Podjeli

Tomislav Tomašević je danas u njihovim očima još veći morbidni populista nego što je to bio jučer, a špekulacije da je Dario Juričan notorni plaćenik Tomislava Tomaševića kao udarni malj protiv Bandića danas dobivaju sasvim realne dimenzije……

„Tomislav Tomašević je čini seprošao sve „Soroševe tečajeve“ o destrukciji, na toj agendi nije samo „magistrirao“, on je „doktorirao“ disertacijom iz anarhizma, rušenja, trolanja i spinova. On je tipično ljevičarsko modificirano genetsko sjeme, on je urbana alternativa devastiranom SDP-u. Tomašićev gang, kojega čine vrhunsko obrazovaniSoroševi „megafonisti“ kao što su Vili Matula, Urša Raukar, Sandra Benčić, Rada Borić, Katarina Peović-alias Dolores Ibaruri La Pasionaria i mnogi vjerni sljedbenici te „crveno-liberalne brigade“, agresivno su zauzelistrateške SDP-ove kote na političkoj pozornici Zagreba. HDZ je Marasovce, (čitaj Marsovce)bacio na dno dna , a ovi novopečeni skojevci su ga dokrajčili“!

Milan Bandić je jedino ovako, preranim odlaskom s životne scene mogao izgubiti izbore, a Tomašević je Bandićevom smrću izgubio smisao postojanja svoje kampanje u kojoj se prikazivao kao antipod suspektnom Bandiću. Svoj anarhizam kao i Soroševski populizam, preko noći bi trebao pretvoriti u afirmativne poruke i to ne bilo kakve. Te afirmativne poruke trebale bi biti snažnije i uvjerljivije od SDP-ovog kandidata Joška Klisovića, a osobito jače od kandidata HDZ-a Davora Filipovića, s kojim će pokušati zaratiti i na ideološkoj razini lijevo-desno. Tomislav Tomašević, ili TT-jac kako mu neki tepaju, ima vrlo složenu zadaću voditi bitku sa SDP-om u preotimanju SDP-ovih glasača što mu SDP sigurno neće dozvoliti pod cijenu prljave igre, a istovremeno će ciljati na HDZ-ove glasače desnog centra kojih je u Zagrebu najviše. Vrlo kompleksna zadaća za jednog zadrtog aktivistu koji je ciljano od određenih gremija nametnut kao favorit ovih izbora nakon iznenadnog odlaska Milana Bandića.

Tomislav Tomašević će nužno morati odustati od antibandićevske retorike, jer posljednji ispraćaj Milana Bandića, kao svojevrsni „crni spektakl“, biti će podignut na najvišu nacionalnu razinu. Koliko doznajemo ispraćaj će mu voditi kardinal Bozanić uz zagrebačku filharmoniju i pjesme državne klape Sveti Juraj i taj multimedijsko događaj će zasigurno proizvesti silne emocije osobito kod ogromnog dijela Bandićevih prijatelja, simpatizera i glasača. Tomislav Tomašević je danas u njihovim očima još veći morbidni populista nego što je to bio jučer, a špekulacije da je Dario Juričan notorni plaćenik Tomislava Tomaševića kao udarni malj protiv Bandića danas dobivaju sasvim realne dimenzije. Dakle, Tomašević će morati smanjiti negativistički pristup prema liku i djelu Milana Bandića, ali će taj prljavi posao za njegov račun i nadalje strasno obavljati Dario Juričan kao Tomaševićev glavni megafon. Danas je svima kristalno jasno da je Dario Juričan svojim morbidnostima umotanim u celofan demokracije i medijskih sloboda uvelike pridonio preranom odlasku Milana Bandića što mu nikada neće oprostiti Bandićevi glasači iz Dubrave, Sesveta, Kozari boka i drugih rubnih dijelova Zagreba.

Poznata je analitička činjenica da upravo od koncentracije dobivenih glasova u rubnim dijelovima Zagreba zapravo ovisi pobjeda na ovim izborima. U očima tih glasača, čini se,Tomašević i Juričan kao anti bandićevski tandem postali su trajni šljam nad šljamovima i u tim dijelovima Zagreba se neće smjeti pojaviti ni pod razno. Ukoliko se ipak ohrabre imat će zasigurno vrlo vruć doček!?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika