Podjeli

VLADA RH

Gospodin Andrej Plenković

PREDSJEDNIK

 

Zagreb, 12. veljače 2021.

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Zaprepastila me je vijest, kao i većinu hrvatskih građana, da je prije nekoliko dana potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević u Petrinji ugostio predsjednicu Republike srpske gđu. Željku Cvijanović. Kao što znamo, Republika srpska nema međunarodni pravni legitimitet, a hrvatska država ga ima, te je gđu. Cvijanović mogao eventualno primiti tamošnji Župan. S obzirom na to da je riječ o sisačko-moslavačkoj županiji i otvorenih rana, razina i tog susreta bi bila sporna.

Vi, gospodine Plenkoviću, ste svjesni da je ta županija agresijom Republike Srbije i domaćih Srba strašno izranjavana, te je angažman potpredsjednika Miloševića u toj županiji u svezi otklanjanja šteta od potresa u potpunosti neprihvatljiv iz više razloga.

Gospodin Milošević nije potpredsjednik na temelju uobičajenog političkog rada, već je tu funkciju stekao zbog svoje narodnosti. To protuprirodno političko stanje je jedinstveno u Europskoj uniji, a usput je i protuustavno. Međutim, to nije predmet mog pisma.

Politička korektnost i osobna pristojnost bi nalagale da svaki put kad gospodin Milošević odlazi na Banovinu posjeti jedno od mjesta kao što je Baćin, gdje je izvršen masovni zločin nad ljudima samo iz razloga što su imali krivu narodnost, to jest, zato što su Hrvati.

Nažalost, očigledno uz Vaš blagoslov, Vaš potpredsjednik se ponaša na Banovini kao da olujnog oslobođenja nije ni bilo. Javno prima uvredljive donacije, kao na primjer Grada Beograda ili spomenute Cvijanović iz Republike srpske. Šef dotične Cvijanović, g. Milorad Dodik, je na crnoj listi Sjedinjenih američkih država te ne smije putovati u SAD zbog kršenja međunarodnih pravnih normi! A Vaša vlada s počastima se ophodi prema ljudima koji su u međunarodnoj izolaciji. To je u potpunosti neprihvatljivo i neodgovorno!

Hrvatska država nije nikakav prosjak, i od Republike Srbije i Republike srpske ne smije prihvaćati nikakve milostinje, jer Hrvatskoj pripada ratna odšteta u visini od 43 milijarde eura, a da ne govorimo da se ta država uopće nije ispričala Hrvatskoj. Dapače, na dnevnoj bazi širi laži i klevete protiv Hrvatske.

Podsjetit ću Vas da je UN-ov međunarodni sud pravde nedvosmisleno utvrdio da je Republika Srbija izvršila agresiju na hrvatsku državu te pokušala odcijepiti dio teritorija. Taj dio hrvatskog teritorija je bila i Banovina, a u Glini je današnji predsjednik Republike Srbije održao svoj skandalozni govor.

Gospodine Plenkoviću, Vi ste se u prisezi koju ste položili pred Hrvatskim saborom obvezali da ćete štititi interese hrvatskih građana i poštivati Ustav i zakon.

Sukladno svim prethodno navedenim skandaloznim činjenicama pozivam Vas da razriješite g. Miloševića dužnosti potpredsjednika Vlade zbog teškog nanošenja štete međunarodnom ugledu hrvatskoj državi.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Milan Vrkljan


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika