Podjeli

Grupa nasilnika okupirala je javnost. Dečki su lihvarenjem započeli život, usvojili su zlostavljačke metode starijih.
Brutalnost grupe prema pojedincu, nemoćnom mladiću, koji se ne može obraniti.
Taj je dečko posudio novce, živi u teškoj oskudici, već dugo tako živi. Društvo ga je prepustilo da se sam snalazi on je upao u ruke zlostavljača.
Da nije bilo teško pokvarene obijesti tih golobradih mladića, koji su htjeli i snimiti svoje bolesne orgije i još se pohvaliti time, nitko ne bi znao za tog siromašnog momka.
Tom dečku neće pomoći ako sada netko drugi pretuče zlostavljače , više bi mu pomoglo da ima nekog kome se može obratiti kad mu treba 25 kuna, nekog tko bi mu dao nekakav sitan posao, nešto gdje bi se osjećao korisnim.
Istovremeno svaki dan sve strašnije stvari saznajemo o načinu djelovanja Josipe Rimac.
Tražila je pitanja za svoju sestru, za državni ispit koji je položilo 60 000 ljudi. Nakon što je dobila konkretna pitanja unaprijed, nije uspjela na sve odgovoriti točno, ali je dobila posao.
Dok se postupak vodio slala je poruke da će se nekome krvi napiti.
Koja je razlika između zlostavljača iz Kaštela i tzv. Kraljice Knina.
Snimke su ih razotkrile, s tim da su nezreli zlostavljači  sami snimali sebe, a Josipu su otkrili policajci.
Nitko ne piše o mladiću koji ući i završi sve škole, usvoji sve moguće dodatne vještine i onda doma broji odbijenice za posao, kako se on osjeća kad čuje da ne posao dobio onaj kome je pomagao u osnovnoj školi da ne padne razred.
Posao dobio preko veze, sredili roditelji ili prijatelji od roditelja, baš kao i Josipa svojoj sestri.
Trpimo kolektivni teror već dugo godina, šutke prelazimo preko svega i čudimo se što mladi pretvaraju u teroriste.
Veli jučer Plenković da je bizarno da je netko snimao razgovor između dr. Zadravec i dr. Beroša.
Njihov razgovor netko je mogao snimiti samo ako je jedan od njih to omogućio, našeg Premijera ne zanima događaj, već samo snimanje toga, uopće se ne pravda u kojem kontekstu se on spominje.
Za njega je sasvim normalno da vrh HDZ određuje tko će biti ravnatelj bolnice.
Zlostavljači iz Kaštela posljedica su stanja u društvu.
Dopustili smo moćnicima da upravljaju svim vitalnim funkcijama u društvu, bez ikakve empatije prema onima koji nisu odani štovatelji, ovi dečki imaju od koga ispeći zanat.
Za par dana siromašan pretučen mladić opet će ostati sam, bez posla, bez ikakvog oslonca u životu, naći će se drugi zlostavljači,
Kakva je poruka cijelom društvu kada smo jučer saznali, da svi koji su pomagali Josipi oko ispita i dalje rade u ministarstvu, samo neće više biti u komisiji za ispitivanje. Izgubit će samo dodatak na plaću, no ne i plaću, sve do neke nove prilike,novog naručioca posebne usluge.
Licemjerno od nas svih je da se zgražamo nad postupkom mladića koji su se razvili u zlostavljače, kada smo svjesno dopustili da se stvori takvo društvo.
Društvo koje iskorištava ljude s posebnim potrebama, ali i nemoćne umirovljenike.
Dopustili smo da se mirovinski fondovi isprazne, dodijelili smo mirovine onima koji nisu nikada radili, a umirovljenicima dajemo milostinju umjesto mirovine.
Na tu milostinju dodamo  30-35 kuna svakih 6 mjeseci i onda se naš Plenković hvali, da su mirovine porasle.
 Zar to nije zlostavljanje, oteti ušteđene novce spremljene za nemoć u starosti i dati nekome tko niti je radio, niti je nešto uštedio.
Ovom društvu hitan je obračun sa svim moćnim zlostavljačima, kada se počisti taj mračni obruč, mladi neće imati od koga učiti, ukinuti će se najunosnije zanimanje, riješit ćemo se Kraljeva i Kraljica, kvartova i ulica, malih gradića, a prilikom zapošljavanja izbaciti pitanje, čiji si ti.
Punoljetna osoba s diplomom u ruci mora kročiti u život samo sa znanjem i početi graditi svoj identitet,
Samo s takvim modelom možemo stvoriti novi temelj, za novi zdravi početak.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo