Podjeli

Andrej Plenković kao Milorad Pupovac, stvarno ili lažno.

Još je američki predsjednik Abraham Lincoln govorio „Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme“.
Ova znamenita Lincolnova izjava do tančine razgoljuje hrvatsku zbilju. Nikad kao danas, posve patetičnu politiku HDZ i Andreja Plenkovića prema Hrvatima i Hrvaticama i drugim građanima Hrvatske.
Vladajuća elita posjeduje dva „oruđa“ kojima stabilizira vlast, prvenstveno se koristi metodom straha i ucjena, a drugo, neograničenim količinama javnog novca koji se potajno troši na ostvarenje interesa i ciljeva pojedinaca i političkih elita.Prisjetimo se bačenog novca za antikampanju protiv „67 je previše“ i otvorenog konflikta s organizatorima referenduma.

Nedavno je dr. Natalija Kanački kazala kako se Andrej Plenković riješio koalicijskog Mosta kako bi koalirao s Miloradom Pupovcem. Plenković je i tada znao da neće biti ništa u svezi njegovih ideoloških poteza kojima treba disciplinirati naciju, ako u to vrijeme ostane u koaliciji s Mostom.
Most se pokazao tvrdim orahom i nepopustljiv, kad je u pitanju zaštita pravnog poretka u Hrvatskoj.
Bio je to prijelomni trenutak snažnog zaokreta HDZ ili onog dijela koji je uzurpirao stranku te u poduzimanju mjera nazvanih kasnije, koalicija s HNS, koalicija s Miloradom Pupovcem, Istanbulska konvencija, Marakeški sporazum.

Građanin Plenković „oslobađanjem“ od Mostovaca, stvorio je politički prostor za njegovu „europsku agendu“. Europski izbori su pokazali da građanin Plenković bira sebi kandidate koji danas sjede u Europskom parlamentu, da upućuje u Vijeće Europe Mariju Pejčinović Burić i pozadnje nastoji pod svaku cijenu postaviti u sam vrh EU Dubravku Šuicu.

Mnoge afere su ozbiljno uzdrmale građanina Plenkovića,do danas se ne zna uloga Marije Pejčinović Burić u lobiranju za izgradnju plinske elektrane na jezeru Peruća iza koje je stajao suprug Marije Pejčinović Burić, Zoran Burić. Nepoznata je i javno neistražena afera s trošenjem javnog novca od strane Joška Para, nekadašnjeg veleposlanika u SAD, kao i protuzakonito plaćanje savjetnika Zorana Konstantinovića, prijatelja Vesne Pusić. Joško Paro je nagrađen novim mandatom veleposlanika u Bruxellesu.
Najnovija afera je vezana za Dubravku Šuicu, poznatu i bogatu Dubrovkinju za koju mnogi kažu da je za Hrvatsku učinila kao članica Europskog parlamenta – „kao pojava prošlogodišnjeg vjetra“, ali za sebe je uradila puno.

Zgrnuta i javnosti nepoznata količina Šuičine imovine još nije ugledala svijetlo dana. Skriva se kao zmija noge i naravno građanin Plenković kao i do sada kad su afere u pitanju, o tome ništa ne zna. Plenković ništa nije znao o aferi Borg, Lovri Kuščeviću, Tolušiću, Gabrijeli Žalac.Plenković nema pojma o putovanju u Helsinki Vladinim avionom i dvostrukim putnim nalozima.
Građanina Plenkovića je načeo GONG kao i njegovu prijateljicu Dubravku Šuicu.

Hrabro Plenković brani Šuicu,
“GONG je ljevičarska nevladina organizacija koja je pokrenula veliku kampanju slanjem pisama svim zastupnicima u Europskom parlamentu u nastojanju da izglasaju svoje stavove o hrvatskom kandidatu za potpredsjednika Europske komisije. Javnost bi to trebala znati. Naizgled neovisna GONG vodi žestoku kampanju protiv budućeg potpredsjednika Europske komisije iz Hrvatske. Oni su duga ruka SDP-a i postavljaju ista pitanja kao i zastupnik Grbin … Ovo je orkestrirano i namjerno i to kažem s punom odgovornošću kako bi hrvatska javnost trebala znati„ kaže Plenković u izjavi.
Plenković kao da brani sebe, pa mu sad i ljevičari smetaju. Uzalud, lako je stišati hrvatsku javnost, nekome se šapne, nekom se pokloni nešto javnog novca i eto od javnosti ne osta ništa, ali kad o Šuici čitaju europski parlamentarci druga je priča.

Uzavrela saga o Miloradu Pupovcu i o njegovom SDSS traje i ne nadzire se kraj. Idealna situacija u neprekinutom psihološkom nadmudrivanju između Plenkovića i građana RH.
Ne treba biti odveć mudar da bi se spoznalo da Plenkoviću treba Pupovac, a ne obrnuto. Sve što je proteklih mjeseci činio Milorad Pupovac u uređenoj državi bi odavno završilo na nekom sudu,ali u Hrvatskoj je posve druga praksa. Uloga Milorada Pupovca je da svojim izjavama usmjeriti pažnju javnosti drugdje kako bi građanin Plenković nesmetano „haračio“ po područjima europske političke zbiljnosti kojoj bi htio isporučiti Hrvatsku, radi samo njemu poznatih razloga.

Povezanost Pupovca i građanina Plenkovića sve je više očita, kad se Plenković nađe u problemima, Pupovac negdje daje neku izjavu o kojoj priča nacija. Slučajnosti u politici nema!
Pojedinci koji su uhljebljeni u tvrtku „Plenković i partneri“ imaju svekoliku zaštitu, nenarodnog sistema s blagim ozračjem totalitarizma, a nedvojbeno je da su partikularni interesi po srijedi.
Pupovac je dio tog establišmenta kojim vlada građanin Plenković, a uvrede i čašćenje građana RH i crkve u Hrvata je orkestrirana kampanja čije se ishodište krije u samom vrhu HDZ a.

Da je tome tako, notorni Josip Đakić („Kastro“ koji je 17 godina na čelu HVIDR-e) pretvorio je Udrugu vojnih invalida Domovinskog rata u novi SUBNOR i to uz svestranu pomoć građanina Plenkovića.
Predsjednik Zajednice branitelja HDZ a Miljenko Filipović u ime šačice istomišljenika potvrđuje Plenkovićeve riječi kad je stav o Pupovcu u pitanju, a i što bi drugo kad nema svojih ili ih radi parcijalnih interesa ne smije kazati.

Sve ide po planu, izbori za Predsjednika RH su blizu, nacionalni izbori uskoro, a građaninu Plenkoviću će trebati uskoro sva podrška „duboke države“ da opstane na vlasti. Do tada Srbija neće ući u EU jer joj Plenković ne može moći pomoći, a to mu je trenutno osnova zadaća za koju se zalaže. Jedino je sigurno da će ponegdje Milorad Pupovac dati interview koji će uzburkati strasti u Hrvatskoj kojih ne nedostaje.
Građanin Plenković će „privremeno“ trljati rukama, ali bi trebao znati da svi kad-tad dođu do svog političkog kraja.

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika