Podjeli

Koliko nas je bilo na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije. MUP kažem ne više od 5000 građana, koji su došli s namjerom.
Svi ostali su doma sjedili i gledali u „objektivnu“ iz svih vremena, dalekovidnicu, zvana HRT. Ovi pred televizorom se ne računaju osim ako se nisu opredijelili za Sarnavku, Radu Borić, Vesnu Teršelič i Andreja Plenkovića.
S nestrpljenjem se očekuje vijest kad će se i HDZ javno prikloniti Platformi 112 i tada će se te udruge, vrlih i poštenih, kojima fali jedino novca, jer sve drugo imaju, zvati platforma 113.
Tako u nedogled i do kraja koliko ima platformi.
Opredijelio se je HDZ (ovakav, ali ne i HDZ dr. Franje Tuđmana) za sebe, jer čovjek mora od nečega živjeti ako nema rada.
Dakle, na Trgu je bilo manje nego više prosvjednika, šetača pasa, radoznalih, umirovljenika, domaćica, ljudi koji su kretali prema katedrali i ponešto turista. Svi oni su popunili Trg željni čuti govore i udisati „miris demokracije“ o svemu i svačemu, pa su ti okupljeni u čudu pljeskali i uzvikivali, ali ne namjerno nego onako iz radoznalosti.
U buduće, za sve koji žele nastupati ili boraviti na tom hrvatskom Hay Parku treba postaviti automate za evidenciju prisutnih, da se ne pogriješi, jer je ljudsko oko varljivo i često vidi manje no više.
Tu inicijativu i brojanje treba prepustiti Milanu Bandiću, čovjeku iz prakse, on će uvesti reda.
Sve smo pročitali o konvenciji i samu konvenciju koja više skriva no govori i ono što govori ne skriva. Politika je tu da kaže što misli o onome što govori konvencija, jer su jedino oni mjerodavni tumačiti što to u konvenciji piše. Nitko drugi doli politike i to ne bilo koja već samo one izmetnute.
Prijedlog Dubravke Šuice ide dalje s namjerom da se crkvene velikodostojnike uvjeri u ispravnost konvencije. Sigurno po maksimi „malo će narodu biti loše dok se ne privikne na znanje Istanbulske konvencije, pa eto crkva treba to podržati“.
Hrabra je Šuica jer mora zaraditi za svoj mandat u Bruxellesu i pripremiti mjesto Plenkoviću kad se ovaj vrati, a sebi osigurati neki sobičak u Bruxellesu za mjesečnu apanažu 7000 – 8000 eura. Jer je ta nova prijestolnica carstva željna vrlih i pametnih.
Muški Hrvati trebaju priznati da „maltretiraju svoje supruge i djecu“, jer im je to u „mentalitetu“, a taj mentalitet će promijeniti IK.
Konvencija pak zahtjeva ne samo „priznanje“nego i korak dalje u odgoju.
Hrvate treba odgojiti kao „nojeve“, „patke“, „golubove“ jer se sve to može postići odgojem.
Zaboravili smo i platformu 112, uskoro pojačanom za vrijednosti hrvatskih kuna, a sutra može i eura. Oni su ti koji su se zalagali proteklih dvadeset i pet godina za slobodu i poštivanje misli pa i redefiniciju Domovinskog rata koja približava stajališta Srbije i Hrvatske na nekom od dunavskih mostova ili ada.
Kako su Sarnavka i Rada Borić jedna te ista inicijativa jer su žene i na čelu žena, a priključila im se i Zajednica žena HDZ „Katarina Zrinski“ kao perjanica HDZ, sad više ove naše heroine poput Ivane Orleanske, na bijelom konju koji je još ostao od maršala Tita, jašu diljem Lijepe naše i ponavljaju mantru o IK , a narod im se okuplja i kliče.
Sve je u rukama tih perjanica, jer tko njih slijedi njegovo je carstvo ovozemaljsko.
Nove su to perjanice Sorosa i Junckera, ali i Plenkovića jer se na one kamenjare i ognjištare ne može računati. Oni kamenjari su zaguljeni jer vjeruju narodu i crkvi pod čijim su križem rođeni.
Pa čemu se ta šačica protestanata okupila na Trgu, valjda da bi izrazili podršku Andreju Plenkoviću, ali na drugi način s time da on ne smije to nikako drugačije shvatiti.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema