Podjeli

U Zagreb su na prosvjed opet došle radnice Orljave. Od ono, kad su bile prošli put, puno je vode proteklo Orljavom, Sava je skoro presušila, nekoliko stotina puta smo čuli, kako je ova uspješna vlada socijalno osjetljiva, ali one još plaću nisu dobile.
Košulje koje su šile odavno su nestale iz trgovina, a one su dobile novo obećanje, “Bit će, strpite se još neko vrijeme!
Dok su doma listale letke s nasmiješenom slikom premijera,o tome kako će dobro biti kad ćemo imati euro, sigurno im je prošlo kroz glavu da je taj letak koštao ukupno 25 milijuna, a država njima duguje samo 3 milijuna, a na njih čekaju dvije godine.
Sigurno je, da su lokalni moćnici na teret proračuna za iće i piće, spiskali tri put više, da su saborski zastupnici dali kunu više za obrok u saborskom restoranu, u posebnu kasicu za tu namjenu, skupilo bi se da se isplate te žene.
No ministar Paladina koji istim tempom obnavlja Baniju i Zagreb, radi na parolu “Žuri polako”, dobio je zadatak da ih ljubazno otpremi s novim šupljim obećanjem.
Dok se oko Fortenove diže magla kako bi se prikrila velika neosobnost ove vlade ode nam i  Petrokemija, Uljanik, Đuro Đaković , vlada priznaje da nisu u stanju zadržati nikakvu proizvodnju, Česima, Turcima i Mađarima se isplati, naša pingvin divizija u uglancanim odjelima, uz imidž velike gospode, ne paše slika s kacigom na glavi ni kad prošeću proizvodnim pogonima.
Nova kuharica u Podravki, koja je iza sebe ostavila prljave lonce, dok je kuhala u Agrokoru, u sukobu s radnicima.
Radnici se razbahatili i ne pristaju povišicu od 10 kuna, uz vijesti s burze koje govore da opcijske dionice na burzi idu kao “alva”, sve kupuje isti kupac kojeg je prokuristica Marica na isti način dovela i u Kraš.
Marica je danas bogatašica, proizvodi Kraša jeftiniji su u Njemačkoj nego u Hrvatskoj, no slatko i tako nije zdravo!
Ova vlada temeljito čisti naslijeđenu imovinu, polja su otišla (Arapu), ili domaćem šverceru, profiteru koji se krije ispod arapskog turbana,  tvornica umjetnih gnojiva Turcima, zaokružili su poljoprivredu kao cjelinu, a ministrica Vučković prijavljena je da je pogodovala u dodjeli milijunskih poticaja Pivcima koji intenzivno kupuju Podravku.
U međuvremenu je Krešimir Filipović koji je u Sberbanci navodno, ugovarao transakciju napustio NO Jadranke , zamijenio moskovsku adresu s novom u Dubaiju, kako bi zameo trag i vezu s ministrom Marićem koji se iznenada pojavio uz opravdanje da ni on ništa ne zna .
Prikrivaju se veze i vezice , prikrivaju se putevi kuda “burgija ne može”, ali novac ostavlja prljavi trag.
Pravi vlasnik Fortenove vuče konce iz sjene, drži premijera u klopki u koju je upao. Jadranka je veliki sponzor HDZ, sigurno čuvaju račune za “ne daj bože” da netko tamo ne propjeva.
Samo za kazne koje nismo naplatili od MOLA i INE zbog varanja na aditivima, svi radnici kojima država duguje plaće, mogli su biti isplaćeni, kazne je osobno smanjio ministar Čorić, za nagradu je dobio mjesto viceguvernera, INA je podijelila bonuse direktorima,a MOL je osigurao jeftinije gorivo Mađarima.
Radnice Orljave trebaju biti zahvalne ovoj vladi, najviše premijeru, ministru Grliću- Radmanu, ministru Božinoviću, jer će poslije Nove godine, moći bez zaustavljanja na granici, otići iz svoje zemlje, čuvati starce po EU, za eure, o kojima su čitale na letku.
Rasplet slijedi, sve jadniji izgovori, sve gluplji igrokazi, sve masniji političari koji prodaju “muda labudova”pod biftek, ne sjedaju dobro, obespravljenim radnicima, gladnim penzionerima, ali ni muzičarima koji su ispjevali pjesme o plodnoj ravnici, zlatnom žitu i sinjem moru.
Ne talasa se žito slavonskih seljaka više, ne šumi more za hrvatske radnike. Plamen, znamen, hrvatske industrije, na zagrebačkom Žitnjaku, davno je ugašen!
Ili ćemo mijenjati himnu, ili hitno moramo mijenjati ovu garnituru trading trgovca koji su zaposjeli Banske dvore i ogradili ih željeznom ogradom!
Onaj tko neće, naći će izgovor, onaj tko hoće pravedno, taj će i naći načina !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo