Podjeli

Neki dan ministar Paladina je izjavio : “Za sporost obnove nema krivca s imenom, u pitanju je puno dionika koji na to utječu…”
Jučer ide sasvim druga priča, za ulazak u Schengen i uvođenje Eura zaslužan je Plenković, to nam servira ministar Radman, Sve zasluge pripadaju Premijeru, on ne priznaje druge dionike. Ako ćemo pravo, SLO je čekala 3 godine, mi smo čekali 7, no sve zasluge pripadaju onome tko je ušao u finiš.
Štafetno trčanje,  po tome mora se ukinuti kao disciplina, hrvatska politička vrhuška ne priznaje etapne dionike, kao što ne priznaje ni postojanje oporbe u Saboru.
Danas u novinama,drugačije tumačenje, prejaka kuna kočila je konkurentnost, a to je drugi par cipela, na žalost, tijesan za većinu građana. Cijene roba europske, cijena rada, daleko ispod europskih cijena, uz inflaciju koja je nepodnošljiva, stvorit će žuljeve koji će sprječavati bilo kakve pomake s mjesta.
Uz ovakvu vlast benefiti koje je EU donijela drugim članicama nakon ulaska u EU neće se preliti na vrčinu našeg društva, samo jače pogodovanje odabranima.
Niti jedan Poljak nije došao potražiti posao u Hrvatskoj, nema ni Grka koji stalno kukaju kako im je teško, nema ni Mađara, niti jednog Čeha, niti Slovaka.,
Iz tih zemalja dolaze nam investitori koji kupuju naše tvornice  hotele i odmarališta koji su namjerno devastirane kako bi bili pripremljeni i uređeni za prodaju.
Jučer je Plenković platio kavu na Trgu bana Jelačića, platio je po cijeni koja je ravna cijeni kave u Bologni, poslužila ga je konobarica koja ima duplo manju plaću nego ima konobarica u Bologni.
 Plenković je dao napojnicu koliko obično daju mafijaši porijeklom iz Sicilije.
 Napojnica od 5 eura veća je od neto satnice za  oko 700 000 radnika  koji danas rade u Hrvatskoj na mjestima gdje se stvara dodana vrijednost.
  Satnica za medijalnu plaću koja iznosi 6500 kuna je 38,23 kune, a manju plaću od medijalne ima 60% zaposlenih.
Zbog toga Plenkovića i goste na njegovoj šetnji po Zrinjevcu nisu pozdravljali hrvatski građani, nije bilo niti jedne penzionerke koja bi se slikala s njim i njegovom gošćom, niti jedan radnik u Hrvatskoj nije poželio uspomenu s njim.
Slikali su se turisti koji pojma nemaju koliko je siromašnih u Hrvatskoj zanemareno, i odgurnuto od društva, radi  uljepšane slike, koja ide  prema van.
Dubravka Šuica nije naša uzdanica, već kamen u pretijesnim cipelama, nema žene u Hrvatskoj, koja radi i odgaja djecu, koja bi na svom poslu danas htjela pokazati sliku na kojoj je ona i Šuica.
 Plovila je Zrinjevcom kao gusarska lađa u boji obleke usklađene po pola, dobre nježne bež -ružičaste u kakvoj je bila Ursula i gusarske sivo crne kakva priliči gusarima.
 Ursula sitna po prirodi pri tome je komotno mogla stati u rukav našeg Plenkovića, ali i Šuice.
Slavila se Europa bez granica, na Trgu Sv Marka koji ima željeznu ogradu, da vlastodršce čuva od građana koji zbog sve većeg siromaštva i ogromnog kamena u cipelama kojeg tim je podmetnula država, svoje pravo na život, traže s one strane ograde.
Ogradu čuvaju policajci s odužujem i oni koji su čuvali granicu od izbjeglica i lopova svih vrsta koji su iz naše zemlje odnijeli pune torbe novaca u zemlje gdje su nedostupni.
Plenković koji nikada nije zaradio jednu kunu na tržištu rada, sve što je ikada zaradio dobio je iz proračuna i za tu kavu i za tu napojnicu, ostavit će penzioneri Hrvatske 1/4 svoje mirovine ako kupe nešto što nije u skladu recepta koji je  Vlada Hrvatske preporučila za lakšu probavu, faširane kožice i cijeli piceke s pripadajućim kostima.
 Sama napojnica koju je ostavio Plenković veća je od dnevnog budžeta prosječnog hrvatskog penzionera, a kava za njega i gošću  je u zbroju veća od Netto satnice hrvatskih radnika koji pune budžet iz kojeg je Plenković dobiva plaću.
Dobro je tu računicu imati pred očima na početku godine, dobro je svaki dan podsjećati da je realna vrijednost plaće pala za 5 % , iako je fizički porasla za 7,1% , dobro je euforiji uspjeha suprotstaviti igru i ples brojaka koje nepobitno dokazuju istinu.
Nova podjela koju je ministar Paladina stavio u opticaj da postoje zaslužni domoljubni Hrvati i ostali dionici, opasno prijeti da siromašni izgube pravo na svoj identitet.
Oni moraju otići  s ogradom s Markovog trga, tek onda ćemo moći reći da je put za neko bolje sutra i miran život, slobodan !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo