Podjeli

„U zagrebačkoj Židovskoj općini u petak je održan drugi radni sastanak predstavnika vladajuće koalicije i gotovo svih oporbenih stranaka, na kojem su svi dobili prijedlog zakona o potpunoj zabrani i kaznenom kažnjavanju upotrebe ustaških simbola“ javlja RTL televizija.

Na novinarsko pitanje regulira li se beziznimno fašistički pozdrav “Za dom spremni”, Kraus je odgovorio: “Da, za to, za ustaško i četničko znakovlje, sve što se tiče znakovlja koji su bili na snazi u Drugom svjetskom ratu u rasnim zakonima NDH.”

https://www.portalnovosti.com/krajnje-je-vrijeme-da-se-zabrani-za-dom-spremni

G.Kraus ovom vašom izjavom eksplicitno navodite rasne zakone NDH , koje je donijela NDH i koji su bili na snazi u drugom svjetskom ratu u NDH, a vi protuustavno i protuzakonito namećete da je Republika Hrvatska sljednica NDH!? Zatim „četničko znakovlje“? Nije NDH imala zakon o četničkom znakovlju, nego Nedićeva Srbija!?

Što sve vi tu podmećete Republici Hrvatskoj g.Kraus? Pa to nema veze sa zdravim razumom!

Dalje opet protuustavno i protuzakonito navodite:

“Prijedlog će se prodiskutirati na klubovima zastupnika, vratit će se primjedbe, budu li postojale, i idemo u daljnji rad na novom zakonu”

“Bit će to kazneni zakon za odgovornost po postupanju u sadržaju, odnosno temama o kojima je javnost već upoznata.”

Hrvatski Sabor ne smije zaprimiti takav prijedlog Zakona, jer on nije Sabor NDH, nego Sabor RH , koja nema nikakve pravne , ni materijalne veze sa NDH.Hrvatski Sabor nije donosio rasne zakone!

Saborski zastupnici koji su pristali sa vama raditi na tom prijedlogu rade protuustavno, jer oni nisu zastupnici NDH, nego  zastupnici u Saboru RH i nisu odgovorni za zakone koji su doneseni u NDH.

Državno odvjetništvo dužno je štititi ustavni poredak RH i suverenitet po čl.340 Kaznenog zakona. https://www.zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon

Ustavni sud dužan je zaštititi Republiku Hrvatsku od ovakvih nasrtaja na njen ustavni poredak i suverenitet.

U preambuli Ustava RH jasno piše:

– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Državne Hr­vatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifa­šis­tič­kog vijeća na­rodnog oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima Socijalističke Republike Hrvatske (1963.-1990.), na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izrađenom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991.-1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Ognjen Kraus vi I dalje: “Vidjet ćemo. Na vlasti je HDZ sa svojim partnerima, a koliko ja znam, partneri HDZ-a su i oni koji su bili žrtve tih rasnih zakona“

HDZ i partneri koji su na vlasti, Vlada su Republike Hrvatske, a ne Vlada NDH! I Vlada RH se mora držati Ustava, mora štititi suverenitet RH od ovakvih grubih nasrtaja koje vi činite.

Ovo što vi radite g.Kraus nazvala bih podvalom ogromnih razmjera, sa nesagledivim posljedicama po državljane Republike Hrvatske i hrvatski narod kao većinski narod Republike Hrvatske.

Ja nisam državljanka NDH, rođena sam u FNRJ, iz koje se SRH razdružila u samostalnu Republiku Hrvatsku. Nikakve poveznice nemam sa NDH! Što vi to hoćete meni naturiti?

I vi saborski zastupnici koji ste mu se pridružili, razmišljate li svojom glavom kada pristajete sudjelovati u ovakvoj podvali protiv RH ,  mi smo vas izabrali da djelujete u skladu sa Ustavom RH. Čitate li vi Ustav RH?

Nevjerojatno , nepojmljivo za obrazovane ljude sa kojim se prljavim smicalicama služe!

Lili Benčik/ hrvatskepravice


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika