Podjeli

PLENKOVIĆ JE POKVARENI ČETNIK 2.

Dragi Stijepo,

Hvala Ti na Tvom pojašnjenju:

20.11.2020. u 13:53, Stijepo Mijović Kočan piše:

Dragi Joško,

Ma naravno da se treba bojati jugoslavenstva i da ono nije bezazleno, ja govorim čega se bojim više, što mi je važnije, što me više dira. Ja sam s jugoslavenstvom davno raskrstio, onoga trenutka kada  sam se uvjerio ga nema onakvog kako se predstavljalo i da je sve samo velikosrbska ideja kojoj je jugoslavenstvo najučinkovitije oružje protiv Hrvatske. O tomu ima više tekstova, još od pok. Dušana Bilandžića. Bojim se više naše nepromišljenosti vrlo opravdamo, jer ona onemogućuje efikasnost obrane od nasrtljivog  jugoslavenstva. To govorim!

Prihvaćam da možda nisam bio dostatno jasan!

LP

Stijepo

 

Da, postoji – bolje reći postojalo je – i bezazleno jugoslavenstvo u Hrvata. Podsjetio si me na jednu zgodu iz vremena kad sam tek doselio u Zagreb. Jednom mladom kolegi – jugoslavenu sam rekao da Jugoslaveni provode velikosrpsku politiku. Čuo me jedan stariji profesor (i akademik) i dobacio da je on Jugoslaven ali ne provodi velikosrpsku politiku.

–         Vjerujem da to Vama nije namjera, ali rezultat Vašeg Jugoslavenstva je to o čemu ja govorim.

Zapravo jugoslavenstvo i nije velikosrpska ideja jer je došla iz Hrvatske i od takvih Hrvata. Srbi su tek kasnije shvatili da im je to Bogom dana ideja kako napraviti Veliku Srbiju.

To je sadržano i u onoj sjajnoj tvrdnji Tanje Torbarine: Što je trebalo Miloševiću da stvara Veliku Srbiju kada je najveća Velika Srbija bila Jugoslavija.

To je itekako dobro razumio ubijeni kralj Aleksandar Karađorčević:

Čuvajte mi Jugoslaviju kao zjenicu oka svoga!

A ponavljao je i „Hrvat“ J.B. Tito.

Zbog takvog „bezazlenog jugoslavenstva“ i moja pitalica koju sam naveo po tekstu iz 2002. godine. U originalu je ona „izvođena“ ovako (recimo na predstavljanju knjige „Za hrvatsku Hrvatsku):

– Znate li koja je razlika između četnika i Jugoslavena?

Po pravilu naši ljudi odgovore:

– Nema razlike.

Tako bi mi pružili priliku da ih šokiram svojim odgovorom.

–  Glupi Hrvati. Još ništa niste naučili:

Četnik je pošteni četnik, a Jugoslaven je pokvareni četnik.”

Zapravo ta originalna verzija moje pitalice sadrži upravo priču o hrvatskoj nepromišljenosti i naivnosti, zar ne?

Znao sam istu ideju i prilagođavati trenutku. Tako u knjizi „Trijumf tuđmanizma“ postoji i moj razgovor na portalu FORUM CROATICUM povodom tadašnjih izbora i dvojbe između Račana i detuđmanizatora HDZ-a Plenkovića, pardon Sanadera:

– Koja je razlika između Račana i Sanadera?

– !?

– Račan je pošteni Račan, a Sanader je pokvareni račan!

Čitam komentar na Twiteru: Citiram akademika Josipa Pečarića: „Srbin koji se deklaira kao četnik, pošten je četnik, Srbin koji se deklarira kao Jugoslaven, pokvaren je četnik.

Naravno nisam mislio na Srbe koji se DEKLARIRAJU (ima li takvih?) kao Jugosloveni, već na one koji žive u RH, neki čak za sebe kažu da su Hrvati, a zapravo su Jugoslaveni.

Dragi Stijepo, bezazlenih Jugoslavena je moglo biti prije rata, ali danas – ne vjerujem! Zato su mi takvi u RH pokvareni četnici!

Zato sam u naslovu mog pisma Tebi stavio SANADER, pardon PLENKOVIĆ je pokvareni četnik!

Da, riječ koja je suprotna riječi „pošten“ je „nepošten“. A za takve je preblago reći tako nešto, zar ne?

Zato mi više odgovara riječ „pokvaren“. Uostalom kao što u prijevodu Sun Tzu-a za takve koristim riječ „najogavniji!.

Pri tome ne mislim da u RH ne postoje Jugoslaveni koji etnički nisu Hrvati a koji su se nekad i DEKLARIRALI kao Jugoslaveni.. U prilogu dajem jedan tekst iz moje knjige: BRANI LI GOLDSTEIN NDH? ZAGREB, 2002., koji sam nedavno dao i u knjizi DRUKER, koja je objavljena na portalu dragovoljac.com RASIZAM PREMA HRVATIMA NIJE RASIZAM!? Evo dijela o Jugoslavenima:

Svijet je ljubav prema Hrvatskoj pokazao u Vukovaru

U emisiji HTV-a «Forum» od 15. siječnja u čast desetogodišnjice priznanja Republike Hrvatske sudjelovali su, među ostalim, Žarko Puhovski i Ivo Goldstein. Očito iziritiran njihovim nastupom, u emisiju se javio hrvatski branitelj Ivan Mustapić rekavši: «Na temelju kojih kriterija su njih dvojica pozvani, kad ne mogu podnijeti ništa hrvatsko, a kamoli hrvatsku državu? Zašto nije pozvan nijedan branitelj jer ima i nas pametnih, za razliku od ove dvojice rasista?» Voditeljica je htjela prekinuti hrvatskog branitelja, ali on se nije dao pa je komentirao i Mesićev govor u Hrvatskom saboru: «Svijet i Europa svoju su ljubav prema nama pokazali u Vukovaru i vukovarskoj bolnici, te onda kada su nam podvaljivali ostarjele lijekove, te prodavali Srbima kazetne bombe dok su nama uveli embargo. Dokle ćemo biti taoci patološke mržnje Mesića prema pokojnom Predsjedniku Tuđmanu i svemu hrvatskom.»

Nakon izvjesnog vremena Puhovski se snalazi tvrdeći da hrvatski branitelj izdvaja njega i Goldsteina zbog toga što su oni Židovi. Međutim, tada dobivaju strašan udarac od prof. Slavena Letice, koji je razumio što je poručio gospodin Mustapić pa se obratio Puhovskom: «Ti si Židov? Koliko ja znam, ti si uvijek bio Jugoslaven!» Na to se Puhovski samo uhvatio za glavu

Zato ću ponoviti zaključnu misao iz mog prethodnog pisma Tebi:

A posebno se treba bojati jugoslavenstva ili pokvarenog četništva Predsjednika Vlade RH. Jer ono što nije uspjelo poštenom četniku Slobodanu Milošević uspijeva pokvarenom četniku Andreju Plenkoviću.

Gledam samo danas hrvatske portale i vidim jako puno tekstova na doista hrvatskim portalima koji govore o politici pokvarenog četnika i o pokvarenim četnicima (Davorin Karačić ih naziva jugožgadijom:

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23928-davorin-karacic-vrijeme-oko-pada-vukovara-je-i-vrijeme-kada-jugozgadija-odjednom-glasno-zali-za-vukovarom ).

U Vukovaru i Škabrnji se vidi odnos pokvarenih četnika prema onima koji su vodili obrane tih hrvatskih simbola – kako se odnosi vlast iz Srpsko-hrvatske koalicije prema onima koji su simboli obrane Vukovara i Škabrnje.

Prvo na Bujici gledam raspravu Plenkovića i posljednjeg zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića – Mladog Jastreba. O tome ima na Internetu:

https://narod.hr/hrvatska/vukovar-pogledajte-kako-je-plenkovicev-protokol-pokusao-maknuti-mladog-jastreba

Pomislim, valjda nije zbog uloge Mladog Jastreba u Peticiji ZDS. Peticiju smo pokrenuli 2015. zbog obrane Marka Perkovića Thompsona i legendarne pjesme “Bojne Čavoglave” i u njoj se daje podrška prijedlogu Mladog Jastreba da se ZDS uvede u HV. Mladi Jastreb nije ni potpisnik te Peticije mada naWikipediji piše:

Krajem kolovoza 2015.g. Branko Borković, pokrenuo je internet peticiju, kojom se od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka tražilo da predlože izmjene zakona o hrvatskoj vojsci kojima bi pozdrav “Za dom spremni” postao službeni pozdrav. Predsjednica je inicijativu označila neozbiljnom…, 

https://hr.wikipedia.org/wiki/Branko_Borkovi%C4%87

Tada pokvareni četnici nisu smjeli otvoreno napasti „Bojnu“ i HOS (napadnt je tek slijedeće godine i to zbog grba koji je odobrila hrvatska država, pa su pokvareni četnici poslali jasnu poruku da su im važnije želje svjetskih moćnika od hrvatske države) pa je lažno napadnuta Peticija i njeni potpisnici.

Međutim, danas Mladen Pavkovići piše da je slično prošao i zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić):

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23943-marko-miljanic-sramim-se-sto-sam-bio-hrvatski-branitelj

http://bezcenzure.hr/branitelji/sramim-se-sto-sam-bio-hrvatski-branitelj/

https://www.braniteljski-portal.com/marko-miljanic-sramim-se-sto-sam-bio-hrvatski-branitelj-dosao-je-neki-iz-protokola-i-poceo-me-gurati-kao-nije-meni-mjestu-tu-vec-na-zacelju

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/marko-miljanic-sramim-se-sto-sam-bio-hrvatski-branitelj

Vlast se pokušava obraniti SAMO za Vukovar:

https://narod.hr/hrvatska/vlada-rh-u-dopisu-narod-hr-u-tumaci-snimku-rasprave-plenkovica-i-mladog-jastreba

Valjda im nije isto s ovim u Škabrnji jer tamo izravno nije sudjelovao glavni pokvareni četnik. Sjetimo se samo naslova Krsnokovog komeentaara:

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23923-velikosrpska-predstava-u-vukovaru

Možda su ih je na reagiranje natjerali komentari ispod teksta na portal narod.hr I činjenica da je taj tekst najčitaniji?

S druge strane ne bi me iznenadilo da netko nije mislio da zapovjednici obrane Vukovara i Škabrnje ne trebaju stojati blizu pokvarenih četnika.

Tu je I pitanje lokalnih izbora i problem zvan Penava. Hodak piše:

Gledam kolonu sjećanja i razmišljam kako je ovo vrijeme žalosti, ali i ponosa… Oba osjećaja su se, snažno se kao šumski požar, razbuktali u narodu što se više približavao 18. studeni. Međutim, naša politika i lijevi mediji upozoravaju kako treba zadržati u svemu tome i malo racionalnosti. Ili, kako bi u Jugi rekli, “budnosti”. Novi im je cilj upozoriti “naprednu javnost” na, recimo, Ivana Penavu koji stalno govori o ratnim strahotama Vukovara za koje većinom nitko u Hrvatskoj nije bio procesuiran dok počinitelji slobodno šeću Vukovarom i čak sudjeluju u vlasti.

Dolaze lokalni izbori, emocije oko Dana sjećanja će se slegnuti, a Penava je još uvijek gradonačelnik Vukovara. Tu vladajući znaju da treba mobilizirati najbolje među njima. Boris Vlašić, onako komunjarski senzibilno, upozorava: “Ivan Penava bi morao biti svjestan da su u Vukovaru i Srbi ubijani samo zato što su Srbi”.

Možda jugo-Boris misli da bi Vukovar manje nastradao da su svi, i Srbi i Hrvati, ubijali samo Hrvate? Trideset devetore djece ubijeno je u 87 dana opsade Vukovara. Mnogi metkom u glavu. Jesu li djeca bila pitana što su po nacionalnosti? Ubijana su, a zna se da ih nisu likvidirali Hrvati već oni koji su došli na cvijećem okićenim tenkovima.

Naravno, cilj ovih “specijalaca” je kristalno jasan. Izjednačavanje zločina. I agresor i žrtva su isti. Svi su bili ubijani. Da, ali tko je sve to započeo i s kojim motivom te kolike su žrtve pale na svakoj strani? Odgovori na ta pitanja nisu irelevantni već presudni za pravilan odnos prema Domovinskom ratu. Kolektivno srpsko klanje izjednačiti s individualnim ekscesima branitelja? To mogu samo poremećeni umovi ili graditelji neke nove Juge. Dok za masovni zločin u Bogdanovcima i Škabrnji nitko nije odgovarao dotle su Merčepu za njegove zločine posvećene stranice i stranice tekstova iako je bio osuđen samo po zapovjednoj odgovornosti, jer nije spriječio druge da ih ne čine.

https://direktno.hr/kolumne/ovo-je-vrijeme-zalosti-i-ponosa-a-peta-kolona-intenzivno-radi-na-izjednacavanju-zlocina-215039/

Da, teško je znati što je u glavama pokvarenih četnika.

Smeta li im biti pored onih koji su postali legende Domovinskog rata? Ako ih već moraju trpiti, ne žele biti pored njih.

Ili:

Njihove gazde su nezadovoljne i mrze branitelje što još uvijek nisu pobijedili u miru, kad nisu mogli u ratu, pa im i tako šalju poruku svoje poslušnosti.

Jer – ne daj Bože – oni znaju smjeniti loše sluge i uvijek nađu bolje, zar ne?

Josip Pečarić

20.11.2020. u 11:05, Josip Pecaric piše:

 

Josip Pečarić

 

PLENKOVIĆ JE POKVARENI ČETNIK

(ODGOVOR STIJEPU MIJOVIĆU KOČANU)

 

Dragi Stijepo,

Hvala na Tvom komentaru mog teksta:

http://dragovoljac.com/index.php/razno/23912-plenkovicevo-jugoslavenstvo

u kome u samom početku spominješ i jugoslavenstvo:

 

Naslov: Odg: PLENKOVIĆEVO JUGOSLAVENSTVO
Datum: Thu, 19 Nov 2020 22:32:49 +0100
Šalje: Stijepo Mijović Kočan
Prima: ‘Josip Pecaric’ <[email protected]>

 

Dragi Joško,

Sve je to nažalost tako, međutim, ja se ne plašim toliko jugoslavenstva i srbskog bezobrazluka, to je više napuhana bahatost, nego ikoja vrijednost, bojim se hrvatske političke  nepromišljenosti i …

 

Međutim, ja ne mislim da se u tom kontekstu može uopće govoriti o jugoslavenstva u RH. Zato sam Ti u naslovu „preveo“ o čemu govori moj jučerašnji tekst. Ili da navedem:

«Koja je razlika između Jugoslavena i četnika?»  Znate već i odgovor: četnik je pošteni četnik, a Jugoslaven je pokvareni četnik. Meni je pitanje o pomirbi između Hrvata i pokvarenih četnika veoma neobično i čudno.

Drugim riječima Hrvati i Jugoslaveni su dva različita naroda, a Tuđmanova pomirba se odnosila na djecu istog ili točnije HRVATSKOG naroda.

Priča o pomirbi između Hrvata i Srba je ponavljanje priče o istom narodu ali različitih vjera. To nije ni bezobrazluk, ni napuhana bahatost. To je krajna pokvarenost pokvarenih i poštenih četnika iz moje pitalice.

Ponavljam moje riječi iz 2002. godine:

Tuđmanova pomirba je ostvarena. Naime, među državotvornim Hrvatima danas imate i onih koji su partizanski sinovi i koji su ustaški sinovi. Osnovna nakana pomirbe je ostvarena. Riječ o pomirbi među Hrvatima, a mi stalno zaboravljamo osnovnu činjenjicu: tijekom postojanja Jugoslavije u Hrvatskoj je od Hrvata postalo puno Jugoslavena. Kad se govori o pomirbi u Hrvatskoj neki bi tu Tuđmanovu ideju sveli otprilike na pitanje: Kako od Jugoslavena napraviti Hrvata? Meni je to čudno. Bilo bi dobro kad bi se to moglo, ali ja mislim da to nije baš tako jednostavno i da to nije bila Tuđmanova ideja. Tuđman je svima dao šansu.

Upravo je ovaj današnji pokušaj pod pomirbom podvaliti Hrvatima izjednačavanje krivnje za rat nešto najpodmuklije što smo do sada mogli vidjeti. To ne mogu ostvariti Srbi. Oni koji to mogu su pokvareni četnici ili Jugoslaveni koji nikada javno to neće priznati ali ih se po djelima može prepoznati.

Zato se, dragi Stijepo, itekako  treba bojati JUGOSLAVENSTVA.

A posebno se trebabojati hugoslavenstva ili pokvarenog četništva Predsjednika Vlade RH. Jer ono što nije uspjelo poštenom četniku Slobodanu Milošević uspijeva pokvarenom četniku Andreju Plenkoviću.

 

Tvoj

Joško

 

P.S. Kao potvrdu tvrdnje o Plenkoviću kao pokvarenom četniku pogledaj članak:

Plenkovićev HDZ podržava Stanimirovićevu tvrdnju o tome da ‘Srbi nisu počeli rat u Vukovaru’

https://narod.hr/hrvatska/plenkovicev-hdz-podrzava-stanimirovicevu-tvrdnju-o-tome-da-srbi-nisu-poceli-rat-u-vukovaru


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika