Podjeli

Uz brojne teme koje su bile predmetom razgovora, gradonačelnik Tomašević i suradnici su upoznati s planom restrukturiranja KK „Cibona“ koji se temelji na sustavnom smanjenju postojećih dugova, osiguravanju likvidnosti te pronalaženju novih stabilnih izvora financiranja kroz suradnje s novim sponzorima Kluba.

U sklopu sastanka predsjednik KK „Cibona“, Mario Petrović, direktor Mauro Lukić i član Uprave Ivan Matasić su, između ostalog, gradskoj vlasti prezentirali aktualno stanje u Klubu te iznijeli planove za stabilizaciju poslovanja ovog zagrebačkog košarkaškog velikana.

„Novo vodstvo Kluba odlučno je u provođenju aktivnosti koje će osigurati depolitizaciju, profesionalizaciju i transparentnost upravljanja Cibonom. U tom smislu i s tim ciljevima upoznali smo na sastanku gradonačelnika Tomaševića i predstavnike Grada Zagreba. Održan je konstruktivan sastanak kojim su otvorene brojne teme i koji je prvi u nizu koraka kojima želimo u partnerstvu s Gradom Zagrebom osigurati iznalaženje rješenja za nesmetano i uspješno funkcioniranje Kluba. Jedno od takvih pitanja je i ono kojim želimo doći do rješenja koje će osigurati da KK „Cibona“ i dalje ima svoj dom u Košarkaškom centru Dražena Petrovića.“ – istaknuo je nakon održanog sastanka Mauro Lukić, direktor KK Cibona.

Od dolaska nove Uprave i predsjednika na čelo KK „Cibona“ uspjeli smo podmiriti sve zaostale plaće radnom kolektivu te gotove sve zaostatke prema igračima i stručnom stožeru, a ne radi se o malom iznosu. Aktivno razgovaramo sa značajnim poslovnim subjektima koji su spremni uložiti financijska sredstva u Klub i svojim sponzorstvom podržati osiguravanje likvidnosti do kraja tekuće sezone, ali i sustavno sanirati postojeća dugovanja. U ovoj situaciji moramo biti realni i zato naglašavam kako je naš cilj graditi projekt europskog i snažnog Kluba za narednih 5 do 10 godina.

Aktualno vodstvo Kluba predstavilo je i dugoročni plan razvoja Kluba u sklopu kojeg je među primarnim ciljevima istaknuto osiguravanje stabilnog financiranja dovođenjem novih sponzora i partnera. Navedeno je ključno prije svega kako bi se osigurala likvidnost i isplata svih potraživanja u tekućoj godini.

 

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport