Podjeli

Prvi izvještaji iz požarišta kraj Dubrovnika ukazuju da je požar najvjerojatnije podmetnut.
Poginuo je mladi čovjek, koji je život izgubio spašavajući tuđu imovinu koju je opet neka ljudska hulja zapalila
Javnost je saznala koliko je aljkavosti u državnoj firmi koja radi remont i popravke na kanaderima.
U firmi je direktor brigadni general koji je bio direktor VSOA, pa je razriješen dužnosti, zbog toga što su piloti kolektivno napustili hrvatsko vojno zrakoplovstvo i posao potražili u inozemstvu.
Nakon požara u Šibeniku nenajavljena kontrola u remontnom centru, za vrijeme radnog vremena, nije zatekla niti jednog radnika na poslu.
Direktor je bio na odmoru, 15 radnika također, a neki na bolovanju, a rade u i inozemstvu isti posao.
Politika da se netko tko nije zadovoljio na jednom odgovornom poslu, premjesti na drugi odgovoran posao, ima i strašne posljedice.
Jučer je Plenković sazvao presicu kako bi javnost obavijestio, da je čovjek koji je pobjegao s mjesta nesreće, ostavio polomljenog dječaka, udaljen iz službe u kojoj je bio, ali će po isteku pritvora dobiti drugi posao jer se prekršaj nije dogodio za vrijeme radnog vremena.
Prijestupnik ima pravo, između 60- 80% plaće, koju je do sada imao, sve do pravomoćne presude.
Zakoni koji štite debelokošce razlikuju se od zakona po kojem radnik može dobiti otkaz za pet dana izostanka za koje nema potvrdu da je bio bolestan.
Šemper je dobio mjesec dana istražnog zatvora, nije bolestan, ali ga posao, ipak čeka.
Ovakvi zakoni “amenovani” su od sindikata i jasno pokazuju da su se moćni pobrinuli za sebe, a nemoćni ostaju žrtve pregovaračkih ulizica.
Plenković  je jučer, pored vijesti o Šemperu, imao i vijest o pojeftinjenju goriva. Saziva presicu na kojoj je deset novinara i on pod punom pratnjom i ozbiljno priča o pojeftinjenju goriva od par lipa po litri
Šteta da još nema eura da čujemo koliko je to u centima, da građani imaju jasnu predodžbu o velikodušnosti ove Vlade. Na koliko litara goriva se ušpara za jedan kruh?
 Je l’ dovoljan jedan rezervoar?
Kao pomoć građanima za jesen je najavljeno smanjene PDV na pelete koje su od prošle godine poskupjele do 100%, a PDV će se smanjiti za 8 %.
Računica kaže da će država na potrošenih 100 kuna sa smanjenim PDV-om, zaraditi na novu cijenu peleta, 4 puta više nego što je zarađivala lani s manjom cijenom, a većim PDV-om.
Čista pljačka građana, a ovi na vlasti  nemaju se  ni s kim, ni s čim, usporediti kroz cijelu povijest Hrvatske.
U hangaru gdje se trebaju popravljati kanaderi stoji avion koji treba ofarbati, dok gore hrvatske šume, kuće i vinogradi, dok vatrogasci daju sve od sebe.
Jučer su novinski portali imali masne naslove kojima su popratili pojeftinjenje goriva:
“Lakše se diše” pisali su isti novinari, koji već tjednima najavljuju velike povišice mirovine, a istina je, da će građani Hrvatske prodisati kad maknu i na sigurno pospreme najveće svjetske licemjere.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo