Podjeli

„…Ne znati ćirilicu kao Filipović, uvijek je bila legitimacija pravoga državotvornog hrvatstva, a Srbi su u ovoj zemlji, koju najjače određuje HDZ, bili oni čije se javno postojanje ignoriralo“….piše Boris Vlašić u JL-u u svojoj ulozi tragača za šovinistima, pa nastavlja…..

….Vrag neka zna kako se to desilo. Sve je do neki dan bilo dobro, a onda se sunovratilo i, kao u bajci, pokazao se zmijski jezik. Za razliku od mnogih iz HDZ-a, Davor Filipović je bez grizodušja, gotovo ponosno kazao da nešto ne zna….

….Onako, prostodušno i obično, da se čovjeku ne može ništa zamjeriti, samo slegneš ramenima, jer, eto, drag je, ali neuk, ne zna, nema pojma i ne može se tu ništa. Filipović je, komentirajući mali natpis ostavljen u Ilici, pozdrav nekog Balaševićeva ljubitelja, rekao da ga ne bi ni znao pročitati jer ne zna puno o Balaševiću, a ni ćirilicu. Jednu riječ, bećarac. To Balašević spominje u pjesmi o Zagrebu……

….Balašević je volio Zagreb i Hrvatsku i zaslužuje puno više od spominjanja u tekstu o čovjeku koji ne poznaje njegov rad. Nije to pitanje ukusa. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba u kameru je rekao kako on ćirilicu ne zna…..

…..Danas mu čovjek može svašta napisati na ćirilici, a on, jadan, u neznanju neće imati pojma što je napisano na drevnom hrvatskom pismu…….

…..I tu smo sada na onom mjestu gdje se pojavi motiv svakog trilera, ma kako banalno počeo, a to je ovdje odnos HDZ-a prema Srbima. Jer znamo, Srbi su za sve krivi…..

….Ne znati ćirilicu uvijek je bio HDZ-ov odnos prema Srbima, legitimacija pravoga državotvornog i najboljeg hrvatstva, to je ono što je demonstrirao Filipović…..

….- Ne znam ćirilicu – rečenica je kojom se svojim simpatizerima, ali i Srbima poručuje da mogu i ne postojati. Prvima da se dokaže pravovjernost, drugima da se pokaže gdje im je mjesto……….

….Neki će se lukavac iz HDZ-a sada pitati zašto je to drugačije od onoga što je rekla Holy za dotepence i Klisović za Hercegovce? Zato što ni oni, a ni SDP nemaju povijest obezvređivanja drugih, pa je u njihovu slučaju to jasna, čista i nepatvorena glupost. Kod Filipovića je dokaz vrijednosti. Tako je uvijek sa šovinizmom…….

U ciljanoj i vjerojatno plaćeničkoj potrazi za šovinistima u Hrvatskoj, Boris Vlašić se okomio baš na HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića. Bez ikakve sumnje, Davor Filipović je prvorazredna meta guglanja do gole kosti i kada su se već umorili od guglanja u silnoj želji da nađu barem zrnce prašine i nečistoća kod relevantnog gradonačelničkog kandidata iz redova HDZ-a, okrenuli su se prokušanoj metodologiji insinuacija i klasičnog predizbornog  agitpropa. Jer Bože moj, treba zadovoljiti političke kriterije i niske strasti svojih nalogodavaca i poslodavac iz protivničkih izbornih stožera, bilo da se radi o Bandiću ili Tomaševiću. Jer, ovakva strast blaćenja nikada nije slučajno mišljenje jednog mainstream kolumniste, to je vrlo prepoznatljiva agenda huškača i plaćenih trolova.

Kada nemaš opipljivih dokaza i argumenata, tada se neminovno događa fenomen da svoj novinarski ugled stavljaš na rulet s tezama koje su apsolutno nedokazive. Tezama koje su lažne! Tezama koje nikako ne odgovaraju stvarnoj političkoj slici u realnom vremenu kakvo je ono danas. Odgovara li istini ova Vlašićeva teza: „a Srbi su u ovoj zemlji, koju najjače određuje HDZ, bili oni čije se javno postojanje ignoriralo“…?

U svom antihadezeovskom jadu Vlašić dokazuje nedokazivo. Besmisleno je polemizirati s ispranim mozgovima, pa toplo preporučam Vlašiću da o toj temi polemizira s potpredsjednikom HDZ-ove Vlade Borisom Miloševićem, ili s Miloradom Pupovcem, koji je u svojoj zadnjoj izjavi kazao da mu je pozdrav ZDS prihvatljiv u nekim privatnim okolnostima. Notorna je činjenica da je ova Vlada stabilna baš u ovakvoj koaliciji i ta činjenica ubija u pojam i lijeve i ultradesne kolumniste koji ovakvim napisima zapravo izazivaju razdor i neki oblik netrpeljivosti i mržnje. Žele srušiti Vladu Andreja Plenkovića!

Boris Vlašić, naziva Davora Filipovića neznalicom, jer eto čovjek ne zna ćirilicu pa kaže: „, jer, eto, drag je, ali neuk, ne zna, nema pojma i ne može se tu ništa“…… Dakle ako ne znaš ćirilicu po Vlašiću si nitko i ništa, a ako uz to još i ne slušaj Balaševića, onda si stvarno nula, osobito kao kandidat za gradonačelnika Zagreba? Jer, vjerojatno je za Vlašića ponos Zagreba Balaševićeva šetnja Ilicom, kada je silno želio „našvrljati bećarac ćirilicom“ i baš to je za Vlašića najvažnija referenca jednog kandidata za gradonačelnika hrvatske metropole. Ako to nemaš, nula si, poručuje on kandidatu Filipoviću! I ne samo to! Ako to nemaš tada si sigurno šovinista!

Vlašić se nije ni jedne sekunde upitao kako to da Balašević nije imao silnu želju u šetnji Ilicom  „našvrljati bećarac latinicom“, ako ni zbog čega drugog onda barem iz zahvalnosti jednog iskrenog gostoprimstva koje doživio u Hrvatskoj, ili iz zahvalnosti za silnu hrpu eura koje je baš na koncertima u Zagrebu strpao u svoje džepove? Zagrepčani su mu kupili vilu u Istri u vrijednosti 500 000 eura, a on bi švrljao Ilicom okupatorskom ćirilicom, ruku pod ruku s Borisom Vlašićem? I svatko tko se usudi kritički pisati o tim notornim kontrapunkovima, o tim stravičnim fenomenima, svatko tko ne zna ćirilicu ili nije Balaševićev fan nije ništa drugo nego, u najmanju ruku  šovinista.

A ovo što Vlašić nastavlja lamentirat je dno dna i zapravo raskrinkava njegove poslodavce i nalogodavce:  „….Neki će se lukavac iz HDZ-a sada pitati zašto je to drugačije od onoga što je rekla Holy za dotepence i Klisović za Hercegovce? Zato što ni oni, a ni SDP nemaju povijest obezvređivanja drugih, pa je u njihovu slučaju to jasna, čista i nepatvorena glupost. Kod Filipovića je dokaz vrijednosti. Tako je uvijek sa šovinizmom…….“! Kaže mudri Vlašić, i uvjerava nas u toleranciju Holy, Klisovića i SDP-a! Dakle oni su tolerantni a Filipović je šovinist!? Trebam li se ja uopće truditi i servirati istinoljubivom čitateljstvu SDP-ovu povijest netrpeljivosti i obezvrjeđivanja drugih? Ne pada mi napamet, ta matrica podjela na „mi i oni“ poznata je i vrapcima na grani!Ipak, da malo, barem jednom crticom opišem taj Vlašićev pogled na formulu tolerancije, a u tome će mi pomoći najtolerantnija među tolerantnima Mirela Holy, Vlašićev uzor! Evo jedne tipične izjave tolerantne Mirela Holy o kojoj sam već pisao na Kamenjaru, kada je tema bila pobačaj pod naslovom : Monstruozna izjava Mirele Holy o pobačaju: ‘Jesu životinje žive? I one su žive pa ih ubijamo i jedemo’!

Dakle, ako „tolerantnu ljevičarku“ Holy nazivaju „darkericom“, tada možemo slobodno tvrditi da ne postoji groznija „darkerska“ izjava od ove, u kojoj „darkerica“ nerođenu djecu koju po njoj treba dozvoljeno, bez velikih filozofija ubiti kad god se to poželi,  uspoređuje s ubijanjem životinja koje kasnije konzumiramo. Dakle Filipović je šovinist, jer ne zna ćirilicu, a Holy je za Vlašića tolerantna ljevičarka? To je ta vjerodostojnost koja izvire iz stožera Filipovićevih protukandidata, bili oni iz SDP-a, bili oni Bandićevci ili Tomaševićevci. Pa kada se na taj komplot ljevice, anarhista, ultra ljevice još naslone i ultradesničari čineći „vjerodostojnu koaliciju“ protiv HDZ-a, čini se, gledat ćemo vrlo zanimljivu političku utakmicu.

U tom kontekstu, trolanje o nepoznavanju ćirilice u nedostatku pravih protu argumenata, zapravo će se pretvoriti u dobitnu kombinaciju onih proaktivnih mladih kandidata koji sticajem okolnosti nisu imali „čast“ učiti ćirilicu i koji u svom znanstvenom napredovanju nisu polagali ispite za glazbene kritičare, nego su se bavili znanošću koja bi jednog dana trebala biti na dispoziciji Zagrebu i čitavoj Hrvatskoj!

Zbog toga s radošću prepuštam kolegi Vlašiću da i nadalje produbi svoju filozofiju o HDZ-ovom šovinizmu na stranicama najutjecajnijeg lista u Hrvatskoj, a kako se iz ovoga primjera vidi,Jutarnji je pod velikim utjecajem vladajuće stranke i premijera Plenkovića, koji očito naručuje i plaća spinove sam protiv sebe!?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika