Podjeli

Još nije odradio niti jedan radni dan škole, a ministar Fuchs  bi morao dati ostavku. Izjavio je nešto neoprostivo.
Ako dijete dođe bez maske u školu poslat će ga doma. Danas se poneka  djeca sama spremaju u školu, roditelji moraju prije na posao. Svaki dan nešto zaborave, knjige, pernice papuče, nešto što ide odavno uz školu.
Sigurno će zaboravljati i maske, maltretiranje roditelja, izgleda da je dozvoljeno.
Poslati dijete iz škole a možda je zaboravilo i ključ od kuće , istjerati ga iz obrazovne ustanove a na školovanje ima zakonsku obavezu i pravo, više je nego, kako bi rekao Plenković, bizarno.
Otvoreno prijetiti a još škola nije počela.
Što će tek biti s djetetom, ako se slučajno dogodi da je bio pozitivan, bez simptoma, na nastavi?
Ministru obrazovanja nije palo na pamet da svaki razred ima paket maski u školi, da učeniku koji je zaboravio, kojemu je ispala maska na pod, koji  je masku kontaminirao sekretom iz nosa, prilikom kihanja, da dobije jednokratnu masku,
on bi zvao roditelje da hitno preuzmu dijete, ili bi dijete poslao doma.
On je zaboravio izgleda, da djeci pola godine curi nos, da je tako bilo sve do pojave Corone, ili će sada možda i to automatski biti Corona.
Vremena su se strašno promijenila, prva misao u glavama nekih ljudi je kažnjavanje, maltretiranje.
Ministar bi trebao znati naći 100 rješenja prije nego što se odluči za tako drastičnu kaznu.
Postao je ministar da predlaže rješenja, a ne da izmišlja represiju u obrazovanju.
Vjerujem da će umirovljenici solidarno uplatiti na račun škola svoju povišicu mirovine kako bi se kupile rezervne maske za njihove unučiće, oni su i izgradili škole, ova dugovječna Vlada samo polaže kamene temeljce, pred izbore, poslije ih trava zaraste, ni ne znaju gdje du ih postavili.
Rijetke su škole koje su izgradili, niti ove koje je potres oštetio nisu uspjeli popraviti.
Pored spomenute bizarnosti ministra, jučerašnji dan donio je još jedan neprocjenjiv biser.
Petirka je rekla da je ušteđevinu od 5,2 milijuna ima radi skromnog života i 20 godišnjeg rada.
Demantirati ju može odmah 1 milijun umirovljenika, koji su radili i 40 god. Nisu ušparali ništa jer su plaćali svoje račune, porez, prirez, i ako je bilo sreće i dom u kojem žive, sada se boje hoće li mirovina  pokriti sve dane u mjesecu.
Ako Marijana bude sreće kao i do sada u mirovinu će sa 10,4 milijuna kuna i mirovinom koja će biti dostatna za luksuznu starost.
 Niti jedan građanin Hrvatske ne zna što je točno Marijana napravila za građane Hrvatske, da su ju tako obilato plaćali sve te godine.
Kojeg je to zakona autorica ona, da je poboljšao život ljudima u našoj domovini, koji je to znakoviti trag ostavilo njeno prisustvo u EU parlamentu.
Zapamtili smo ju samo po cipelarenju političkih protivnika, po prelascima iz stranke u stranku, po ničem konstruktivnom, po niti jednom rješenju, već samo po unutarstranačkim obračunima i po ogromnoj štednji, sada.
Pčelica Marijana, znala je gdje ima meda, oblijetala je samo oko medonosnih polja, spremala je na svoj račun, da se nađe za vremena kada u sebi otkrije hedonistu kojeg je dugo potiskivala.
Svaki izbori koji su pred nama, morali bi imati jasan financijski podatak za svakog kandidata na izborima.
Diplome su kontaminirane, mogle su se kupiti ili dobiti s jednim svjedokom, primjer Sandre Željko,  ili ih je mogla srediti Josipa, ali trag novca i matematika daju najistinitiji trag.
Tako matematika kaže: Marijana da je 240 mjeseci svaki mjesec spremila 20 tisuća kuna danas bi imala tek 4,8 milijuna.
Dakle Marijana gadno laže, izabrana je u Sabor da za veliku plaću laže dalje.
S obzirom na to da je zakon o porijeklu imovine ukinut na prvom ustoličenju nove Vlade, ostaje nam da zdravim rasuđivanjem dođemo do zaključka, da novci nisu nikome pali s neba, da je svatko tko ima previše, uzeo onom koji ima malo, jedina moguća kazna je bojkot u dodijeli obnašanja bilo kakve dužnosti u zemlji siromašnih ljudi.
Novi lokalni izbori su pred vratima, umirovljenici ne birajte ljude koji su vam oteli mirovinu, koji vam osnivaju savjetodavna povjerenstva s temom kako vas zaštititi od siromaštva i bolesti, a uskraćuju vam vašu zarađenu mirovinu i ne pružaju vam adekvatnu liječničku skrb.
Sve ima početak i kraj, svako jutro je vrijedno pomisliti da je danas novi početak.
Jučer su pale dvije grude, pomognimo da se napravi lavina.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo