Podjeli

Već dulji niz godina čitamo članke o tome kako nemamo radne snage, a imamo punu Hrvatsku nezaposlivih kojih se dio, na kraju, odluči zaposliti u nekoj od dalekih ili bliskih stranih zemalja.

Dapače, doguralo je do toga da se islamski teroristi udruženi s raznim drugim ljudima, koji bježe od onih koji su razbili njihovu državu koju su oni zvali Daesh, a mi ISIL, ISIS i IS, pa ih to čini izbjeglicama u punom smislu te riječi, dapače, prognanicima kakve svaka država može samo poželjeti, a svaka majka s ushićenjem kao zeta u kuću prihvatiti.  Nepregledne kolone tih neumornih putnika snimili su neki dan u Tuzli kako dolaze k nama. Dugački repovi tih jadnih izbjeglica već se slažu u tim krajevima kako se ne bi gurali na odmorištima na kojima će se okrijepiti dok ih se ne smjesti ili u stanove koje im širm Hrvatske uređuju, dok za naše beskućnike ne mare ili dok ne nastave putovanje u zemlje s većom socijalnom pomoći gdje će se jedno vrijeme oporavljati od napornog puta (kao i ovi kod nas) dok ne budu spremni za osnivanje kalifata/hilafeta u cijeloj EU i uvođenja šarije, vjerskog zakona iz sedmog stoljeća. Naravno da bi se to stanje stabiliziralo i da se te kolone ne bi previše zadržavale i usporavale, morao se sklopiti i međunarodni ugovor kako bi se zlim rasistima i ksenofobima izbili svi aduti iz ruku, jer svi međunarodni ugovori iznad su zakona pojedinih država koje su ih potpisale. I tako, smislili su ugovor/sporazum o nesmetanom kretanju osvajačkih hordi koji su na kraju potpisali u Marakechu. Ugovor je, naravno, neobvezujući, što dokazuje činjenica da u gotovo svakoj točki tog sporazuma piše da se država potpisnica obvezuje provesti ono što tamo piše. Dakle, stanje će se uskoro stabilizirati, a stabilizacija je, kažu političari, dobra stvar. Sjetimo se kako su pokušavali stabilizirati stanje u Jugoslaviji kad smo Slovenci i mi odlučili izaći iz te tvorevine: tako da smire one koje je najteže smiriti (Srbe) prisilivši one koji su poslušniji da ostanu u Jugoslaviji i u vlasti onih koji ih napadaju. Srećom, preračunali su se, jer u to doba su naši vođe bili osjetno manje poslušni i eto nama Hrvatske. Kakve takve.

Dakle, uz tu stabilizaciju imamo i druge pokušaje uvođenja reda…  Valjda se pokušava organizirati radnike u sindikate, pa se osnivaju oni za majstore kojih najviše nedostaje… Slijedom te politike osnovalo se nekoliko takvih sindikata zidara. Keramičari i konobari kasne, ali valjda će biti i toga.  Naravno, ta su društva obavijena velom tajni, jer onaj tko pošteno misli uvijek je završio kao žrtva zlih, pa se i oni boje da bi im se njihova dobra djela obila o glavu. Naime to su čiste čovjekoljubne organizacije koje se bave isključivo dobrotvornim radom i razgovorima uz čašicu. Ništa više od toga. I onda se otkrije da imaju svog čovjeka u DORH-u. A otkrilo se da je od njega veliki majstor žlice i mješalice tražio da utječe na neki postupak, što je i sam pokazao objavivši svoj razgovor s dotičnim u kojem mu stalno govori o  tome slučaju, a ovaj mu svaki put kaže neka te stvari kaže dečkima koji se time bave. I maknu njega s položaja na položaj koji je jednak tome, samo mu je plaća nešto manja, ali praktički radi isto. S druge strane, veliki majstor otvoreno preko medija govori kako on može do svakog čovjeka u ovoj zemlji!? Nejasno je što je pod time mislio, jer i ja mogu do svakog čovjeka u ovoj zemlji, ali što s time? Druga izjava je da kaže da će se osvetiti jednom saborskom zastupniku… Osvetiti!? Zanimljivo… Čovjek se zabrine nad time što ovaj otvoreno govori kako ima toliku moć da mu nitko ništa ne može… Je li to samo blef ili je to istina? A član je nepriznate lože. Što tek onda mogu oni koji su članovi priznatih loža s međunarodnim vezama? I, postavlja se pitanje, a zašto se to odjednom pojavilo u javnosti? S čega se skreće pozornost? Možda s onih pravih? Ja jesam paranoičan, to nije tajna, ali malo previše slučajnosti se tu nakupilo… Moralo bi se razmisliti tko nam je u politici, tko nam je u Vladi, tko su nam Predsjednici i Predsjednice, tko nam radi u policiji, sudstvu, tužilaštvima, obavještajnim službama, vojsci… Onima koje kolokvijalno nazivamo Udbom pridružila su se još i tajna društva o čijim se ciljevima ništa ne zna. Čovjek se mora zamisliti nad time.

No, u svakom slučaju, budućnost naših obrta i proizvodnih struka općenito je zajamčena, pojavljuju se novi kadrovi. Počelo je sa zidarima koji se oglašavaju da su slobodni, dakle mogu se prihvatiti posla, a možda se nastavi s keramičarima, vodoinstalaterima itd.

A u takvoj političkoj situaciji i natalitet nije upitan… To što nam rade, istina, predstavlja protuprirodni blud, ali s obzirom na to da je rod samo društveni konstrukt, onda je društveni konstrukt i ideja da samo žene mogu roditi, pa nam ne gine baby boom veći od onoga iz šezdesetih ili iz komunizma kad se tijekom redukcija isporuke električne energije začeo veliki broj Hrvata…

Istina, pri tome se mora voditi računa i o još jednoj sitnoj pojedinosti: seks je predivna stvar, ali jako je bitno s koje se strane organa čovjek nalazi… Nije nužno da obje strane uživaju. Može jednoj strani to može biti i bolno iskustvo…

 

Lux in tenebris


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika