Podjeli

Nakon današnje tiskovne konferencije ministra u ostavci Zdravka Marića nekako postaje jasnije zašto mu na istoj premijer Plenković nije pravio društvo. Zdravko Marić odlazi iz politike ne zato što je umoran ili zato jer je obavio sve što je htio već bi po svemu sudeći jedini razlog odlaska bila svojevrsna priprema odnosno najava za povratak u politiku, i očito ne u timu Andreja Plenkovića što je potonji izgleda brzo shvatio. I sam Marić je na tiskovnoj eksplicitno izjavio da se osjeća fizički i mentalno nikada bolje…. Znači ne odlazi radi zamora ili manjka motivacije.

Pažljivo slušajući i analizirajući što je sve izgovorio tijekom tiskovne konferencije, posebno poruke koje je slao govorom tijela kod nekih pitanja prisutnih novinara, današnje obraćanje je zapravo pristojan razlaz sa Plenkovićem i njegovom politikom, ali isto tako i najava ponovnog uključivanja u politiku, ali slijedeći puta u taboru koji će po svemu sudeći već na slijedećim izborima biti suprotstavljen ovome iz kojega odlazi. Ovakav nekonfliktan razlaz je na neki način moguće ostavljanje otvorenih vrata za eventualnu poslijeizbornu suradnju i sa HDZ-om.

Prethodno navedenom ide u prilog i tvrdnja kako nije dogovorio nikakav poslovni angažman kao i da neće aktivirati saborski mandat koji mu je u mirovanju što se potpuno uklapa u proces jasnog distanciranja od HDZ-a odnosno Plenkovića. Sve navedeno ide u prilog tome da će Zdravko Marić politički uskrsnuti već na slijedećim parlamentarnim izborima koji bi po svemu sudeći mogli biti i prije isteka četverogodišnjeg mandata. Moguće je da i sam Marić kao bliski suradnik Plenkovića zna za tu mogućnost stoga je iz Vlade i izašao upravo sada,  praktično preko noći i na iznenađenje svojih kolega, posebno koalicijskih partnera.

Jasno je da za pripremu izlaska na parlamentarne izbore treba barem godina do godina i pol dana stoga je jasan i Marićev odabir tajminga za ostavku. Na pitanje gdje i sa kime bi se mogao pojaviti neki novi i u svom radu puno neovisniji Zdravko Marić nameće se u ovom trenutku na obzorju samo jedna „silueta“ ….. Damir Vanđelić!?

U Zagrebu, 07.07.2022.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika