Podjeli

Događaji na granicama Hrvatske ukazuju na proširenje europske neizvjesnosti
upravljanja migrantskim krizama te prijete dugoročno sukobima na starom kontinentu.

Nedvojbeno je da se na granicama Republike Hrvatske događaju poviestni procesi koji će ostaviti duboke posljedice na Hrvatsku i Europu. Nošeni krilima liberalne demokracije i Merkeličinim pozivom za ulazak u SR Njemačku, mnogi nezadovoljnici s istoka zahvaćenog ratom, siromaštvom i bijegom od pravosudne odgovornosti (ISIL ovci) uputili su se u zemlje„meda i mlijeka“.
Hrvatska je postala meko tkivo za prolaz, ma što službena politika Zagreba govorila. Dramatični događaji na graničnom prijelazu između BiH i RH, Maljevcu opovrgavaju bilo kakve informacije koje dolaze iz mainstream medija o „kontroliranoj granici“.
Pače, iz mnogih izvora ukazano je na način prebacivanja i prolaza migranata prema zapadu, počev od prolaska kroz šume i polja, krijumčarenja vozilima i angažmana određenih kriminalnih skupina.

Informacije pristigle iz BiH kazuju da više nitko razuman ne zna o kojem broju migranata je riječ,a kad je govora o prostoru Bosne i Hercegovine. No, s vremena na vrijeme brojke se smanjuju jer je jedan broj migranata uspio proći meku granicu RH, za koju se stalno čuje „policija radi svoj posao“.
Slovenske informacije također potvrđuju da mnogi koji su se ilegalno uputili pravcem zapada, dospijevaju do teritorija susjedne države.
Kako?
Odgovor leži u prikrivanju istine o stvarnim događajima i sigurnosnim propustima RH.
Procesi koji se događaju u Europskoj Uniji imaju ciljeve, a migracije su dio procesa – jeftine radne snage kao održive tvorbe novog svjetskog procesa i globalizma, rasnih miješanja bez obzira na političke i kulturne svjetonazore domicilnog stanovništva. Kapital postaje „novi Bog“.
Stoga, Europu treba pacificirati, ukinuti vjerska obilježja i značenje, razoriti naciju i svesti obitelj pod pasku ili kontrolu.
Prije koji dan uklonjen je križ postavljen na grčkom otoku Lezbosu, pod krinkom da svrijeđa druge.
Kuda ide ta Europa, ukidanju kršćanstva? Vjerojatno!
UN-ov povjerenik za izbjeglice Guterres poziva Europu da prihvati više izbjeglica i da im stvori mogućnosti ostanka u EU.
Zašto?
Hrvatska Vlada je, na žalost zagovornik tog i takvog novog poretka, pa joj migranti nisu prepreka. Pače, to su oni „berači kestena“ koje je ugledala Crvenkapica kad je brala gljive u šumi.
Granična i druga policija bez obzira na respektabilan broj od 25 000 pripadnika tu ništa ne može, ali može „zaustaviti Reuters“ da se ne piše i govori o problemu.
Tko su sve ti ljudi koji su iz različitih zemalja Afrike i Azije i nije osobito važno, ali je važno sigurnosno pitanje kako za RH tako i za EU.
Izgleda da je zadaća hrvatskog premjera omekšati i zataškati događaje. Zašto to radi, on sigurno zna, ali zna i u čijem je interesu, ako nije u interesu RH.
Tako po svoj prilici hrvatska granica od meko – tvrde postaje meka granica koja je postala izgledna veza za prolazak kolona migranata u zemlje EU.
Hrvatsko prihvaćanje Istanbulske konvencije je trenutno na djelu. Premijer Plenković je svim silama nametnuo „novu ideologiju“ koju sad primjenjuje. Pitanje povezivanja migranata s obiteljima i zaštita žena i djece postaje provorezredno pitanje zaštite kroz provedbu Istanbulske konvencije.

Europa ima odgovor, a to je takozvano„upravljanje krizom“,? Kakvo upravljanje, vidljivo je iz samih događaja u Europi, a i danas na granici RH i BiH.
Naslućuje se da iz niza zatečenih događaja na europskom kontinentu zbivaju se procesi useljavanja i nasilnih promjena političkih uređenja pojedinih država. Još gore zbivaju se posljedične promjene seljenja stanovništva koje s „uljuđenom“ europskom politikom dobrodošlice nije moguće zaustaviti. Izgledno je da Europu očekuju nemiri i sukobi jer priča o „europskoj kući“ je otišla predaleko. Politička nomenklatura neznalica i poviestnih ništavila kroji kaput, ali i nebo iznad glava mnogih Europljana koji su gradili svoj dom, obitelj i želju da žive svoji na s svome.
Slutiti je kao da se je znalo što će se događati u Aziji i Africi, pa i slučajno je da u RH dolazi Andrej Plenković kao Mesija i slučajno je sve to što se događa s SMS porukama, BORGOM, Todorićem, Brkićem, Sanaderom, Bandićem, Vargom i drugim događajima.
Ništa slučajno, kazali bi, magla u ova jesenja maglovita jutra koja ima za cilj prikriti stvarne događaje,a to je definitivno slika Europe kakva se stvara silom i prisilom.

Orhan I. Apagić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema