Podjeli

Rodbina i potomci žrtava
obitelji Ivezić iz Brotnje kod Srba

23.10.2019
Veleposlaniku SAD
Gospodinu Robertu Kohorst
Ul.T.Jefersona 2

10000 Zagreb

27. srpanj1941. nije bio dan ustanka naroda Hrvatske protiv fašizma.
To je bio dan kada je počeo genocid nad Hrvatima iz okolnih sela Like nastanjenim Hrvatima! Podsjećamo da su i u srpskom narodu postojali fašisti – četnici!

Štovani gospodine veleposlaniče,
obračaju Vam se rodbina i potomci obitelji Ivezić -žrtava iz Brotnje koje su srpski „ustanici“ na dan 27. srpnja 1941. godine bacili žive u jamu na Dabinu Vrhu.
Najmlađi član obitelji 37 pogubljenih Ivezića imao je samo 3 godine. U bijesu naoružanih seljaka predvođenih srpskim fašistima – četnicima, istog dana stradali su nevini hodočasnici koji su izvučeni iz vlaka i na isti način bačeni u jamu. Te godine (1941!), etnički su očišćeni Boričevac, Palanka, Gračac, Rudopolje, Bunić i Korenica. Svi Hrvati su protjerani, poslije rata im je oduzeta zemlja i zabranjen povratak. Mi smo beskućnici i prognanici, građani drugog reda u ovoj zemlji!
U privitku Vam šaljemo svjedočenje o istini o stradanjima ne samo Ivezića već i prognanih Hrvata iz sela Boričevac, koji se ni do danas nisu vratili na svoja vjekovna ognjišta..
Mi u Boričevcu nemamo spomen dom več jedinu katoličku crkvu blažene djevice Marije u kojoj na dan 27. srpnja i na dan blagdana Male gospe se molitvom prisječamo na naš progon i molimo za naše mrtve.
Poslije obavljene mise tužni napuštamo naše razoreno selo jer nemamo gdje duže boraviti i nadisati se barem zraka našeg rodnog kraja.
U isto vrijeme u Srbu 27 srpanj kod spomenika laži takozvani antifašisti i „borci narodnooslobodilačke vojske“ i dalje slave taj dan.
Živ čovijek može zamisliti našu agoniju i patnju koja traje več 76 godina.
Poštovani gospodine Veleposlaniče u privitku vam šaljemo šokantnu istinu o „ustanku u Srbu „ kada su 2014.godine ekshumirane pobijene žrtve našeg roda.
2017 godine pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Vlade RH naše žrtve 37 članova naših obitelji Ivezić nakon 76 godina dostojno su sahranjeni i počivaju kod crkve u Boričevcu..
I nakon svih ovih dokaza i dalje se slavi „27.srpanj „ kao dan ustanka .
Poštovani gospodine veleposlaniče, uljudno Vas molimo, u ime istine i ljudskih prava stradalih Hrvata – posjetite Boričevac gdje ćete na nadgrobnoj spomen ploči pročitati imena i godina starosti stradalih naše rodbine .
Molimo u ime istine posjetite i druga Hrvatska mjesta simbole stradanja Hrvata u drugom svjetkom ratu od strane srbo-četničkih zlotvora.
Poklonite se s nama nevinim žrtvama, čije smo kosti izvukli iz jame. Mi ćemo Vam pokazati i mjesto egzekucije i rezultat DNA analize da se uvjerite u istinitost onoga što govorimo.
Pozivamo Vas,
da u ime demokracije koju predstavljate, Sjedinjenih Američkih Država, u čijoj vojsci su se borili i naši sunarodnjaci u Drugom svjetskom ratu, i na taj način zadužili svoju drugu domovinu, da u ime njihovih zasluga odate počast nevinim civilima na mjestu na kom su završili svoje nesretne živote.
U ime demokracije, molimo ovim putem zauzmite se za nas kod vlasti Republike Hrvatske da se nama, ali i svima onima koji su u netransparentnim i nezakonitim postupcima socijalističkog komunističkog režima ostali bez imovine, vrati nepravedno oduzeta imovina. Budite svjetlo našoj demokratskoj vlasti i ukažite im na nepravdu koju su dužni ispraviti. Vi budite prvi koji će ukazati na nužnost pravičnog postupanja i zakonitog djelovanja državnih institucija. Naši su djedovi gradili SAD njihova su imena na popisima stanovništva, Vas su poslali nama da donesete demokraciju, koju su i oni pomogli graditi, i pomozite našoj izgradnji pravednijeg društva! Mi Vas kao takvog veleposlanika pozivamo i očekujemo u Boričevcu, našoj napuštenoj i oduzetoj djedovini na grobove naših predaka.

Srdačan pozdrav .

Prilog:
Šokantna istina o „ustanku u Srbu „

Rodbina i potomci žrtava
obitelji Ivezić iz Brotnje kod Srba


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika