Podjeli

Ministar Tolušić ostao je zapamćen da je imao 6 vozača. Jedan od tih 6 bio je Blaž Curić koji je već u zatvoru iz afere sms, a poznat je i po tome da je bio Brkićev prijatelj, i po tome da je bio u invalidskoj mirovini i zaposlen kao vozač ministra.
Nije potpuno jasno zašto je zdravom i mladom čovjeku potrebno da ga voza invalid u jako skupom autu i koliko je to sigurno za ministra kada eto sad dvije godine poslije toga , država ratuje s doktorima koji ne žele prijavljivati vozače koji uzimanju terapiju protiv križobolje ili tlaka, da bi im se uzela vozačka.
No Blaž je odvozio svoje, sad je u zatvoru na odmoru i sigurno je nastavio s terapijama po toplicama, za koje nije imao vremena dok je vozio Tolušića i sređivao “stvari” za Brkića. Ni Tolušiću više ne treba vozač, dobio je opet na račun države, slobodan prijevoz u zatvorsko odmaralište.
Plenković je za njega rekao : “Mladi kolega koji je prošao dva ministarstva, ono regionalnog razvoja i poljoprivrede. Tolušić je u njima naučio sve što mu treba za “velikog” poduzetnika ” U regionalnom razvoju ostavio je sebi dužnog koji mu je sredio poticaje, a u poljoprivredi je naučio kako bez zemlje uzeti novac za vinograde.
Rezultat toga bogati ljetnikovac s vinskim podrumom gdje se vino čuva u amforama. Preseravanje do krajnosti, muljanje s novcima  koje je mogao dobiti netko drugi koji ne bi gradio ljetnikovac , nego postavio zaštitu protiv tuče.
Jučer je Plenković napravio začuđenu facu koju je dobro izvježbao pred ogledalom nakon što je odverglao pred novinarima kako smo u stvari dobro prošli u arbitraži s MOLOM. Neka smo mi platili dvije ( zapravo je tajna koliko) milijardi, mogao je sud  dosuditi 3 puta više. Ni ti riječi o tome zbog čega smo uopće tuženi od MOLA nakon što smo već isporučili INU za bagatelnu cijenu.
Očito je netko htio i ovce i novce, no Plenkoviću je pokvario dan sitni kradljivac željeza.
Njega se riješio po kratkom postupku , odmah ga je svrstao u stari HDZ, ovi novi kradu samo više od milijuna, za sitno se ne isplati uništiti skupe cipele.
Poštenjačina iz SDSS-a koji je bio opet u USKOK -u bio je loše volje, nikako mu nije jasno kako ljudi ne shvaćaju da je imao najbolje namjere. Mislio je novcem iz poticaja nagraditi za lobiranje na terenu. Sasvim legitimno da stimulira , glasači mu uvijek trebaju.
Za one “male” novce koje ćemo dati MOLU za odštetu i za arbitraže koje smo već platili hrvatski umirovljenici mogli su dobiti 13 penziju, sad nam se sugerira da nek budemo sretni kaj nismo izgubili 12 i 11. Javio se i ministar Linić, opaljen od sunca, odmoren i nasmijan sišao je s jahte na kopno da bi nam poručio da dolaze teški dani za sirotinju.
 Ajde čovjek je bar iskren pa je odmah dao do znanja da se to njega ne tiče, nahvalio je Marića pa nije ni nemoguće da ga pozove na jedrenje. Marić će sad imati vremena, a jedina privilegij tih 6+6 , poslužit će za prvu ruku. Na jedrenju mogu elaborirati tajnu života umirovljenika Hrvatske i konačno utvrditi od čega točno žive , jer je sasvim jasno da se to s mirovinom koju su im oni sredili nikako ne može.
 Na žalost u danu kad ministri koje je izabrao Plenković,  postrojavaju se u novim životnim odrednicama, najbolja vijest koja se desila Hrvatskoj u ovoj godini ostala je sporedna. Sudac Dobronić morao je biti zvijezda dana,on se zahvalio sucima Vrhovnog suda i javno se odrekao njihovog velikog angažmana.
Suci su rogoborili protiv toga da se arbitraže koje se masno naplaćuju a rade za vrijeme radnog vremena Vrhovnog suda, gdje i dobivaju plaću , zabrane. Oni su utvrdili da je to stečeno pravo u koje se ne dira.
Što će na to reći novi ministar financija koji je isto rastrgan na sve strane.Unosan obrt koji više meda daje, NO HRTV koji uljepšava sliku i još k tome i NO HZZMO gdje se stvarno treba potruditi da se objasni kako imamo   300 000 više korisnika nego osiguranika.
Mlade snage u ministarstvu su članovi NO javnih ustanova gdje je do sada bilo najviše “sranja”. Filipović u NO HŠ koje su skoro nestale, a Primorac tamo gdje je najviše lažnih korisnika.
Šlag na tortu od gomile d…a stavio je Đogaš koji je rekao da branitelji moraju imati prednost u liječenju.
Ako on pobijedi u Splitu hitna će morati ostaviti pregaženog pješaka na cesti i odjuriti po zaštitara koji je branitelj, na poslu gdje si je malo popio i upucao prst na nozi . Još niti jedan doktor nije javno rekao da se bolesnici obrađuju po statusu koji su stekli u ratu prije 30 godina, a ne po hitnosti slučaja i težini dijagnoze.
Ajde da smo i to čuli prije nedjelje, pa kaj bude , bit će na odgovornost građana.
 U moru loših vijesti ne zaboravite one dobre, onu da smo mogli izgubiti 12 i 11 mirovinu, a nismo, ali nikako ni suca Dobronića koji je poslao udarnike na zasluženi odmor.
Preporuka dana uvijek sliku pogledajte sa svih strana, ne nasjedajte na smiješak s profila.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo