Podjeli

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a obratio se pismom svojim članovima: „Kratko rečeno, stranka je ušla u retrogradne procese i dominira stav protiv svega, a naročito predsjednika stranke. Odlučio sam tome stati na kraj i svojoj voljenoj stranci omogućiti da na predstojećoj izbornoj skupštini glasaju ZA, a ne PROTIV.  ZA najbolje kandidate, ZA one koji su radišni, pametni, dobronamjerni i vjeruju u opstanak i napredak HSU-a.

Stoga molim sve članice i članove stranke, temeljne  i županijske organizacije HSU-a da MENE NE KANDIDIRAJU ni za jednu stranačku funkciju. Sve vas molim da poštujete moju odluku bez pitanja „zašto?“.

Ono što je za mnogima od nas bilo moto i poslanje BUZ-a od prvog dana postojanja na žalost nije bilo u interesa u Silvana Hrelje koji nije prihvatio realnost da ujedinjenje umirovljeničkih stranaka i udruživanje sa umirovljeničkim udrugama nemaju alternativu, i da ka tome cilju svi trebamo stremiti. Tko god solira odnosno radi za osobni interes taj radi protiv interesa umirovljenika i sa takvima se svatko u svojoj sredini treba obračunati. Sa Hreljom se pokušalo dva puta pokrenuti proces ujedinjenja 2009. i 2019. i oba je upropastio „prodavši“ nas sve za šaku sinekura pa ga ne treba čuditi što je na kraju navukao bijes svih, sada već i samih članova HSU-a, a on sam svojim opstrukcijama postao najveća smetnja procesu ujedinjenja bez kojeg će umirovljenicima biti samo još gore….

Da sve bude još gore pobrinule su se u posljednjih nekoliko godina i umirovljeničke udruge odnosno SUH i MUH čiji su se čelnici očito zaželjeli politike pa su sve više ulazili u navedeno područje nametnuvši se  u jednom trenutku kao „glavni“ Vladini suradnici, a u stvari su postali samo njene korisne budale“, naravno opet na štetu umirovljenika. Zahvaljujući takvom ponašanju je i ovogodišnje usklađivanje mirovina koje je po izračunu Vlade ispalo u pola manje od onoga što su umirovljenici očekivali. Nezadovoljstvo umirovljenika je kulminiralo posljednjom izdajom Silvana Hrelje prošle godine koji je, umjesto realizacije projekta ujedinjenja i već potpisanog Sporazuma o suradnji, opet odabrao trgovinu za osobni interes i tako umjesto sigurnih 3 – 5 saborskih mandata i kontrole nad ministarstvom rada i mirovinskog sustava, uzeo onaj jedan saborski mandat samo za sebe ostavivši tako ponovo umirovljenike na cjedilu.

„Oproštajno pismo“ Silvana Hrelje koje je objavljeno na stranicama HSU-a ne treba tumačiti kao kraj bilo koga ili čega, još manje biti znak za početak obračuna sa bilo kime, ali bi mogao i trebao označiti početak onoga što je već odavno trebalo uraditi, a to je konačno uspješno sprovesti udruživanje i ujedinjenje umirovljeničkih stranaka i udruga pod jedan jedinstveni umirovljenički stijeg, ne ideološki već u prvom redu interesni.

Redovni parlamentarni izbori su za 4 godine što je sasvim dovoljno vremena da se obnovi ili izgradi jaka umirovljenička stranka koja će biti sposobna za samostalni izlazak na parlamentarne izbore. U međuvremenu sve ono što se bude događalo do lokalnih izbora koji se održavaju već slijedeće godine u svibnju će nam pokazati idemo li ovaj puta u dobro smjeru jer… „CAR JE GOL“

Na nove greške više nitko nema pravo niti za njih smije biti mjesta!

U Zagrebu, 08.09.2020.

 

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo