Podjeli

Poštovani gospodine Jandrokoviću,
Vaše današnje verbalno divljanje prilikom moga repliciranja predsjedniku Vlade Plenkoviću za svaku je osudu i protivno općim i temeljnim načelima parlamentarizma.
Moji navodi da je
1. Odbor Europskog parlamenta zatražio otvaranje dosjea UDBE i KOS-a, a ti dosjei u Hrvatskoj nisu otvoreni – jest činjenica.
2. Europska komisija je službeno osudila skup u Banja luci na kojemu se negirao genocid u Srebrenici i etnička čišćenja, a negiranje genocida i etničkog čišćenja je prema hrvatskome kaznenome zakonu kazneno djelo. Milorad Pupovac sudjelovao je na tom skupu, što je prema hrvatskome zakonu kazneno djelo. Plenković Pupovca hvali i brani, a on sudjeluje na skupovima na kojima se Hrvatsku blati, te je svakomu jasno da, ukoliko predsjednik Vlade ne štiti interese Republike Hrvatske, da čini kazneno djelo veleizdaje. Ovo su sve činjenice.
Gospodine Jandrokoviću, Vi tražite
– da zlouporabe i sprječavanje rada pravosuđa doživljavam kao nešto normalno, te da blago i pohvalno govorim o tim zlouporabama. Nikada neću utjecaj na pravosuđe smatrati normalnim.
– da na opću korupciju koju čine Vladini dužnosnici i državne tvrtke gledam sa smiješkom i da se sa smiješkom tim ljudima obraćam, iako kradu svoj vlastiti narod. Nikada korupciju neću smatrati normalnim.
– da se na opći nepotizam i nepravdu u društvu, te na jadna i neuvjerljiva objašnjavanja kako su djeca, rodbina i kumovi pojedinih političara i društvenih moćnika “najbolji”, pravim kao da mi je ta nepravda simpatična. Nikada nepotizam neću prihvatiti.
– Republika Srbija i Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac na dnevnoj bazi kleveću hrvatsku državu, iznose povijesne falsifikate, a najnovije zakonsko posezanje za hrvatskim Dubrovnikom dokazuje neprihvatljivi, nacionalistički i šovinistički pristup službenih vlasti Republike Srbije, a Vlada RH, koju vodi Vaš stranački šef, uopće ne reagira, iako je na reakciju obvezana. Nereagiranje Vlade na ugrožavanje Hrvatske jest veleizdaja.
– Korupcijske afere kao što su Borg, Uljanik, Krš-Pađene, Croatia osiguranje, natječaji po ministarstvima te zaštita DORH-a tih istih afera, toliko su otvorene, da ih primjećuju i djeca u vrtiću. Po Vama – trebala bih se diviti Vašem pravosuđu i Vašim korupcijama. Nikada neću prihvatiti nepravdu.
Gospodine Jandrokoviću, divili ste se Sanaderu, divite se Plenkoviću, ja iznosim činjenice – a Vi galamite.
Ali, budite sigurni da će istina pobijediti. Vaše vođenje Sabora je nedostojno Hrvatskog sabora, ono je neprofesionalno, ono je protivno demokratskim postulatima, ono je protivno razvoju Hrvatske. A za mene, oni koji rade protiv interesa svoga naroda, i to otvoreno, oni koji se bogate potkradajući svoj narod, i oni koji slave velikosrpske zločine – jesu veleizdajnici.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika