Podjeli

Danas je u prostorijama HEP-a pod predsjedanjem Blanke Sunare održana 49. sjednica Koordinacije udruga umirovljeničkih udruga i zajednica Hrvatske. Sastanak je održan pod najstrožim mjerama i svim preporukama Stožera.

Sadržajan kao i uvijek pod vodstvom Predsjednice Blanke Sunare, ovaj puta sastanak je bio održan sa smanjenim brojem članova, i uz nazočnost predstavnika BUZ-a odnosno predsjednika Milivoja Špike i glavnog tajnika BUZ-a Dražena Štiglića. Točke koje su danas raspravljane u konstruktivnoj pa ponekad i burnoj atmosferi bitno će odrediti i daljnji rad Koordinacije u idućoj godini, te se ujedno i strateški odrediti i postaviti prema strankama umirovljeničkog predznaka.

Ključna tema koja se provlačila tijekom cijelog sastanka jest očekivanje POČETKA PROCESA UJEDINJENJA STRANAKA UMIROVLJENIČKOG PREDZNAKA SA HSU-om što će ujedno biti prekretnica i okidač za sva daljnja djelovanja u ovom trenutku svih neposredno zainteresiranih i već poprilično involviranih u zajednički projekt. Očekuje se da novi predsjednik HSU-a gospodin Veselko Gabričević čim prije konstituira sva stranačka tijela dovršavajući tako preuzimanje HSU-a. Završetkom tog procesa će se će otvoriti prostor i za formalni početak realizacije projekta okupljanja umirovljeničkih stranaka pod jedan stijeg kojeg je gospodin Gabričević najavio u svom programu za koji je dobio široku podršku unutar članova HSU-a koji su ga birali za predsjednika HSU-a već u prvom izbornom krugu.

Gospođa Blanka Sunara predsjedavajuća Koordinacije je izvijestila nazočne o obavljenom razgovoru sa čelnicom MUH-a  Višnjom  Fortonom koja je izrazila spremnost za nastavak suradnje odnosno zajedničko djelovanje unutar Koordinacije. Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika izvijestio je nazočne kako je što se BUZ-a i DSU-a tiče sve spremno da se na političkoj razini u vrlo kratko vrijeme, i po treći puta, pokrene najavljeni proces okupljanja. Zajednički stav svih sudionika sjednice je da će početak okupljanja na političkoj razini ujedno biti dobra podloga i za snažnu podršku cijelom procesu od strane umirovljeničkih udruga.

Nakon završetka radnog sastanka nastavilo se druženje u opuštenom ozračju i neformalnom druženju uz malo ića i pića, poštujući naravno pri tome maksimalne sve mjere donesene od strane Stožera.

 

U Zagrebu, 12.12.2020.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika