Podjeli

Istraživanje koje je proveo Robert Innes, profesor ekonomije na kalifornijskom sveučilištu, pokazalo je da je “nepoštenje doista zarazno”. Zapravo, nepoštenje bismo mogli usporediti s virusom — što smo više u kontaktu s osobom koja je sklona varanju, to je veća opasnost da se i sami “zarazimo” nepoštenjem.

A kod nas nepoštenje na svakom koraku od politčara ,medija,instant kapitalista naše privatizacije ,sindikata i naše tužne svakodnevnice.

Svi se mi s vremena na vrijeme suočavamo s teškim okolnostima.Možda dolazimo u iskušenje da učinimo nešto nepošteno. Svojom reakcijom u takvim situacijama pokazujemo kakva su naša moralna mjerila.Ne smijemo postupati nepošteno ni zbog sebe a ni zbog činjenice  da kad istina izađe na vidjelo, morat ćemo snositi posljedice nepoštenog .

Međuljudski odnosi grade se na povjerenju. Kad dvoje ljudi vjeruju jedno drugom, osjećaju se sigurno i zaštićeno. No povjerenje se ne može izgraditi preko noći. Ono se stječe kad s nekim provodimo vrijeme, iskreno razgovaramo i nesebično si pomažemo. Međutim, samo jedan nepošten postupak može razoriti povjerenje. A izgubljeno povjerenje vrlo je teško obnoviti.

Ponekad je začuđujuća ustrajnost ne poštenog postupanja i uspjeha koje to ponašanje polučuje.Primjer je ponašanje politike kod nas već trideset godina.Ali kako se kaže ćup ide na vodu dok se ne razbije.

Je li vas ikada prevario netko koga ste smatrali dobrim prijateljem?Pouzdanom političkom strankom? Kako ste se tada osjećali? Vjerojatno ste bili povrijeđeni, a možda ste se čak osjećali iznevjereno. To je posve razumljivo. Bez ikakve sumnje, nepoštenje može iz temelja razoriti dragocjene međuljudske odnose.

Činjenica je ,sada znanstveno dokazana,da je nepoštenje kao virus.Za to ima lijeka a to je KARANTENA I SAMOIZOLACIJA!

Ja bih gospodu političare, HDZ-SDP i kompletnu svitu koalicijskih partnera i “tzv”novu oprbu ,stavila u karantenu  ( neke možda u samoizolaciji)sve dok ne ozdrave od nepoštenja.Dodatna terapija bi bila povrat pokradenog od građana.Dok bi oni bili na liječenju građani bi sredili državu onako kako njima odgovara.

 Pozivamo sve kojima je dosta laži i nepravde da zajedno započnemo izgrađivati zemlju za koju su prije 30 godina poginuli naši najmiliji.Stavimo izdajničku bandu u “karantenu”!

Nada Ećim Innocente


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika