Podjeli

Marko Vučetić alea iacta est!
30 godina razjedinjenosti oporbe u Zadru, izgleda da im je toliko trebalo da zbroje 2 plus 2.
Sada već sa sigurnošću Marko Vučetić, bivši saborski zastupnik, filozof i kritičar vlasti u ovome gradu bit će kandidat za gradonačelnika kojega za sada podržava SDP.
Kako naslov kaže kocka je bačena i realno šansa ovome je 50:50,pod uvjetom da ovoga kandidata podrže sve ostale stranke. Most, Akcija mladih, sve stranke od centra pa na lijevo,čak i neke desnije koje se suprotstavljaju HDZ-u.
Ako ovaj sveučilišni profesor uspije dati motiv biračima da izađu na izbore šanse su još više na njegovoj strani.
Danijel Radeta je mladi predsjednik G. O. SDP-a i logičan je potez da će za kandidata tražiti nekoga tko mu može povući listu a možda i donijeti promjenu.
Podcjenjivanje vladajućih prema mlađoj ekipi koja je preuzela SDP polako opada i zapravo se pretvara u strah, je l’ događa se ono od čega jedino strepe.
Ujedinjenje protiv njih.
Razgovarali smo sa sugovornikom iz gradskog SDP-a :
Rani ulazak u kampanju je sigurno sasvim ključan, mi imamo kandidata bez repova, i zato mi moramo pokrenut dužu kampanju. Sve je umrtvljeno pandemijom COVIDA-19 i moramo probuditi birače i građane grada Zadra.
Njihova snaga u svakom trenutku je oko 12.000 glasova tome nadodajmo nekih 2000 glasova desnog političkog partnera Lukića i to je njihova realna snaga bez obzira na izlaznost oni to imaju u svako doba.
Predsjednik Milanović je dobio preko 18.000 glasova nedavno u Zadru i ti ljudi ako ih se motivira sigurno će izaći na izbore.
Trenutno jedini problem nam je Renata Sabljar Dračevac koja je već objavila kandidaturu za Župana.
Ona gubi izbore klasično ali to i je njezin cilj. Ona želi slabi SDP kojim ona može vladati, nakon dobrih rezultata i jačanja stranke ona je sigurno prošlost kao i njezino igranje ispod stola s vladajućima. (Razgovarali smo i o zaposlenjima njezinih bližih suradnika u gradska i županijska poduzeća, te svim ostalima čudnim stvarima gdje je ona održavala kvorum vladajućima i po potrebi im davala ruke za većinu)
Naš sugovornik je želio ostati anoniman,upravo zato što je upoznat s politikom Sabljar-Dračevac.
Činjenica je da Vučetić ima šanse i to se ne može osporiti, može naučiti na greški Sabine Glasovac koja je krenula u kasnu kampanju uz podršku beznačajnog HNS-a i lokalno demoliranog HSS-a s prošlih lokalnih izbora.
Kolika je to bila greška realnost je da danas HSS kao i HNS nemaju predstavnike u GV, što im nije dalo ni priliku da poprave rejting. (Jedan vijećnik HNS-a koji je ušao ubrzo je postao nezavisan)
Nastavljamo pratiti ovu zanimljivu priču iz Zadra i razgovarali smo s brojnim HDZ-ovcima kojima smo postavljali niz zanimljivih pitanja.
D.V.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika