Podjeli

Poštovani gospodine Plenkoviću,
Ovih blagdanskih dana obraćaju mi se djelatnici ministarstva unutarnjih poslova te svjedoče o katastrofalnim uvjetima rada u tom ministarstvu.
Naša policija, koja požrtvovno i marljivo obavlja svoje dužnosti, plaćena je ispod svake prihvatljive razine.
U vrijeme drastične inflacije, policijski službenici s visokom stručnom spremom i 10 godina rada u policiji zarađuju nešto više od tisuću eura, a policijski službenik niti 800 Eura. Za usporedbu, policajac u Njemačkoj zarađuje 300% više, a u Sloveniji zarađuje 50% više nego u Hrvatskoj, a cijene osnovnih namirnica su u Hrvatskoj više nego Sloveniji i Njemačkoj.
Uvjeti rada naših policajaca su ponižavajući u pravom smislu te riječi. Tako primjerice policijska postaja na zagrebačkom Črnomercu doslovno prokišnjava, a uredski je namještaj u raspadajućem stanju. Već nekoliko puta je zbog prokišnjavanja došlo do kratkog spoja i manjih požara.
Dok su obični policajci mizerno plaćeni, a zaposlenici MUP-a rade u zgradama u kojima se namještaj raspada, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović demonstrira rastrošnost i luksuz. Vozni park ministra Božinovića je identičan kao kod ministara unutarnjih poslova Francuske i Njemačke, a unaokolo se vozi s pratnjom i voznim parkom kao da je njemački kancelar.
Valja podsjetiti da je Božinović i postavljen za ministra 2017. godine kako ne bi bio uhićen bivši ministar Ivan Vrdoljak, Vama poznati partner u slučaju PPD. Božinović kao ministar izravno sprječava istrage policije protiv vladajućih moćnika, pri tome, naravno, sustavno zlorabljuje svoju dužnost i krši niz zakona.
Motiv devastiranja sustava policije, kojeg Vi i Božinović provodite, u potpunosti je jasan. Niskim plaćama i nedostojanstvenim uvjetima rada Vi održavate sustav policije u devastiranom stanju kako bi nesigurne i loše plaćene policijske službenike mogli sprječavati da djeluju sukladno zakonu i pravilima policijske službe. Jer devastiran sustav ne može biti efikasan sustav, a upravo to je Vaš cilj.
Nedavna racija koju je provela francuska policija u središtu stranke predsjednika Macrona jest primjer kako treba i mora raditi policija, koja je lojalna samo Ustavu i zakonu te koja ima uvjete za profesionalan rad i pristojno je plaćena.
Vi ne dopuštate profesionalan rad hrvatske policije, jer bi to bio kraj Vama i korumpiranim moćnicima u Hrvatskoj.
Platežna moć hrvatskih građana, koja je najniža nakon Bugara, inflacija koja je znatno iznad Europskog prosjeka te raseljavanje hrvatskih građana, imaju isključivi uzročnik u korupciji. Kada bi policija, DORH i sudstvo radili po zakonu, onda bi korupcija bila za 80% niža, plaće za 80% više, a gospodarstvo bi značajnije raslo.
Identičnu politiku, kao u slučaju policije, Vi provodite i u svim drugim segmentima hrvatskog društva.
Slučaj Vašeg nesposobnog ministra Paladine jest isključivo Vaša odgovornost. Već kod samog prijedloga da Paladina postane ministar, javnost je doznala da je riječ o dubioznoj osobi – od slučaja Kupari do poslovnih “dealova” s lihvarskim agencijama. Unatoč dokazima protiv Paladine, Vi ste ga imenovali ministrom. Bahatost koju ste demonstrirali imenovanjem Paladine jest dokaz da Vi namjerno imenujete dubiozne osobe kako biste blokirali državne institucije te osigurali bezakonje i nered.
Vi niste razriješili državnog tajnika Gordana Hanžeka, koji je nadležan za obnovu Banovine, a koji je (osim što je u potpunosti nesposoban organizirati navedenu obnovu) neviđeno socijalno neosjetljiv te napose neodgovoran. Voziti službeni auto Q7 milijunske vrijednosti, a biti nadležan za građane koji žive u kontejnerima neobjašnjivo je, ali je i krajnje uvrjedljivo za hrvatsku javnost.
Gospodine Plenkoviću, gdje je granica zlouporaba u Vašem obnašanju vlasti? Gdje je granica ponižavanja hrvatskih građana?
Medicinska sestra, hrvatski policajac ili radnik HEP-a moraju plaćati visoke poreze i primati nisku plaću kako biste Vi njihovim novcima korumpirali medije koji Vaš štite. Vi emitirate spotove koji prikazuju nepostojeće uspjehe Vaše vlade, jer kao što znamo, uspjesi Vaše vlade egzistiraju samo u Vašim spotovima. Brojke su neumoljive i možete ih pročitati na Eurostatu. Usporedite plaće naših zaposlenika, od liječnika do poljoprivrednika, s cijenama osnovnih namirnica te ćete pročitati istinu o lošim uvjetima života hrvatskih građana. A hrvatski građani žive loše i obespravljeni su u svim segmentima života kako bi se uska skupina moćnika mogla gramzljivo bogatiti na račun siromašnih ljudi.
Francuska policija istražuje stranku predsjednika Macrona iz razloga što je tvrtka koja mu je pomogla u predizbornoj kampanji znatno povećala poslovanje s francuskom državom.
Što bi hrvatska policija utvrdila kada bi istraživala odnos Vas s PPD-om i njihovim višestrukim povećanjem prihoda, te istovremenim propadanjem HEP-a? Vaša politička platforma u potpunosti je jasna: onemogućiti rad policije i DORH-a, kako ne bi došlo do istrage Vas, Vaših ministara, direktora javnih tvrtki i vodstva HNB-a.
Budite uvjereni da svakoj nepravdi dođe kraj, da se svaka laž razotkrije, a hrvatski narod je kroz svoju povijest pokazao da nikad ne odustaje, te je pobjeđivao znatno jače protivnike. Tako će biti i u stanju pobijediti korupciju i nepravdu, te će tada vladati jednakost svih građana pred zakonom, a takva uređena Hrvatska bit će uspješna i prosperitetna Hrvatska.
Jedini ispravni korak koji možete napraviti jest dati ostavku i povući se iz politike. Znam da to neće napraviti, ali budite uvjereni da će vrlo brzo doći vrijeme kada ćete morati položiti račune za svoje postupke koje sam navela u ovom dopisu.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica i Predsjednica OIP-a


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika