Podjeli

PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA

Poštovani gospodine Jandrokoviću,

Sprječavanje elementarne parlamentarne procedure koju provodite po pitanju izbora novoga Glavnog državnog odvjetnika, jest neviđeno u današnjoj Europi!

Spriječiti da matični saborski odbor ispita kandidata za Glavnog državnog odvjetnika jest otvoreno proceduralno nasilje, ali i onemogućavanje rada i obavljanja ustavnih zadaća Hrvatskog Sabora.

Izgovor da je Odbor za pravosuđe ispitivao natjecatelje za Glavnog državnog odvjetnika je uvreda za zdrav razum. Natjecatelji nisu isto, što i od vlade službeno predloženi kandidat.

U potpunosti je jasno da Vi kao i Vaši saveznici, u ovom slučaju SDP i njegov predsjednik Odbora za pravosuđe, Mišel Jakšić, oduzimate pravo hrvatskim građanima na transparentnu i odgovornu državnu vlast. Vi i SDP poručujete hrvatskim građanima da moraju živjeti u bezvlašću i korupciji te se pomiriti s nepravdom koju Hrvatskoj činite.

S obzirom da je Plenkovićev kandidat za Glavnog državnog odvjetnika, Ivan Turudić, kompromitirana osoba, s ozbiljnim indicijama da je sam dio korupcionaških struktura, Vi sprječavanjem rasprave u Saboru pokušavate ovaj skandalozni čin provući u što većoj tišini.

Ivan Turudić po elementarnim standardima demokratske Europe uopće ne bi mogao biti u sustavu pravosuđa, a Vi ga namjeravate postaviti za čelnog čovjeka državnog odvjetništva, kako biste ”cementirali” nepravdu, korupciju te opće bezvlašće u Hrvatskoj.

Ivan Turudić je vozio Audi Q8 u vlasništvu autokuće Zubak izvlačeći se da je to zamjensko vozilo za auto koje je 5 kategorija ispod navedenog vozila. Za tu činjenicu hrvatska javnost je saznala jer je Turudić bježao od policije te se nije odazivao pozivu prekršajnog suda. Za podsjetiti je da je vlasnik autokuće Zubak, Pavao Zubak, bio predmetom postupka na Županijskom sudu gdje je Turudić bio sudac. Zbog ovakvog slučaja u svakoj drugoj članici Europske unije Turudić više ne bi bio sudac.

Turudić je organizator opstrukcije u slučaju štete koju je imala Hrvatska poštanska banka u aferi „Bankomat“, gdje su hrvatski porezni obveznici morali pokriti štetu korupcije koja se odvijala u toj banci, a što za Turudića nije kazneno djelo. Dakle, dodjeljivati kredite bez adekvatnog osiguranja, bez poštivanja zakonskih i bankovnih procedura, nakon čega ti krediti ne budu vraćeni banci, već ih porezni obveznici moraju pokriti – to je kazneno djelo “par excellence“ u svakoj uređenoj državi, osim u očima Ivana Turudića.

Pravna filozofija današnjih moćnika, Vas gospodine Jandrokoviću, Vašeg nadređenog Andreja Plenkovića, Vašeg tajnog savjetnika Vladimira Šeksa, Vašeg Miroslava Šeparovića, ali i lažne oporbe, jest da moćnici mogu krasti, da pravosuđe dokaze o korupciji jednostavno ne vidi, to jest ignorira ih, ali se zato obračunava s hrvatskim obiteljima i hrvatskim građanima kada zakasne platiti kreditnu ratu. Na obične poštene ljude Vi i Vaša struktura, šaljete policiju i oduzimate im jedinu nekretninu.

Vaša namjera postaviti kompromitiranog Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, te spriječiti javnu raspravu, jest protivna temeljnim vrijednostima Europske unije, ali i osnovnim demokratskim postulatima na koje hrvatski građani imaju pravo. Ovim putem Vam najavljujem da ću o parlamentarno-proceduralnom nasilju, kojeg vršite, obavijestiti relevantne hrvatske partnere u Europskoj uniji, kao i sve hrvatske građane, kako bi svi bili upoznati sa štetom koju činite Hrvatskoj.

Ivana Turudića postavljate kako bi se kontinuitet blokade djelovanja hrvatskih institucija nastavio. Jer, zaštitu lopovluka od strane DORH-a provodili su njegovi prethodnici Mladen Bajić i Dinko Cvitan.Blokada rada DORH-a jest temeljni uzročnik visokih cijena i niskih plaća koje hrvatski građani osjećaju u svojem svakodnevnom životu.

Kada roditelji u Hrvatskoj kupuju Nutellu svojoj djeci, onda je plaćaju 40% više nego u Njemačkoj gdje su plaće 3 ili 4 puta veće. To je Vaša politika – pljačkati hrvatske građane i s novcima hrvatskih građana korumpirati medije kako bi s tim istim građanima manipulirali.

Jedina politika Vas, Plenkovića, Peđe Grbina, Tomislava Tomaševića i Ivana Penave jest zadržavanje bezvlašća i obespravljivanje hrvatskih građana, ali budite sigurni da vam to neće proći.

Hrvatski narod je bio u stanju odbaciti opasnija zla nego što je zlo korupcije koje vi personificirate. I budite sigurni da ćemo i ovaj put pobijediti zlo, Vaše zlo, koje se zove korupcija, koja je došla do tih razmjera da ona predstavlja čin veleizdaje.

Vi možete skupa s Peđom Grbinom i Mišelom Jakšićem iz SDP-a pokušavati spriječiti demokratski život u Hrvatskoj, ali nećete uspjeti.

Istina je uvijek pobjeđivala, i zato će pobijediti i u Hrvatskoj!

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto
zastupnica i predsjednica OIP-a


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika