Podjeli

Poštovani gospodine Plenković,

Današnjom izjavom ste ponovno demonstrirali bahatost te iracionalni prijezir prema hrvatskim građanima.

Vaša izjava da kritičari Pupovčevog sudjelovanja na skupu u Banja luci na kojemu se slavio velikosrpski šovinizam i genocid, „graktaju“, jest još jedan udarac pravnoj državi te europskim vrijednostima.

Vladavina prava na koju se Hrvatska obvezala pristupajući Europskoj uniji, podrazumijeva da su svi građani jednaki pred zakonom. A upravo ne-poštivanje načela jednakosti jest temeljni uzročnik problema današnje Hrvatske. Jer u državi u kojoj se zakoni prema jednima primjenjuju rigorozno i brutalno kao prema običnim hrvatskim građanima, a istovremeno, zakoni se uopće ne primjenjuju prema gramzljivoj eliti, u takovoj državi su žrtve velika većina građana, a korist imaju isključivo uske skupine uzurpatora.

Vi bagatelizirate Pupovčevo teško kazneno djelo, Vi pokušavate staviti slavljenje genocida te vrijeđanje žrtava u kontekst političkih nadmudrivanja, što je u potpunosti neprihvatljivo.

Europska komisija osuđuje skup u Banja luci, a Vi ga branite?!

Vama je u redu da Pupovac slavi genocid i kleveće Hrvatsku u društvu izvjesnog generala Pandurevića, osuđenog za sudjelovanju u počinjenju genocida u Srebrenici.

Vama je u redu da Pupovac sudjeluje na skupu s gradonačelnikom Banja luke koji toga dana otkriva spomen ploču JNA časniku Tepiću koji je odgovoran za smrt 11 hrvatskih građana u Bjelovaru.

Gospodine Plenkoviću,

Vi i Vaša nomenklatura ste suspendirali pravni poredak u Hrvatskoj. Motiv za paraliziranjem pravnog poretka leži u gramzljivosti i korupciji koju provodite u Hrvatskoj.

Rezultat tog bezvlašća je 500.000 raseljenih hrvatskih građana.

Vi ste DORH pretvorili u pisarnicu vašega ureda, te na taj način omogućili neviđenu korupciju.

Kada bi DORH bio neovisan morao bi trenutačno otvoriti istragu protiv Pupovca jer je neosporno da je Pupovac sudjelovanjem na skupu u Banja luci počinio nekoliko kaznenih djela.

Ali u Hrvatskoj koju Vi vodite zakoni se primjenjuju po potrebi, a upravo iz tog razloga nam je Europska komisija atestirala najgore pravosuđe u cijeloj Europskoj uniji.

Trebali biste, pak, biti svjesni da će doći vrijeme kada će Hrvatska biti uređena pravna država, te će svi građani biti jednaki pred zakonom. A tada će biti nebitno tko se kako zove, već će biti bitna njegova djela, i za njih će polagati račune. Ovo što Vi radite definitivno ima obilježja koja kazneni zakon opisuje kao djelo veleizdaje!

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika