao i kandidati koji će puno obećavati.
Zbog toga i samo toga nas žele cijepiti s nečim što niti jedna ozbiljna zemlja ne želi, kako bi s pozornica slušali kako su nas spasili, tražimo baš ono najbolje, neka se potrude, neka sada prorade veze i prijateljstva s EU čelnicima
Ovog proljeća na jedan dan budimo dostojni svog minulog rada koji su totalno obezvrijedili mizernim mirovinama.
Trebamo jasno reći da odbijamo i loše kobasice i loše cjepivo, loše korumpirane i ukradenim bogatstvom okićene, kandidate za nove funkcije.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo