Podjeli

Predsjednice Grabar-Kitarović i premijeru Plenkoviću, kao visoki dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova iz vremena kad smo svoj život izlagali pogibelji radi obrane Republike Hrvatske od velikosrpske agresije i u borbi za međunarodno priznaje, duboko se sramim vaših (ne)djela i vas osobno.

Gospođo Grabar-Kitarović i gospodine Plenkoviću, vaša će vladavina imati pogubne posljedice za budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda. Zbog vašeg sluganstva tuđincima hrvatskom narodu prijeti demografski nestanak, a Hrvatska je sve bliže velikom padu standarda, neimaištini, nestašicama i hiperinflaciji. Ukoliko nastavimo nazadovati današnjim tempom u gospodarskom i društvenom razvoju, za koju godinu Bugarska, Ruminjska i Albanija bit će nam uzor države.

Premda sam od samog početka bio svjestan činjenice da ste nedovoljno iskusni i bez relevantnog znanja za upravljanje državom, što sam i spominjao u svojim komentarima, u meni je postojao tračak nade da želite učiti. Međutim, pokazalo se da želite učiti nešto drugo, a ne kako voljeti svoj narod i kako braniti državne interese i suverenitet Republike Hrvatske. Vas je zanimalo učiti kako što prije i što potpunije ispuniti zadaću nalogodavaca kako dovesti Hrvatsku i hrvatski narod na prosjački štap te uništiti u hrvatskom čovjeku volju za životom i ljubav za Hrvatsku. U tom ste učenju pokazali svoju izvrsnost. Od 1991. do danas Republika Hrvatska nije ni u jednom trenutku bila u većoj opasnosti nego danas pod vašim vodstvom.
Duboko sam tužan, ali i ljutit, zbog vaše neiskrenosti, zbog vaših medijskih spinova, zbog vašeg licemjerja, zbog vaše bogohulnosti jer idete u Crkvu, a podržavate Istanbulsku konvenciju, zbog vašeg lažnog domoljublja, zbog vašeg neznanja, zbog vaše političke pokvarenosti i zbog Vaše spremnosti da Hrvatsku predate u ruke svjetskih moćnika, čiji prethodnici već stoljećima rade na uništavanju hrvatskog naroda.

Vi ste se prodali moćnim svjetskim krugovima
Svjestan sam da sve ovo što sam u kratkoj poruci napisao neće imati nikakav utjecaj na vaše odluke i razmišljanje. Vi ste sebe u cijelosti prodali onim svjetskim i moćnim krugovima koji su vas doveli na vlast u Hrvatskoj, ali koji vas mogu i maknuti s vlasti kad god to požele. Ne, ne bojte se. To se neće dogoditi. Vi odlučno i s velikim uspjehom provodite njihovu zadaću kad je riječ o demografskom nestanku hrvatskog naroda i suverenitetu hrvatske države – Republike Hrvatske.
No, ipak nemojte zaboraviti da smo se mi Hrvati u svojoj dugog povijesti često nalazili u sličnim i teškim trenutcima kad su naša pokvarena i odnarođena hrvatska gospoda i naši izdajice izručivali Hrvatsku i hrvatski narod tuđincima (mason Trumbić i društvo, koji su Hrvatsku predali u ruke srpskom kralju 1918.). Međutim, dragi je Bog i u tim očajnim vremenima u našoj povijesti bio na strani hrvatskog naroda. Kad je narod mislio kako je sve već gotovo, pojavljivali su se veliki hrvatski muževi, koji bi poveli svoj hrvatski narod u odlučan rat za opstanak nas Hrvata. Čak i onda kad smo u kolektivnoj memoriji već mislili da Hrvatska nikada neće biti slobodna i suverena država, došao je odlučujući Domovinski rat, iz kojeg smo izišli kao veliki pobjednici.

Pokušavate poništiti rezultate Domovinskog rata

Istini za volju, vi, vaši prethodnici i svjetski moćnici silno ste se trudili da nam u cijelosti obezvrijedite veličanstvenu pobjedu iz Domovinskog rata i poništite najvažniji rezultat tog rata – međunarodno priznanje Republike Hrvatske kao samostalne i suverene države, iako ne još uvijek u cijelosti i prihvaćene jer naši domaći izdajice danas čine sve što je moguće kako bi Hrvatsku što više ocrnili u svijetu.
Gospođo Grabar-Kitarović i gospodine Plenkoviću, u Hrvatskoj i u hrvatskom narodu niče novi hrvatski državotvorni i narodni pokret, koji će se oštro politički suprotstaviti vašoj sluganskoj politici i vašim nalogodavcima, koji Hrvatsku žele uništiti, pa potom hrvatski narod uvesti u nove asocijacije zajedno sa Republikom Srbijom. Takav ishod bio bi siguran kraj hrvatskog naroda, a mi nećemo dopustiti da se to dogodi.

Znam da ne možete i da ne smijete, ali za vas i vaše nasljeđe u hrvatskoj povijesti bilo bi najbolje da odmah odstupite ili da, kad biste za to imali dovoljno ljudske hrabrosti, otkažete služenje vanjskim gospodarima te da se počnete iskreno i zdušno boriti za spas Republike Hrvatske i hrvatskog naroda.

U staroj Grčkoj Atena je osudila na smrt proslavljenog grčkog filozofa Sokrata zato što je navodno bunio mladež. U tom njegovom posljednjem gpvpru pred porotom Sokrat je, između ostaloga, rekao sljedeće: “Dobrom čovjeku ne može se dogoditi zlo, ni tijekom života ni nakon smrti”. Nisam siguran da se te riječi mogu primijeniti na vas predsjednice i premijeru. Razmislite dobro.

Antun  Babić

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema