Podjeli

Siromaštvo je najteži oblik zlostavljanja, siromaštvo starih ljudi još je malo gnusnije od zlostavljanja. Službeno je potvrđena inflacija od 10,8%, demantirane su sve projekcije vlade,,koji su nas na proljeće uvjeravali da to neće biti tako.
Plenković jučer u Splitu okružen ljudima koji mu drže “lojtre “skandiraju Plenki, Plenki. Plenković je predsjednik Hrvatske Vlade na predizbornom skupu čovjeka koji je kandidat jedne stranke u svojem službenom autu sa šoferom i četiri ministra koji plaćaju svi građani Hrvatske danas u cijeni onoga što će kupiti u dućanu, u porezu koji im se obustavlja na mirovini ili plaći, bili lijevi ili desni.
Došao je malo podgrijati prljavu igru koju su nametnuli prljavci.
Plenki nije išao u Osijek kad je isplivala prljava afera da su tamo neki podvodili maloljetnice elitnoj skupini ofucalih plejboja, smatrao je da će istražni organi obaviti svoje. Jučer je na rivi u Splitu kao pobješnjeli Max zajapuren u licu objašnjavao da je pravosuđe neovisno, samo je njegova “malenkost “o  velikom trošku poreznih obveznika došla u Split dati podršku čovjeku koji svaki nastup započne riječima, da o sex skandalu neće pričati.
Stvarno podcjenjuje hrvatske građane u svojoj bahatosti Premijeru selo gori, a njegova rit ide u Split vidjeti puta.
Kako to ide s hinjenom dobrotom pokazali su građani Krka , u njihovu Skupštinu ušao je 1 ( jedan ) zastupnik HDZ -a, pokazali su da je previše hadezeove dobrote i stručnosti i na kruh namazano previše  bljutavo.
Dok se tako odvijaju igre koje su nametnuli prljavci,.nitko iz vlasti nije dao objašnjenje zašto je u Hrvatskoj poskupila struja koja je većinom iz naših hidroelektrana na našim rijekama koje i dalje teku besplatno i iz nuklearke koju smo naslijedili od bivših gospodara koji su imali širu percepciju budućnosti naših prilika i potencijala.
Čovjek koji drži “štangu” korumpiranima u Banskim dvorima, a kao slobodan je strijelac koji gađa ćorcima Hrebak, poručuje da će na jesen škole biti u škripcu, neće moći plaćati račune za struju i plin.
 Domovi za starije već su poskupili svoje usluge i uskoro će i oni biti bez neke navale, jer hrvatski penzioner koji nije iz povlaštene kvote neće moći platiti Dom najzadnje kvalitete.
Jedan moj prijatelj na fb poručio je našoj vladi da u škole i stave foto tapete francuskih Rafala , koji su zakapareni i fazi otplate s ugovorenom promjenjivom kamatom.
Dok svi financijski stručnjaci poručuju građanima da promijene kredite s promjenjivom kamatom u one s fiksnom nitko da se sjeti da poruči našoj Vladi da odgodi kupnju Rafala ili promijeni kredit u onaj s fiksnom kamatom.
Za godinu dana nitko i neće htjeti napasti zemlju u kojoj je sve bogatstvo rasprodano, a djeca slušaju nastavu ogrnuta dekama.
Percepcija razvoja smanjila se na dva mjeseca, petogodišnja strategija koja je koštala 33 milijuna kuna u kojoj piše da će se mirovine u 10 godina povećati za 10% može poslužiti kao najskuplji toaletni papir, ništa iz toga nije i neće biti izvodljivo u realnom vremenu.
Za ratu kredita za Rafale mogle su se grijati škole svaku zimu sljedećih 5 godina.
Kad su se potpisivali ugovori i nebom protutnjali Rafali , Premijer je rekao da će se pamtiti tko je potpisao ugovor i bome hoće, ako na vrijeme sam ne ode, dok je vrijeme,
 u paketu s cijelom Vladom.
Vrijeme bahaćenja je prošlo i svi koji se na vrijeme ne sklone završit će kao i Dumbović jučer, hrvatski građani imali su ogromno strpljenje i ono je na kraju.
 Krk nam je pokazao da se može, Split je drugi na redu, građani će znati da su licemjeri najgore vrste oni koji bacaju kamenje prljavim prstima kojima su građanima Hrvatske oteli pravo dostojnog života u starosti.
Umirovljenici Splita ne dajte se zavesti od profitera ljudske gluposti, profitera na nesrećama ljudi, profitera rata, profitera domoljublja. Njih samo zanima profit, bez obzira od koga dolazi.
Rasprodali su sva prirodna bogatstva, prodati će i obalu, ministar za obnovu već želi silne milijune za komad najljepšeg djela obale, koje se domogao na nepošten način.Koliko voli svoju državu najbolje se vidi koliko ženi uplaćuje u mirovinski.
Svi mi,njegovoj ćemo ženi morati dati solidarno dio od svoje mirovine do minimalne koja joj po zakonu pripada, iako imaju milijune na računima.
Danas to već dajemo umirovljenicima koji su radili u Kerumovim dućanima.
Minimalna mirovina isplaćuje se svima koji imaju puni staž bez obzira koliko su uplatili u mirovinski fond. Solidarni dio koji dotiraju umirovljenici koji su imali dovoljnu uplatu momentalno iznosi 700 kuna.
Danas 75% radnika ne uplaćuje dovoljno da bi dobili minimalnu mirovinu iz svoje uplate. Podatak da 1,28 radnika pokriva isplatu svih mirovina iz rada pokazuje nam kako smo nisko pali
Računica nam pokazuje da ćemo uskoro svi biti ispod linije siromaštva i to moramo zaustaviti.
Prvi korak, maknuti profitere svih vrsta iz svih institucija države.
Remetinac se jučer ispraznio od navijača, spreman na prihvat profitera.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo