Podjeli

Đoković:„Radimo ono što nam kaže Vlada Srbije“

Očekivali su i programirali teniski spektakle u Zadru, oči uprte iz cijelog svijeta, na Hrvatsku, u nadu da će time ponovo zamračiti oči hrvatskim biračima, koja bi ih mogla spasiti od evidentnog izbornog poraza, koji je na vidiku, pa tako produžiti novu agoniju hrvatskog naroda, koju im je već upriličio u svom mandatu Andrej Plenković i njegova maloumna Vlada, tijekom posljednje gotovo četri godine lošeg vladanja! Nisu postigli ništa, do zapravo unaprijed programirane stvarne i psihološke faktičke drame i svekolike katastrofe. Plenković je pretvorio svojom kriminalnom politikom Hrvatsku u zemlju totalno zavisna od njene turističke sezone, sa učešćem turizma od čak 24,9% ( Le Monde, Paris,14-15.6. 2020,po izvorima EUROSTAT) u nacionalnoj ekonomiji, pa je Hrvatska tako postala u relativnim odnosima prva zemlja Europe, koja ovisi isključivo o turizmu, i tako zapravo stavila državu u stanje permanentne zebnje, koje može biti dovedena primjerice prirodnim nepogodama, ili nedaj bože terorizmom, požarimi, potresma, današnjom  pandemijom, koja danas još uvijek nije u potpunosti pod kontrolom, koja te zebnje savršeno ilustrira. Zadarski tragi-komični spektakl je još jednom relancirao i ukazao na svu hrvatsku neozbiljnost tretmana pandemije, počevši od ponašanja samih lidera tog stožer Božinovića, vidno se rukujući sa djecom…ignorirajući i regule i preporuke koji su sami uspostavili u civičkoj potrebi predostrožnosti. Medijske posljedice znamo, ali stvarno gospodarske će mo zbrajati za dva ili tri mjeseca!

Dok čitav svijet razmišlja o diverzifikaciji, kao posljedici ove COVID 19 krize, Hrvatska Vlada ne poznaje,ignorira, što je sustavna strategija izlaska iz ove krize i orjentiranje zemlje prema proizvodnjama i korištenju raspoloživih resursa i tako ostaviti bar neku minimalnu nadu, za ono malo što je još ostalo, a što ova Plenkovića Vlada nije dokrajčila.

Uletjeli su u zadarski tenisku tragediju, koja je čitavom svijetu sada dala bojazan da Hrvatska nije dobra turistička destinacija, a “poklon“ Đokovića je bio poklon, koji su dogovorili srpska i hrvatska vlada!!!, zapravo otrovni “poklon“ hrvatskom narodu! Jer Đoković kaže u svojoj izjavi nedvosmisleno u Beogradu da :„Radimo ono što nam kaže Vlada Srbije“.

Covid 19 je donjeo Hrvatskoj učinke, koji se mogu sumirati u već zapravo jednoj gotovo ne postojećoj turističkoj sezoni. Ovim je zadarskim činom dobila samo jedan dodatni nož u leđa, da u potpunosti uruši i sve nade za minimalni uspjeh i spas sezone, zbog jedne maloumne politike, jedne političke nesuvislosti. Plenkovićeva Vlada je konačno time izložila nacionalno gospodarstvo i turizam kao nacionalnu industriju, koju je Vlada prefigurirala u jednu totalnu tragediju.

Stožer CROVID 19, je učinio apsolutni i nezamisliv propust, koji podlježe i političkoj uz ine odgovornosti, jer se ni izbori, ni ovaj zadarski spektakal-tragedija nisu smjeli desiti u ovom momentu. Sve je učinjeno kako bi Plenković spasio svoju bar neku šansu da dobije još jedan mandat, zaboravljajući na državni i javni interes u stanju permanentne opasnosti, da se otvore nova žarišta pandemije, a time kraj nada za bilo kakav spas turističke sezone. Ovo su dostatni razlozi da se Stožer za COVID 19 smjeni, što je sada i u prerogativima i Predsjednika RH, koji mora djelotvorno zaštititi, ono što se naziva javni i državni interes, a ne omogućiti jednoj kriminaliziranoj družini, koja je sve spremna učiniti da ostane sljedeće 4 godine na vlasti i kaže zbogom čak i Hrvatskoj Državi.

Nadam se, da hrvatski narod to dobro vidi i da neće dolaziti u iskušenje pokloniti svoje novo i  već jednom iznevjereno povjerenje, takovim neodgovornim, i neozbiljnim političarima, koji su ih doveli već na dno dna europskih država po gospodarkim performancama i na prvim mjestima po korupciju, ne u Evropi već u svijetu! Oni ne mogu biti ni reserva, a kamoli nada hrvatske vedrije budućnosti!

U Parizu, na dan Svetog Thomas Mora, 22. lipnja 2020.

Piše Akademik ANTE GLIBOTA


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema