Podjeli

Nema smisla hodati bilo gdje da propovijedaš osim
ako naše hodanje nije naše propovijedanje.

Sv. Franjo Asiški

Nije slučajno što je poglavar SPC Porfirije, prije dolaska u Vukovar, govorio o eparhijama u Hrvatskoj, ne spominjući Hrvatsku kao državu hrvatskog naroda. Da još više dokaže svoju velikosrpsku (četničku pristranost), dali su veliko crkveno odličje ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i nakon toga spomenuo je mijenjanje granica na  bivšim prostorima Jugoslavije, s posebnim naglaskom na Hrvatsku. Nakon svih provokacija Porfirije je iz Beograda došao u Vukovar, upravo na dan obljetnice pogibije Blage Zadra. Porfirije je u Vukovaru uspio okupiti brojne vjerske i nacionalne promotore velikosrpstva (četništva) u Hrvatskoj, među kojima su bili najistaknutiji nositelji vlasti u okupiranom Vukovaru. Nakon blagoslova obnovljene crkve Svetog Nikolaja i ”srpski” dom (crkva oštećena 1991. godine granatiranjem i aktiviranjem eksploziva, što je dovelo u sumnju da su JNA  granatiranjem srušili gornji dio crkve, a  četnici  aktivirali eksploziv u unutarnjem dijelu crkve, znajući da će rušenje crkve revoltirati četničke paravojne snage u Vukovaru i Hrvatskoj. Naravno, ta činjenica nije javno potvrđena!?

”Pravoslavna crkva  u Vukovaru izgrađena je 1727. godine, kad nije postojala niti država Srbija pa tako ni crkva Srbije. Zamislite da Vam sad ja kažem da imam u svom vlasništvu 300-godišnju kuću na  Gornjem gradu, koju sam osobno izgradio. S razlogom biste rekli da pričam gluposti jer nije  moguće da 300 godina prije svog rođenja izgradim kuću ili bilo što, ali evo kad crkva Srbije kaže da ona ima u svom vlasništvu crkvu u Vukovaru, koju je izgradila 300 godina prije svog nastanka to je  u redu, logično je pa čak i hrvatski sudovi to prihvaćaju kao činjenicu i dozvoljavaju crkvi Srbije da se sada upiše na imovinu, koju je izgradila u Hrvatskoj 300 godina prije svog nastanka.”

Veliki razgovor Mladena Pavkovića sa poglavarom HP Arhiepiskom Aleksandrom

Porfirije je tom prilikom uručio velika odličja Miloradu Pupovca, Vojislavu Stanimiroviću (gradonačelnik u okupiranom Vuklovaru),  Anji Šimpraga (potpredsjednica Vlade RH) i drugim četnicima koji obnašaju visoke dužnosti u hrvatsko-srpskoj koalicijskoj vladi u RH.                    SPC-a u Hrvatskoj nastavlja invaziju s križom umjesto puške, a prema potrebi spremni su uzeti i pušku za velikosrpske političke interese. Pravu sliku o velikosrpskoj agenturi u Hrvatskoj – dala je američka CIA. U tom izvješću piše: ”Srpska pravoslavna crkva djeluje kao  promotor velikosrpskog plana a ne kao vjerska institucija koja brine o vjernicima. Svećenike SPC-e izravno plaća hrvatska Vlada, ali većina njih su srbijanski državljani s radnom dozvolom u Hrvatskoj. Hrvatska vlada pokriva sve njihove troškove na godišnjoj bazi koji nisu utvrđeni, nego tu svotu određuje SPC. Takav ugovor je potpisala SDP-ova vlada početkom 2000. godine. Milijuni eura  godišnje koje SPC dobiva od rente (iznajmljivanja) u nekretninama u Zagrebu šalju se u Srbiju i služe za financiranje srpske pravoslavne crkve u Srbiji… Hrvatska sigurnosna obavještajna služba nažalost nema važnu ulogu u Hrvatskoj još od 2000. godine… različiti klanovi koriste nju za političke sukobe između političkih stranaka ili unutar HDZ-a.”

https://www.tjedno.hr/krsnik-u-izvjestaju-cia-je-spc-oznacena-promotorom-velikosrpskog-plana-a-soa-sluzi-za-obracune-s-politickim-protivnicima-hdz-a/

Srbije se još nije pomirila s činjenicom, da je u invaziji na Državu Hrvatsku izgubila rat gdje su Hrvatske oružane snaga i Hrvatsko vijeće obrane oslobodile Hrvatsku (u avnojskim granicama) od srpsko-crnogorskog i JNA agresora i uspostavili suverenu, demokratsku Republiku Hrvatsku, koju su priznale skoro sve države svijeta; primljena je u organizaciju Ujedinjenih naroda, u Europsku zajednicu i u NATO.

 ”Nepostojeća  SPC u Hrvatskoj, koja nije registrirana vjerska zajednica,  ima velike privilegije, a istodobno država Hrvatska pod takvom vlašću spriječava Hrvatima pravoslavne vjere ne samo da imaju svoju vlastitu  Hrvatsku pravoslavnu crkvu nego čak Državni zavod za statistiku sprječava takvim Hrvatima da se izjasne kao pravoslavci pa je tako oko 17.000 hrvatskih pravoslavaca iz popisa iz 2021. godine u najnovijem popisu jednostavno izbrisano.”

https://bezcenzure.hr/toptema/zasto-su-hrvati-pravoslavne-vjere-izbrisani-iz-popisa-stanovnistva/

Mladenu Pavkoviću, jednom od najplodnijih hrvatskih spisatelja, treba mu se priznati, da u svojim zapisima ne zaboravlja i doprinos 10.000 hrvatskih pravoslavaca koji su bili dragovoljci u Domovinskom ratu, koje se sustavno prešućuje u glavnim medijima u RH, da se ne zamjere ortodoksnim Srbima, vjerojatno su i oni šutke izbrisani iz najnovijeg popisa stanovništva u RH.

Hrvatski generali su ”otpisali” najveće heroje Domovinskog rata

Žalosno je i sramotno konstatirati da na  obljetnici generala Blage Zadre i bojnika Alfreda Hill nije bilo niti jednog ministra iz hrvatsko-srpske vlade, niti jednog generala iz HGZ, jedino od nositelja vlasti u RH bio je samo predsjednik RH Zoran Milanović, koji je odbio susret s  Porfirijem u Vukovaru.

”Mnogi su nas prodali, izdali sebe i svoje i naše  ideale, pod raznim isprikama i sa raznoraznim trivijalnim razlozima kojima tu izdaju pravdaju. No, za mene oni koji nemaju snage iz srca i grla kriknuti ZA DOM SPREMNI kod nas i naše bližnje, posebice one koji nisu među nama, pljuju i zaniječu. E ti nisu naši, i nije im mjesto među nama…. Moj je osobni stav.” (4)

Meni očekivano, mnogi se čude….

Generali se nisu došli pokloniti jednom od najvećih heroja Domovinskog rata.  ”U informativnoj emisiji RTL-a reporter Andrija Jarak izvještavao je o obljetnici smrti junaka Domovinskog rata generala Blage Zadra, koji je poginuo u obrani Vukovara 16. listopada 1991. Među ostalim je rekao da je sramota što se na komemoraciji najveće hrvatske ratne legende u Vukovaru nije pojavio baš nitko (!?) iz Hrvatskog generalskog zbora (HGZ, koji broji više od stotinjak članova – generala! Treba li ovom sramotnom činu više ikakav komentar?”

Sramota. Generali se nisu došli pokloniti jednom od najvećih heroja Domovinskog rata!

Ni nakon 27 godina od oslobođenja Republike Hrvatske iz zloglasne Jugoslavije, Srbija još nije prihvatila činjenično stanje da je izgubila rat i da duguje Hrvatskoj ratnu oštetu koja iznosi više milijardsku vrijednost u eurima (”Srbija i agresorska JNA dužni su Hrvatskoj 43 milijarde eura ratne štete.” (VL, 22.10.2022.); trebala vratiti dokumentaciju NDH i umjetnine što su odnijeli, odnosno ukrali iz Hrvatske, konačno treba utvrditi i državne granice između Hrvatske i Srbija. Sramim se pisati o ovom ruglu! /Pudet me scribere de hoc ludibrio!/

Srbija ima sporne granice sa svim susjedima, izuzev Mađarske s kojom je u ”prijateljskim odnosima” (!?) zbog Putinovog plina i nafte, jer je Hrvatska, odlukom  EU-e, morala zatvoriti pipu ruskim proizvodima kroz cijevi hrvatskog naftovoda.

. Rumunjski pisac Konrad Bercovici u djelu ”The Incredible Balkans” piše, da su ”Srbi vjerojatno najšovinističkiji narod u Europi, ako ne na svijetu.”

. Bugarski sveučilišni profesor Bojan Penov piše u svome djelu ”La Chauvinisme erbe”, među ostalim piše: ”U povijesti naroda Srbi daju najočitiji dokaz kako beskonačna megalomanija i šovinizam mogu zaslijepiti cijeli jedan narod, zaluditi ga i baciti u katastrofu. Vjekovima je srpski narod živio držeći, da je od sviju slavenskih naroda imao najveću povijesnu prošlost, najljepše pjesme i najčuvenije vladare. Ostali narodi bi se samo morali diviti i poštivati Srbiju i povoditi se za njezinim primjerom, idealnim prototipom, kojemu nitko nije ravan, jer su Srbi elitna rasa na cijelom svijetu.”

. Martinović-Bajica bio je kapetan u srpskoj vojsci, koji je mnogo toga vidio, čuo i doživio, pa je napisao knjigu o Milanu Nediću, gdje se sam  pita: ”Hoće li ikada Srbi biti zadovoljni svojim granicama, svojim životnim prostorom, te da se silom ne naseljavaju u tuđe zemlje i to najplodnije. Opljačkali su Hrvate na razne načine u iznosu od  tri milijarde dolara od 1918. do 1963. To je ekonomska smrt  za male narode. Kad se  Srbi povuku u svoje granice i kad puste Hrvate na miru, onda će imati u Hrvatima najbolje susjede i prijatelje. To se isplati i te kako!”

Ne ćemo  komentirati sporne  granice Srbije i BiH, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore, jer je bezumlje srpskih političara i vjerskih poglavara otišlo tako daleko da uče svoju djecu od vrtića do sveučilišta, da su Srbi i Hrvati ”jedan narod” samo što su ”Hrvati – Srbi katoličke vere.”!?

Granice između Hrvatske i Srbije

”Riječ je o granicama u Baranji rijekom Dunav i o granici u Srijemu, koje su nastale tek 1945. godine. Danas su ta područja velika žarišta krvavog rata koji je, između ostalog, nametnut hrvatskoj i zbog nezajažljivih težnji da se te granice pomaknu na njenu štetu. Time je velikosrpska agresija  u svome povijesnom pohodu još jednom ušla u etapu postizanja temeljnih ciljeva nasilnim, rušiteljskim putem. Povijesni mitovi, koji se stvaraju među glavne stupove te agresije, oslobađaju s neviđenom  brzinom svoju iracionalnu energiju.

Među njima je mit o granicama, možda najaktualniji srpski mit, ili bar ravan stravičnom mitu o broju žrtava Srba u drugom svjetskom ratu. Prisjetimo se samo najnovije čudovišne krivotvorevine o milijun  pogubljeni Srba u Jasenovcu. (..) Poprimajući moć takve rušteljske energije koja zauvjek otklanja svaku mogućnost neke nove zajednice i suživota u njoj.”

O nastanku granice između Hrvatske i Srbije

Istini za volju, nije samo krivnja na Srbiji, čak bismo rekli, istu toliku odgovornost snose hrvatske vlasti, koje nisu pokrenule nikakve legalne međunarodne procese da se mirnim putem isprave sve nepravde koje je Srbija učinila hrvatskom narodu u 19. i 20. stoljeća!?

Dobiva se dojam, da su predstavnici Republike Hrvatske na Pantovčaku kao i predsjednici vlada na Markovom trgu više zabrinuti kako će, po kratkom postupku, ugurati Srbiju u Europsku zajednicu i NATO, bez ikakve odgovornosti za zločine i štetu koju su nanijeli hrvatskom narodu u ratovima 1918.-1995. godine. !!?

Vlasti u RH ne poduzimaju nikakve odgovorne postupke na učestale provokacije koje dolaze iz Beograda!? Mada je u Haagu potvrđeno: ”Milošević i ratni lideri Srba provodili su agresiju na Hrvatsku i BiH.”

Je li Republika Hrvatska nasljednica NDH?   

Ako je današnja Republika Hrvatska replika Nezavisne Države Hrvatske, kako to impetuozno spočitavaju četnici – čelnici srbijanske vlade i vjerski poglavari iz Beograda, kao i domaća ”peta kolona”, onda je beskorisno objašnjavati tisućljetnu povijest hrvatskog naroda na ovim prostorima. Činjenica je da je srbadiji, jugokomunistima i hrvatskim veleizdajnicima ZDS – trn u oku. Jer su agresori na Hrvatsku gubili ratove baš zbog toga što je hrvatski narod bio uvijek Za dom spreman!

Najodgovorniji su zastupnici HDZ-a koji su, zbog svojih osobnih interesa i eventualnih privilegija izgubili moralna i nacionalna načela – odnosno državotvorna Načela. Dr. Ante Starčević je rekao: ”Među načelima ne može biti nagodbe ni kompromisa.”

Zaključna misao

Početkom  nove godine – 2023.  Hrvatska ulazi u euro valutu i u bezgraničnu Europsku zajednicu, odlukom hrvatsko-srpske koalicijske vlade, odnosno Andrije Plenkovića i Milorada Pupovca, hrvatski narod gubi svoju samostalnost i suverenitet, koje su skupo platili u stotinama tisuća ljudskih života čije se kosti nalaze u jamama, masovnim grobnicama i pod asfaltom ulica u gradovima diljem Hrvatske. Nijedno ropstvo nije sramotnije od – dobrovoljnog!

Što sada možemo učiniti da bismo spasili ono što se spasiti može? Prije svega, pod svaku cijenu, treba srušiti sadašnju hrvatsko-srpsku koalicijsku vladu još prije Božića, kako bismo mogli staviti u ”ormar” međunarodne ugovore Plenković-Pupovčeve vlade, potom odmah utvrditi datum novih parlamentarnih izbora u RH nakon Nove godine 2023. U tom međuvremenu hrvatski narod će imati vremena misliti i razumno birati nove zastupnike u Hrvatski državotvorni sabor, odnosno birati ljude koji nisu bili u korupcijskim, kriminalnim i veleizdajničkim vladama od 2000. godine.

Slijedeći izbori u RH trebaju imati i referendumski sadržaj, s čvrstom odlukom o uklanjanju mrtvog Tita i ilegalnu SPC iz Hrvatske te zakonom zabraniti njihovo spominjanje i djelovanje u bilo kojoj političkoj i vjerskoj manifestaciji u RH.

Treba također u referendum uvesti i izmjenu u sudstvu i osuditi najodgovornije suce koji su za korupciju, krađu i kriminal donosili presude u dogovoru s političkim čelnicima i državnim vlastima. Isto tako treba u referendumu glasati za obvezno oduzimanje bogatstva onima koji su ”jamili”, bilo kroz privatizaciju, kriminal i korupciju, te iste strogo kazniti.

Ovih dana (24.10.2922.) Hrvatska je domaćin Krimskog samita, gdje dolazi  više od 30 delegacija, među kojima stiže i Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma SAD. Ovo je jedan od jedinstvenih prilika da se Hrvatska predstavi u svijetu suverenom, slobodnom i demokratskom državom, jer će samit pratiti sve velike svjetske tiskovne agencije i TV postaje. Da se ne dobije dojam, da je Hrvatska, netom što je izašla iz Balkanske zajednice (Jugoslavije) ušla u Europsku zajednicu – Briselsku tvorevinu.

”Ujedinjavanje među razvijenim narodima na osnovu rasnih, klasnih, vjerskih, ekonomskih, vojničkih, tehničkih, susjedskih, kontinentalnih i inih razloga supstancionalna su negacija duha slobode, te bez izuzetka predstavljaju varijente diktature. Duhu slobode, koji predstavlja najdublju egzistencijalnu smislenost, odgovara samo solidarnost među slobodnim narodima.

Tko teži u svojim političkim i drugim pogledima  okvirnim ujedinjavanjima, izraženim u formulama kao što su federacije ili konfederacije, nužno teže ostvarenju diktatorskog sustava bilo da se  radi o Jadranskim, bilo Podunavskim, Europskom ili Svjetskim federacijama.” (7)

Potrebno je biti jak da bi postao velik; to je naša dužnost. Život je borba koju ne možemo izbjeći. Moramo trijumfirati! – Sv. Pio iz Pietrelcine.

Hrvatsko nebo

Rudi Tomić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.