Podjeli

/Još u starom Rimu pojedinci su mogli ustati s narodnom tužbom (Actio popularis) protiv onih koji su postupali protivno javnom interesu./

Dobro je da naš Premijer, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, gospodin, Andrej Plenković, obilazi naše iseljenike diljem svijeta. Rad i sjednice Vlade izmješta prema potrebi diljem RH. To je jako dobro, jer to je jednja od mogućnosti da bude što bliže našim građanima, Hrvatima, čuje njihovo mišljenje i potrebe koje ova Vlada može njima učiniti za ugodan i snošljiv život. Pa to im je i dužnost. To su obećvali u stranačkom natjecanju i pobijedili na izborima.
Dobro je da naš Premijer, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, gospodin, Andrej Plenković, uskoro dolazi na Hvar, od kuda su mu i djedovski korijeni, ( Vrisnik -Svirče iz povjesti poznato po seljačkoj buni i Matiji Ivaniću ). To je ne samo romantično već smatramo i gospodarsko, politički opravdano.
Naši novinari istraživači, portala „bez cenzure“, došli su do nekih spoznaja i dokumenata, sa kojima ovu Vladu, a i šire, moraju upoznati. Posebno ističemo da je to važno našem Premijeru, jer se radi o njegovom otoku, a može biti i o njegovim rođacima ili prijateljima. Dobro je da je Andrej Plenković po zvanju pravnik, pa će tako laše shvatiti o čem se radi. Isti nije upoznat, a treba ga upoznati sa: bez skrupuloznim kriminalom koji se provodi na štetu naših iseljenika sa otoka, naših građana, ma gdje bili.

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE je kristalno jasan i govori:
Članak 48.
alineja (1) Jamči se pravo vlasništva i
alineja (4) Jamči se pravo nasljeđivanja.

Dakle, u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj, vlasništvo i pravo nasljeđivanja su ustavne kategorije. Za to smo se u Domovinskom ratu borili i izborili.
Međutim, korupcija i kriminal okupirali su Hrvatsku a odvjetničko – sudska mafija im je kičma. Ta konstatacija je od strane meritornih tijela EU.
Pravosudna vlast je krvotok svake ozbiljne države.
Neosporno je, i nedopustivo je, da je Republika Hrvatska po Europskim mjerilima, na najnižem stupnju vladavine prava, a najteža je situacija u području sudstva. Paradigma tog stanja je: pas Medo, sinkopa, nestali spisi političkih dužnosnika, nestali listovi upisa vlasništva u gruntovnicama………..
U kontekstu sveopćeg kriminala na svim razinama, a sudci nisu glupi ljudi, vide da se za milione kuna ili eura ide malo gulit krumpir, razmišljaju: Život jer kratak !

Sudci nesmiju tumačiti zakone, oni ih moraju provoditi !
Dakle, sudci sude u ime države, oni su dužnosnici Republike Hrvatske, njima je država poslodavac, njima je poklonila čast i povjerenje, pa prema tome svaka njihova presuda koja je suprotna zakonima i koja grubo krši zakone RH, može se smatrati veleizdajom Republike Hrvatske.
Pametnom dosta.
U ovom hvarskom slučaju caruje sprega pojedinaca, koji znaju za svoje susjede, a i ne rijetko su im to i rođaci, angažiraju „spretne“ odvjetnike, proglase te iseljenike (odseljenike ), da imaju nepoznato boravište, te uz korumpirane sudce kroz institut „ogluhe“, na prvom ročištu donesu presudu u korist tužitelja. U tom poslu sve se odvija u roku cca 2 mjeseca od podizanja tužbe, presude, do uknjižbe u gruntovnici, pa do prodaje te iste zemlje ili zgrada. Tako zarađeni novac „poduzetnici“ dijele između sebe.
Inače na tom sudu spisi traju ne riješeni i po 40 godina. I nikom ništa.
Ne samo to i tako, još drskiji su određeni odvjetnici koji jednostavno falsificiraju punomoći, isti imenuju u tužbi svoje kolege odvjetnike kao zastupnike tuženika, isti se ne pojave na ročištu, a sud na tom prvom ročištu usvaja tužbeni zahtjev zbog ogluhe tuženika, donosi presudu i tako vrijedno zemljište ili kuću, a počesto jedno i drugo prelazi u vlasništvo drugoga.
Često ti „poduzetni“ (eufemizam za: kriminalac ) odvjetnici u sklopu svoje kancelarije imaju i agenciju za promet nekretnina, a nekima i spruge su uključene u „biznis“
To poduzetništvo na hrvatski način, vrlo je aktualno na otocima, gdje je razvijen ili se razvija turizam.
Do koje tačke usijanja je došlo to „poduzetništvo“ vidi se iz slučaja otoka Hvara, gdje su građani donijeli:

D E K L A R A C I J U
O OSNIVANJU
ETIČKOG TUŽITELJSTVA

koja je u prilogu sa preko dvije stotine podpisa, koji jasno govore o težini i složenosti situacije

Usput molimo naše čitaoce da na našem portalu „bez cenzure“ komentiraju ovaj slučaj, a i da aktivno učestvuju i iznose svoje slučajeve ili spoznaje, te time pomažu nama i našoj Vladi, našoj državi RH da se uhvati u koštac sa takvim sudsko odvjetničkim kriminalom.
Nama je cilj da budemo aktivni partneri sa kritičkim otklonom sudbenoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti RH i pomognemo im u stvaranju modernog društva u kojem demokratski sustav, zakoni i javne politike trebaju ispunjavati svoju temeljnu svrhu ostvarenja građanskih prava, sloboda i jednakih mogućnosti, te osiguravaju kontinuirani svakodnevni napredak zajednice u kojoj živimo.

Naš e-mal je [email protected] i na tel: 091 890 98 49, te drugi: 097 66 29 345

Autor:

Branko Miličić Čačuga
mobi:00385 97 66 29 345
[email protected]


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe