Podjeli

Kad Jandroković veli da Vlada vodi odgovorno državu, malo zazebe oko srca i malo zasuzi oko.
Europski sud preuzeo je ispitivanje tko je u Hrvatskoj posjekao 100 000 hektara šume. Ogolili su šume.jače nego Mlečani Velebit, sve uz žmirenje Vlade na oba oka.
Kamioni s trupcima uništili su ceste na Baniji, a kamiona za građevnim materijalom nema, pa nema.
Sad nema ni drva za pelete, proizvođači nemaju ništa na skladištu.
Sredila je ta dogovorna Vlada da se siječe do gologa. Sljeme postalo ćelavo na prosto oko iz drugog kata Banskih dvora se vidi.
Dopustili su prekupcima da zarade ogromne novce, a naši proizvođači kojima je drvo sirovina davno su stavili lokot u bravu i otišli u Irsku u konobare.
Na moru su načičkali mastadon hotele ,sad kad više nema praznog mjesta za graditi, sjetili se da bi mogli naplaćivati ulaz u more. Time bi eliminirali većinu domaćih turista koji šparaju cijelu godinu da bi djecu odveli na  tjedan dana na more.
Roditelji još pamte da su ih njihovi roditelji svake godine vodili na more, skoro pa nije bilo ozbiljne firme koje nije imala odmaralište.
Ljetovalo se od Savudrije do Dubrovnika, došli moderni kapitalisti i prigrabili odmarališta za po jednu kunu,a ostalo što nitko nije kupio, oni koji su prigrabili tvornice pustili su da propadne.
 Prije tri godine otišlo je odmaralište Zeta, prodala ga direktorica Holdinga bez znanja sindikata i bez znanja radnika, prodala ga starom prijatelju iz svog kraja.
Direktorica bila Bandićev kadar, kćer osuđenog ratnog zločinca iz BIH , obilazila je Zagreb kao Bandićeva “tjelobraniteljica” u štiklama od 1000 eura.
Smijala se od uha do uha na svaku njegovu neumjesnu šalu, a “Zet” je bio svojom imovinom jamac svim građevinskim ekshibicijama pragmatičnom Bandiću.
Sad se ta odgovorna Jandrokovićeva Vlada sjetila da bi mogli rastjerati domaće turiste tako da naplaćuju ulaz u more, staviti rampe tamo gdje se može priči i opaliti im ulazninu na močenje nogu u morskoj vodi
Nema se što reći, pored toga što plate cestarinu , gorivo i hranu po najvećim cijenama u Europi, za tjedan dana u apartmanu ostave bar jednu plaću , plate boravišnu pristojbu i još papreni dodatak za klimu, još i da plate svaki put kad žele pristup na plažu.
 Nitko tako dobro ne zna opelješiti svoje građane kako to radi odgovorna Vlada RH. Na svakom koraku, na svakom udahu zraka stoji korupcija.
Pitku vodu upravo je dobila Coca Cola, more će dobiti koncesionari, većinom strani vlasnici hotela, ali i domaći koji su opet većinom iz kriminalnog miljea .
Po gradovima prvo će se zbog štednje zatvarati  gradski bazeni, domaćinstva zbog štednje će i preskupog plina i struje ponovo kupati u lavoru, uz cijene hrane i kuhati se neće pretjerano.
Ove godine bit će jako malo pašticade, meso i sastojci bit će jednako skupi kao i potrošena struja ili plin za kuhanje.
Odgovorno nas je ova Vlada dovela do prosjačkog štapa, kako one koji rade, a umirovljenici više ni za štap nemaju.
Medijalna plaća u RH je 6510, a medijalnu plaću zarađuje 830 000 zaposlenih građana.
Svi ti ljudi uopće ne moraju računati kolika će im biti mirovina, svima njima mirovina će biti minimalna, ali ne i pokrivena uplatom, ali samo za puni staž.
Danas je minimalna mirovina za oko 200 kuna manja od crte siromaštva, ovaj mjesec rasla je za 6 kuna, novine o tome pišu kao o dobroj vijesti, a u stvari je veća zbog toga što je smrtnost umirovljenika veća od bilo kojeg  novijeg povijesnog razdoblja.
U prvih pet mjeseci umrlo je 22 611 korisnika mirovine i u lipnju smo imali 8000 umirovljenika manje od prošle godine u to vrijeme.
Ova Vlada svjesno stvara sirotinju za veliko vremensko razdoblje poslije njih, i nije ih sram , još se busaju u junačka prsa , stavljaju ruku na srce kad svira himna kojoj su okaljali svaku napisanu riječ.
Imamo Premijera koji je obećao milijun novih stabla a europski sud mu mora ispitati tko mu je to posjekao 100 000 hektara šume, a on nije posadio niti jedno drvo do sada.
Mladi zbog mizernih plaća iseljavaju, stariji zbog siromaštva ubrzano umiru, a Vlada oko sebe okuplja ljude koji predlažu zakone koji bi mlade potakli na odlazak, a stariji još brže  umirali zbog siromaštva.
Nisu u 30 godina osigurali niti jedan kapitalni objekt za povećanje energetskog bogatstva i raznolikosti, a ono što su im “priskrbili” današnji umirovljenici rasprodali., za sitnu “lovu” i veliko mito.
Upravo je u tijeku preuzimanje ĐĐ od strane češkog investitora. Nakon što je malim dioničarima smanjena vrijednost dionica s 20 na 10 kuna, pa onda administrativno spojene 50 u jednu koja je vrijedila 10 kuna, sada se predlaže još dodatno umanjivanje vrijednosti dionica. Toj jednoj od 10 kuna smanjila bi se vrijednost na 5 kuna.
Češki investitor dobiti će 75% upravljačkih prava bez kapitalnih ulaganja.
Mali dioničari se ne predaju, no država se već pohvalila dobrim rješenjem.
Dobra su rješenja za njih rasprodaja nacionalne imovine, rasprodaja prirodnih bogatstva i višestruka naplata onog što se ne može prodati.
Ova Vlada je poput krpelja, bubri  na krvi i znoju svojih građana, ništa ne daje, samo traži gdje će uzeti.
Moramo ju maknuti!
Bit će dobar dan kada se to dogodi, svi zajedno moramo se truditi da to bude što prije !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo