Podjeli

Zemlja smo puna kontrasta donosimo propise koji su u najmanju ruku žalosno smiješni.
Iz bolnica nam se javljaju liječnici, upozoravaju da su se respiratori počeli kvariti.
Oni koji su ih nabavili tvrde, da nisu znali da će respiratori biti neprekidno u upotrebi.
Konfuzni odgovor s odgovornog mjesta, s čime su baratali oni koji su odlučivali o kvaliteti, koliko su predviđali da će trajati Corona pandemija ?
Vjerojatno će ta pitanja ostati bez odgovora, a krivci bez  odgovornosti ,dopustiti da politika o svemu odlučuje platit će hrvatski građani neki na žalost i životima.
Liječnici upozoravaju na nedostatak pravih specijalista, jučer nam doktorica iz HUBOL-a, govori da bolesnike od Covida zbrinjavaju i liječe ginekolozi, ortopedi , svega ima osim potrebnih specijalista.
Rezultati se broje mrtvima , a naši donose traljave propise. Tako smo jučer doznali da maska za djecu u školama, mora imati etiketu na kojoj mora biti napisano da je periva na 60 stupnjeva.
Učiteljica bi da zadovolji propis, morala pregledati maske, dakle djeca bi ih morala poskidati ona očitati, i onda vjerojatno i sankcionirati oni koji nemaju ispravne etikete.
Koliko je to razumno i čemu služi taj propis ostaje da sami procijenimo i što se time želi uopće postići, a s druge strane nismo provjerili koliko traje radni vijek respiratora koji smo nabavili.
Na početku pandemije kada smo se za svu zaštitnu opremu oslonili na donacije iz Kine nitko nije donosio propise o kvaliteti donirane zaštite,
 a sada kad su bake i umirovljene krojačice izvadile šivaće mašine i počele šivati maske kojima opskrbljuju većinom siromašne porodice ,sad je to postao problem o kojem se priča u Dnevniku na TV.
Ne bi ni čudilo da se donese i propis po kojem se maske i ne bi smjele šivati bez obrtnice ,a redari bi u tramvaju pregledavali etikete.
Majstori smo postali u tome da ne znamo razlučiti važno od nevažnog, promiču nam krupne stvari ili nam se teme nameću, da bi se mi bavili njima, a promicale bi nam krupne stvari koje odlučuju o životu i smrti.
Najavio je i dr.Lauc savjetnik u Vladi,tužbe protiv onog tko će se usuditi kritizirati njegove preporuke, jer mu kvare ugled i poslovni uspjeh.
Njegova lepeza preporuka tijekom pandemije razlikovala se od najblaže do najstrože, pa svatko tko je bilo što rekao o njegovim savjetima može biti tuženik u budućem sudskom procesu.
Siromašni ljudi postali su žrtva bolesti , bez obzira o kojoj se bolesti radi, napušteni i zanemareni, oni nemaju koga tužiti, onkološki bolesnici koji ne mogu dobiti potrebni lijek, također, a razni špekulanti i profiteri brinu o poslovnom uspjehu.
Nebrojeno puta smo čuli da naš Premijer svoje obraćanje građanima započne rečenicom:
“Javnost mora znati!”
E pa došlo je vrijeme da
javnost mora znati:
Zašto smo najgori u Europi po širenju i po šteti nastaloj u pandemiji?
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo