Podjeli

Zapljuskuju nas valovi sa svih strana, počelo je s pandemijom, pa je uslijedio val povjerenja u Stožer, pa sada val uhićenja.
Susjedi, isto, ne zaostaju, i oni imaju sličan trend.
Oni su počeli od glave, uhitili su Premijera, mi smo počeli od peraja. Pale su naše perjanice, načelnica, državna tajnica i direktor firme koja bi trebala biti u vlasništvu svih nas.
To za što ih terete, bude se još dugo nagađalo i polako zaboravljalo, jer sve što dođe u valovima razbije se o stijene, ostane malo mulja, no to se s vremenom ispere.
Naš se Premijer dobro drži, za sada, odjednom se pretvorio u beskompromisnog borca, protiv korupcije. Zauzeo je gard pravednika, ili po zakonu ili nikako.
Pojma nije imao, da bi gosp. Rimac mogla nešto muljati. Žena dolazi na posao, svaki dan mu se prešetava ispred nosa, on joj je poslodavac, ali čovjek pojma nema, da ona u ruci i na nogama nosi godišnji minimalac za jednog radnika,toliko koštaju torbica i cipele na njoj.
Nema on oko za te stvari, ima kod njega dosta takvih žena, no mogao je zadužiti nekog da ih prisluškuje u čajnoj kuhinjici. Sigurno međusobno čavrljaju o tome koliko su platile torbice i cipele i gdje su ih kupile. A onda je mogao ministra Marića zadužiti, da ispita kako je to moguće isfinancirati iz plaće koju im daje,i koja to država ubire PDV na tim kupovinama. Sigurno ne naša, iako žene dobivaju plaću iz budžeta, kojeg pune oni koji imaju tek zeru više od minimalca.
Isto je i s Hrvatskim šumama, direktor preko 29 000 kuna plaće, a šume su Hrvatske i moraš platiti dozvolu ako ideš brati kestene.
Doznali smo tako, da i traže kredit za tekuću likvidnost, od 400 milijuna,  to će biti, da žele unaprijed potrošiti novce koje nemaju, ali ih planiraju imati, već ove godine. Bit će da planiraju veliki urod kestena i gljiva, pa će puno zaraditi na dozvolama. Planiraju i kupiti softver od 20 milijuna, Za što im treba softver od 20 milijuna, niti sami ne znaju, kad ga kupe vidjet će što s njim.
Kod nas sve obrnuto, u svijetu se kupuje tehnologija da bi bilo manje službenika, mi kupujemo softvere i onda zaposlimo ljude, da gledaju kako softveri rade.
A sve to plaćaju,  oni sa zeru, većom plaćom od minimalca, i ovog direktora u Hrvatskim šumama, i onog u vodama i onog u Elektri  i onog u Plinari.
Svi na super plaćama u zemlji gdje je prosječna mirovina 2500 kuna. Od te mirovine umirovljenik mora plaćati te direktore.
Kad umirovljenik i onaj s minimalcem kupi 4 jabuke plati i petu, kao PDV, lova ide u budžet Josipa dobije plaću i ode u Milano po torbicu. Samo za torbicu, treba tona jabuka.
I tako to već puno godinama, ovi na vlasti prilagodili sebi prihode i rashode. Zbog toga im i treba puno nekretnina, treba smjestiti te torbice i cipele.
A naš Premijer, beskompromisni borac protiv korupcije, veli neka se sve istraži, nema da se pored tako dobre plaće, još uzima i džeparac sa strane.
Pišu novine, da su hapšenje predizborni trik, da bi ljudi vidjeli, kako je vlada čvrsta u toj namjeri da raščisti s džeparcem, u svojim redovima, no zapamtili su svi ovi, koji će ove godine tražiti dozvolu, za branje kestena, kuda zapravo ide ta lova.
Zapamtili su plaću direktora, koji upravlja šumama koje su Hrvatske, dakle naše, i dvaput razmisliti, prije nego konačno, naprave krug, na izbornom listiću.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika