Podjeli

2. Svako uključivanje nas starih kadrova u bilo kakve pokušaje promjene prema boljem je štetno i pogubno

i

3. Samo mlade i neiskvarene snage čiste prošlosti i nepovezanosti sa sumnjivim strukturama iz bivšeg režima, ali i onima iz sadašnjih stranaka, osobito vladajućih mogu na svojim leđima iznijeti promjene

 

Već je iz prijašnjeg nastavka jasno zašto se stare kadrove mora izbjegavati, no ipak je nužno napisati nešto o tome uz neke dodatne opaske.

Dakle, članovi tih starih stranaka koji su šuteći ili potiho mrmljajući sebi u bradu prelazili preko takvih svinjarija koje su njihove stranke radile nisu zaslužili novu priliku jer su nepouzdani i ako im se promijeni vodstvo i ponovno počne voditi krivu politiku, oni će takvu politiku ponovno podupirati ili šutjeti i pustiti da se radi šteta.

No to nije jedini razlog. Ne manje bitan razlog je i taj što smo mi svi iz „stare garde“ odrasli u komunizmu i komunisti su nas odgajali i programirali kombinacijom svoje ideologije i balkanštine čiju tradiciju su slijedili i čiji duh su i oni upili. Dakle, vezani su uz balkanski duh, balkanski svjetonazor i način života: korupcija, nerad, nemar, šlampavost, neorganiziranost i „ u se, na se i poda se“ i „snađi se druže“.

U svakom slučaju takav je način razmišljanja nezdrav za svaku naciju i ne može je izvesti na pravi put. Zato se mi stari moramo samolustrirati i maknuti s puta mladima kojima možemo samo pomoći izvana, savjetima, nikako ih mi ne smijemo organizirati. Mi u tome ne smijemo imati nikakvu ulogu i mladi, ako su pametni, na to ne će nikada ni pristati. Pristat će na prihvaćanje savjeta od nekih i slične stvari, ali ne će dopustiti više od toga. U tom smislu sam i ja spreman pomoći mladim snagama, ali nipošto ne prljajući čistoću njihovog pokreta uzimati u ruku „ravnateljsku palicu“. Okanimo se uloga Lovre pl. Matačića u politici… Njima ne trebaju dirigenti. Prateći nas mladi mogu samo zastraniti. Mi smo prošlost, a oni trebaju gledati u budućnost i biti naša budućnost.

Osim toga, ne smije se zaboraviti da su udbaši ipak vrlo uvježbane osobe i znaju se lako predstaviti kao najveće Hrvatine… I iskusnim ljudima, a kamo li neiskusnima. A među nama starima ih imaaaa. I to se mora uvijek imati na umu. Mora se misliti i na to da ima i njihovih suradnika koji to nisu svojom voljom nego ih nečim ucjenjuju jer imaju neke dokaze o nekom njihovom prljavom rublju iz prošlosti, a za mlade ljude koji su se rodili devedesetih i poslije, to će se teže naći i zato trebamo mlade, beskompromisne borce, čiste prošlosti, jasnih ciljeva koji će raditi na različitim razinama: od otvorene borbe do prikrivene borbe na području subverzije i psihološkog ratovanja. Isto tako, trebamo i nove diplomate jer ovo su kadrovi osobe koja se izborila za zabranu naoružavanja Hrvatske kad nam je oružje trebalo za obranu, a nismo ga imali. Taj njegov potez ne ostavlja baš domoljubnu sliku, zar ne? Pa kako onda vjerovati osobama koje su prošle njegovu školu, a možda ih je i on sam, sa svojim istomišljenicima filtrirao i birao… Tko zna? Mi to ne znamo. Imamo premalo podataka za ispravnu prosudbu, ali takvo što se mora uzeti u obzir.

Zato, mladi, samoorganizirajte se, povežite se, a ako trebate savjete tražite ih od nas ali dobro razmislite o njima i uzimajte ih ne cum grano salis, nego cum petra salis (sa stijenom soli).

Lux in Tenebris


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika