Podjeli

„…dosta je bilo pumpanja mišića…“

Ovih dana su konačno zatvorene i teretane kao dokazano najveće leglo odnosno izvorište širenja zaraze koronavirusom koji već mjesecima hara Lijepom našom prijeteći uništenjem svega i svačega pred sobom. Naprosto je nevjerojatno da ne kažem potpuno nenormalno da netko po ovoj vrućini uopće ide u tamo neke teretane radi tamo neke tjelovježbe kojom se navodno jača imunitet. Ljudi naime još nisu skužili da ona izreka „u zdravom tijelu zdrav duh“ jest tek obična floskula kojima nas obasipaju frustrirani pojedinci koji ne imajući pametnijeg posla natežu i razvlače tamo neke sprave naprežući tako potpuno nepotrebno svoje tijelo.

Mada posjetitelji tih opasnih mjesta odnosno teretana uglavnom svi relativno dobro fizički izgledaju stoga nikome „pametnom“ naprosto nije jasno zašto se onda bez ikakve potrebe izlažu pogibelji riskirajući da se zaraze koronavirusom. Ne razumiju oni, a i kao bi kada samo vise po spravama, da u tim prostorima bez obzira što su prozračni, čisti, nezadimljeni itd… virus vreba kao nigdje drugdje, a sve zato jer onako zapuhani te viruse šire u tolikim količinama da naprosto nitko živ iz teretane ne može izaći nezaražen. Sve su to dakako utvrdili članovi lokalnog stožera od kojih vjerojatno, i na svu ne/sreću za njih, nitko nikada svojom nogom nje kročio u takve „opasne prostore“… što se i te kako vidi, čak i da zaključiti po izgledu nekih od njih…

Mladi očito ne kuže da umjesto u teretane trebaju što više odlaziti u noćne klubove koji za razliku od teretana jesu sigurna mjesta, struka kaže do ponoći 100%, a kako se radi o veoma zagušljivim i zadimljenim prostorima u kojima se bliski kontakti podrazumijevaju jasno je da tu koronavirus nema nikakve šanse napasti nekoga. Koronavirus naime napada samo pojedinačno stoga je uvijek dobro držati se čvrsto uz nekoga, zapravo može za bilo koga što u mraku i gužvi noćnog kuba ne bi trebao biti neki poseban problem, a vjerojatno je znanstveno dokazano i da zadimljeni, vlažni odnosno zagušljivi prostori jesu smrt za koronavirus pa je zbrojeno sa prethodnim noćni klub zapravo najsigurnije mjesto ako se ne želimo zaraziti, ali samo do ponoći, jer kao već rekoh taj smrtno opasni koronavirus svugdje drugdje u noćnim klubovima postaje opasan tek nakon 24.00h.

Sada vam je uvjeren sam potpuno jasno zašto je NSCZ (Stožer) za teretane donio odluku kakvu je donio, kao i za noćne klubove također, jer zaštita ljudskih života je ipak njima na prvom mjestu. Nije li totalno glupo da se osoba u dobi od 40, 50 ili više godina toliko “deformira” na tim spravama da izgleda 20 ili više godina mlađa no što u stvari jeste? Tko to normalan ne želi izgledati malo “starije i ozbiljnije” jer što ima bolje od toga da osoba u dvadesetim ili tridesetim godinama ima par desetaka kilograma viška ili da izgleda par desetaka godina starije?? Ako mi ne vjerujete pitajte naš Stožer jer oni u svakom trenutku znaju što je najbolje za sve vas i nas…

Starije smo već strpali u tamnice, ok, neke i na groblje, a mlade usmjeravamo da shvate kako je boravak u noćnom klubu zdraviji od teretane, još samo da smislimo neki novi moto….npr. Uz bolesni um do još bolesnijeg tijela…. i države bogme, i države….

U Zagrebu, 29.08.2020.

 

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema