Podjeli

….Biden je pristojno čestitao Srbima njihov  Dan državnosti, ali je s čestitkom poslao jaku poruku koja dotukla Vučića i „vascelu Srbiju“!….

Američki predsjednik Joe Biden, u kontekstu čestitke Srbiji za njihov Dan državna poslao je znakovitu i snažnu  poruku Srbijanskoj administraciji potičući ih na priznanje Kosova kao važan korak na putu u EU. Politička poruka ovog tipa zgrozila je Vučića i cijelu Srbiju, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nazvao to “novom američkom politikom” na koju Beograd ne pristaje.

SAD je jedan od glavnih međunarodnih podupiratelja  Kosova koje je 2008. proglasilo neovisnost nakon rata većinskih Albanaca i srbijanskih snaga 1998/99. Neovisnost bivše srbijanske pokrajine dosad je priznalo više od stotinu država, ali ne i Srbija koja Kosovo smatra svojim teritorijem.

Srbija 15. veljače slavi kao Dan državnosti, obilježavajući događaj kada je na vjerski praznik Sretenje 1835. u Kragujevcu usvojen ustav Kneževine Srbije, prvi ustav u srpskoj povijesti i na prostoru nekadašnje Jugoslavije. U svojoj osebujnoj mitomanskoj povijesti Srbija je izabrala slaviti svoj dan državnosti posvećen jednom Ustavu koji je živio tek mjesec dana. Ako je propali Ustav najveći dan u srpskoj povijesti, od srca im i ja čestitam njihov „praznik“.

Čestitao im je i Joe Biden a ta „čestitka“ u Srbiji dovelo do infarktnog stanja, a osobito je pogođena nominalna srpskoj administraciji kojoj nužnost priznanja Kosova stoji iznad glave kao oštrica mača. Postavlja se logično pitanje je li američki predsjednik poslao Vučiću kurtoaznu čestitku radi čestitke, Ili mu je čestitka snažna poruka i svojevrsni žuti karton Srbiji zbog ignoriranja normalizacije odnosa s Kosovom, do koje ne može doći bez formalnog priznanja samostalnosti Kosova?

“I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu europskih integracija i pružamo vam poticaj da i dalje poduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”, naveo je Biden u čestitki koju je objavio Vučićev ured.

Uz zahvalu američkom predsjedniku, Vučić je odgovorio da Srbija ne pristaje na priznanje Kosova i da je to već rekao “u lice” američkim dužnosnicima u Bijeloj kući.

U sveopćoj konsternaciji u Srbiji, Joe Biden je preko noći proglašen najvećim ustašom u povijesti, tako da mali ustaše u Republici Hrvatskoj mogu barem malo predahnuti bez obzira koliko god bili uvrijeđeni da im je Biden preuzeo ustaški primat. Uskoro će vjerojatno i cijele SAD-a biti proglašene ustaškom tvorevinom, a u Srbiji će biti proglašen trajni dan žalosti na datum Trumpovog pada i Bidenove ustoličenja. Bijela kuća više neće biti bijela, već će postati najcrnja kuća u „vasceloj“ srpskoj povijesti. Dakle Vučić je i Bidenu skresao u lice ono što ga ide odbijajući bilo kakvu ideju o priznanju Kosova. Vrlo hrabro, vrlo državnički, mogli bi kazati, kao i onda kada je Amerika kao nužno zlo protiv Miloševićevog ratno huškačkog  stroja upotrijebila svoj bombarderski stroj, koji je polučio vrlo dobre rezultate glede konačnog zaustavljanja velikosrpske agresije. I tada su srbijanske vlasti bile ogorčeno protiv, no to im nije baš ništa pomoglo!?

Sve češće se Srbija nalazi u središtu drama i histerija, što u pravilu sama proizvodi protiv sebe idiotskim potezima kakav je bio i napad na Vukovar. Naime, što im je trebao film o Jasenovcu i što im je trebalo da takav povijesni falsifikat i klasičan mitomanijski agitprop nominiraju za Oscara? Konačno preko tog „oskarovskog“ filma cijeli filmski i ini svijet je doznao o kakvom se iskrivljenom genetskom kodu radi kada je u pitanju Srbija s ambicijom da valjda pokori i nauči lekciju cijeli svijet.

Na žalost, do malog mozga svijeta još nije doprla svijest o Srbiji koja je prva u svijetu proglasila da je „Juden frei“, dakle čista od Židova. U tom poslu čišćenja Židova s lica Srbije svesrdno su im pomagali Hitler i njegovi najvjerniji „holokaustičari“, pa su im u tom kontekstu poklonili dvije putujuće plinske komore na kamionima koje su zvali „dušegupke“! Jednom prilikom su Hitlerovi povjerenici pisali Srbiji da su ipak previše okrutni glede čišćenja Židova.

I pored svih povijesnih dokaza o srpskom antisemitizmu, Srbi žele dokazati da se jedini oblik holokausta protiv Srba i Židova dogodio u Jasenovcu, pa se u tom kontekstu prikazuju većom žrtvom holokausta od Židovskog naroda. Uz sva nastojanja to dokazati, jednostavno se ne mogu dokazati bilo kakve plinske komore u Jasenovcu i zbog toga je Jasenovac i srušen do temelja, jer nije bilo dokaza za masovne fizičke likvidacije. Zbog toga ni Tito nije nikada posjetio Jasenovac, jer bio je savršeno svjestan da će jednog dana na svijetlo dana isplivati kosti hrvatskih domoljuba koji su u Jasenovcu pogubljeni od 1945-1949 godine. Jasenovac je jedno od većih stratišta nesretnih hodača križnih puteva.

Srbi su iznenađeni i uvrijeđeni što im je skupi pamflet „Dara iz Jasenovca“ kod filmskih kritičara rangiran kao najobičnije smeće. Umjesto Oscara za film, dobit će Oscara za najveće lažljivce u povijesti čovječanstava, umjesto da filmom pokopaju Hrvate kao genocidan narod, izazvali su strahoviti interes znanstvene zajednice da se konačno dozna prava istina o srpskim povijesnim mitovima. U nekontroliranoj mržnji se često dogodi ovakav kontrapunkt, mržnja se konačno u pravilu kad-tad razbije o glavu mrzitelja. Evidentno je da „Dara iz Jasenovca“ i nadalje proizvodi drame, pa je u Srbiji došlo do prave histerije zbog loših kritika filmskom pamfletu o Jasenovcu, a u planu je i tužba protiv LA Timesa. Uskoro će Srbija tužiti cijeli svijet, jer bolno je nepodnošljivo da se ovako sramotno tretira filmska umjetnost jedinog „nebeskog naroda“ u svemiru?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika