Podjeli

Teško da postoji ovakav medicinski fenomen i da se mi branitelji iz dana u dan moramo pitati: Dokle? Ima li kraja?

Nepodnošljivo je gledati i slušati kako razvlače i mrcvare Marijana Živkovića, vukovarskog branitelja koji je u rebra Domovine ugradio živote svoja dva sina, i objašnjenje kako je morao razmišljati o posljedicama koje će čin RAZBIJANJA ĆIRILIČNE PLOČE polučiti. Valjalo bi tim putem poći i p(r)osvijetliti našim mjerodavnim institucijama put. Koliki su se ogriješili, a NISU RAZMIŠLJALI o posljedicama koje će trpjeti hrvatski narod.
Koliko posla bi imao naše pravosuđe kada bi se podigle optužnice protiv svih onih koji su se pobunili protiv stvaranja Hrvatske?
I onih, koji su je kao novorođenče ubijali i masakrirali
I onih, koji su je uništavali, palili i rušili
I onih, koji su je nazvali slučajnom državom
I onih, koji je danas patološki mrze, blate i osiromašuju
I onih, koji je nikako ne prihvaćaju kao svoju domovinu
…..a mi svakodnevno slušamo kako se poduzimaju izvidne radnje, kako će se procesuirati svi ratni zločini…kako će…Na udarnim vijestima iznose činjenice kako su ČAK podigli 4 optužnice protiv pripadnika agresorske vojske, ali na žalost nisu dostupni pravosudnim tijelima….i tako unedogled. Valjalo bi proučiti koliko su do sada naše (ako se mogu tako nazvati) institucije utvrdili NEDOSTUPNOST počinitelja ratnih zločina.
Čini nam se, prečesto.

Vlada je popustila pritiscima onih koji ovu državu nisu stvarali, koja im nije bila potrebna i koji tu istu državu ni danas ne smatraju svojom. Ostali branitelji šute. Čelnici udruga šute.
Ili se aktivno bave najpoznatijim sportom u Hrvatskoj „rektalnim alpinizmom“ kao Josip Đakić, koji je svoj status hrvatskog branitelja iscrpio i okaljao do iznemoglosti. I kao doživotni i bezuvjetni čelnik HVIDR-e. Naročito doživotni branitelj…nečijih interesa.
Istovremeno, sve Vlade prihvaćaju zahtjeve za priznavanje radnog staža i mirovine onih koji su s puškom u ruci ili radeći za strojem, u upravnom, sudskom, ili nekom drugom paradržavnom aparatu izvršili ili pomagali agresiju na Republiku Hrvatsku. I postanu članovi vladajuće stranke, kao Arsić iz Rijeke, poznat po ljubavi prema Hrvatskoj!!! Ili po mogućnosti imati dvije, tri članske iskaznice, jer nikad se ne zna „kako vitar puše“, pa tako naša sestra po oružju doc.dr.Ljiljana Zmijanović nema svoje mjesto pod suncem, jer se ne bavi poznatim hrvatskim sportom, a ni nema raznobojnih članskih iskaznica p.p. (po potrebi, kao sirup protiv kašlja).

Ova naša Hrvatska je zbilja nedonošče, iz pelena se širi ogavan smrad.
Puzanje nam za sada dobro ide, a do podizanja na noge…čini se da je ispred nas dug i mukotrpan proces.
Dolazi jesen, pred nama su tužne obljetnice, komemoracije na kojima se u završnoj riječi kaže:-„Za ovaj zločin nitko nije odgovarao“!
Neka to prebroje oni koji se hvale svojim rezultatima.
Na ovoj razini se očituje sva nemarnost politike, nesposobnost struke i pogrešno djelovanje obavještajno-sigurnosnog sustava.
Čak i površnom raščlambom statističkih podataka se jasno vidi nerazmjer između broja procesuiranih pobunjenika i agresora u odnosu na broj procesuiranih branitelja.
Zar smo dočekali da Marijan Živković iz Vukovara postane dio statistike?

Članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“

U Zadru 26.09.2019.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji