Podjeli

Većina Hrvata u Domovini vjeruje kako sport ne bi trebao imati ništa zajedničko s politikom. Nažalost, moje dugogodišnje životno i diplomatsko iskustvo pokazalo je kako često, a naročito na međunarodnoj pozornici, sport i politika idu ruku pod ruku.

Bezbroj je primjera u zadnjih sto godina što su sve pojedine, a posebice one velike, države poduzimale kako bi svoju inferiornost na terenima, trkačkim stazama, u dvoranama i drugim mjestima natjecanja nadomjestile raznim, često i otvorenim, smicalicama kako bi njihovi prosječni sportaši pobjeđivali talentirane i najbolje sportaše i timove iz malih i nemoćnih država. Sjetimo se samo što su Rusima napravili prije zadnjih Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji.

Takvo nesportsko i podlo ponašanje u sportu velike države primjenjuju prema receptu iz političkog i vojnog ponašanja, u kojem nema pravila, a još manje pravde i ljudskosti.

Englezi nas ne vole zato što smo vjerni Vatikanu i Papi

Zašto sam se uhvatio jedne takve vrlo nezgodne teme, koja sa sobom nosi i određene rizike? Hrvatska će u srijedu u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi igrati s Engleskom. Što se mene tiče, bit će to prilika da mala Hrvatska nanese veliku bol nekadašnjem globalnom imperiju – Ujedinjenoj Kraljevini, koja je gotovo 150 godina bila najveći neprijatelj hrvatskog naroda zbog njegove čvrste vjernosti Papi, Vatikanu i Katoličkoj Crkvi. Kao što se moglo očekivati, u zadnje je vrijeme malo splasnula mržnja Engleza prema Katoličkoj Crkvi, jer Vatikan “nije više najveći neprijatelj Ujedinjenoj Kraljevini”, nego sve agresivniji Islam.

Želim samo vrlo kratko podsjetiti na nekoliko ključnih događaja u kojima su Englezi bili glavni igrači.

Jugoslavija je stvorena u englesko-masonskom laboratoriju

1. Već negdje polovicom devetnaestog stoljeća Englezi dolaze s idejom da je potrebno razbiti Austro-Ugarsku. Ključ razbijanja Austro-Ugarske ležao je u stvaranju Jugoslavije, kojom će vladati “kulturni Srbi” (antikatolici). I vlak je krenuo.

2. Tijekom Prvog svjetskog rata u Londonu je bilo sjedište Jugoslavenskog odbora, čija je glavna zadaća bila prevariti tadašnje naivne hrvatske političare kako će hrvatski narod biti ravnopravan u novoj tvorevini. Engleska je bila majka iz čijeg je laboratorija nastala Jugoslavija.

3. Kad su vidjeli da će Radić i HSS srušiti srpskog kralja i četničku Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, Englezi su dali savjet srpskom kralju Aleksandru da treba ubiti vođu hrvatskog naroda Stjepana Radića, što su Srbi 1928. godine i učinili.

4. Englezi su izravno odgovorni za najveći genocid nad hrvatskim narodom u njegovoj povijesti – Bleiburg. Zbog tog genocida Hrvatska se danas nalazi pred demografskim nestankom.

5. Kao prvi glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske 1991., izravni sam svjedok da su Englezi bili najveći protivnici međunarodnog priznanja Hrvatske. Na tu temu u Dublinu sam 2007. magistrirao međunarodne odnose.

Dakle, svaki domoljubni Hrvat, a tu ne računam hrvatske Jugoslavene, treba moliti dragog Boga da u tijela i glave naših Vatrenih unese nadljudsku sposobnost kako bi u srijedu pobjedom poslali iz Moskve natrag u London englesku nogometnu reprezentaciju.

Ne, nije riječ o osveti, nego o pravdi i naplati velikog duga

Bilo bi to uistinu samo nano-zrno vraćanja duga za sve strahote koje su nama Hrvatima nanijele elite Ujedinjene Kraljevine.

Siguran sam da će proći najmanje jedno stoljeće, ako se u međuvremenu Ujedinjena Kraljevina ne raspadne, prije nego što se ublaži institucionalna memorija hrvatskog naroda prema velikom zlu koje mu je UK nanio samo da bi održao dominaciju nad većinom država i naroda u svijetu. Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine u Hrvatskoj Nj.E. Andrew Dalgleish silno nastoji ublažiti negativne emocije u hrvatskoj javnosti, koje su još uvijek snažne kad je u pitanju bilo što vezano za Engleze. Meni osobno je drago što su počeli shvaćati da Beograd nije više zadužen za upravljanje Hrvatskom.

Za mene bi pobjeda Hrvatske protiv Engleska bila više od osvajanja prvog mjesta. No, ako naši dragi Vatreni iz ovog ili onog razloga ne pobijede, oni će za nas hrvatske domoljube vječno ostati NAŠI JUNACI.

Antun Babić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport