Podjeli

…Koalicija Ivana Anušića, Ante Đapića i Ivana Radića možda će otvoriti oči i drugim akterima na desnom političkom spektru i biti pouka da se na temeljima animoziteta, razdora i neargumentiranih dosjetki….

 

Ekskluzivna vijest, koja će bez ikakve sumnje izazvati lavinu medijskih reakcija dolazi nam iz Osijeka, s istoka Hrvatske. Danas u 11h, na  poznatoj osječkoj Bikari održana je zajednička tiskovna  konferencija Ivana Anušića, Ivana Radića i Ante Đapića na kojoj je objavljena koalicija HDZ-a i Nezavisne liste Ante Đapića za predstojeće izbore u Osječko-baranjskoj županiji i izbora za grad Osijek! Nakon biranih riječi Ivana Anušića i Ivana Radića o Anti Đapiću, on se obratio medijima s informacijom o temeljnim razlozima formiranja te pobjedničke koalicije! Naglasio je da je potpora županu Anušiću za novi mandat posve logična i očekivana nakon potpore njegovoj listi na prošlim parlamentarnim izborima! Podsjetimo da je Ivan Anušić na parlamentarnim izborima sa svojom listom potpuno neočekivano, izvan svih prognoza relevantnih ispitivača javnog mnijenja, osvojio čak tri mandata više, što je na nacionalnoj razini HDZ-u donijelo velikih, ali neočekivanih 66 mandata. Za Antu Đapića je Ivan Anušić ne samo odličan župan, nego i čovjek s jasnim, nacionalnim, političkim gardom koji je na istoku Hrvatske izuzetno važan, kako u sociološkom, tako i u duhovno svjetonazorskom smislu! Anto Đapić, koji ima veliko gradonačelničko iskustvo u vođenju Osijeka, pa je s toga vrlo kompetentan svjedok, za grad Osijek je istaknuo da je mladi Ivan Radić prihvaćajući glavne odrednice Đapićevog programa o završetku izgradnje tramvajske mreže apsolutno zaslužio potporu Nezavisne liste Ante Đapića! Ante Đapić je istaknuo da očekuje osvajanje stabilne većine u gradskom vijeću i županijskoj skupštini i pobjedu Anušića i Radića u prvom krugu! Pozicija Ivana Anušića, kao izrazitog favorita sa svim pozitivnim političkim konotacijama, bez ikakve sumnje će percepcijski biti od velike pomoći Ivanu Radiću, gradonačelničkom kandidatu, a kako procjenjuje Ante Đapić ulazak u drugi krug mu je zagarantiran, a možda i pobjeda već u prvom krugu.

 

Na ovom pozitivnom političkom okupljanje u Osijeku i Osječko-Baranjskoj županiji može se iščitati niz važnih političkih poruka koje su u suprotnosti s onim o čemu špekuliraju mainstream mediji. Dakle, iz ovog primjera koalicije HDZ-a sa  Antom Đapićem, liderom stranke Desno, kristalno je jasno da je HDZ i na ostalim područjima Republike Hrvatske otvoren za koaliciju sa zdravim, normalnim, programski isprofiliranim političkim subjektima s desnog političkog spektra, koji svoj rast neće bazirati isključivo na svjetonazorskoj i međunacionalnoj konfrontaciji, osobito ne na nepotrebnoj konfrontaciji s HDZ-om.

 

Prateći rad Ante Đapića kroz povijest politika u našoj mladoj domovini, a o osobito u zadnje tri-četiri godine , od njegovih jakih Vukovarskih teza, preko otvorene podrške Kolindi Grabar Kitarović i Ivanu Anušiću, može se zaključiti da se radi o jednom vrlo iskusnom političaru koji odlično poznaje odnos političkih snaga u Republici Hrvatskoj i kao legalist poštuje izborni legitimitet trenutno vladajućih. No uz te spoznaje i uz takav kristalno jasan politički stav, Ante Đapić se nije nikada libio oštro komentirati one poteze vladajućih koje nisu u skladu s njegovim temeljnim svjetonazorski uvjerenjima i programskim tezama.

 

Koalicija Ivana Anušića, Ante Đapića i Ivana Radića možda će otvoriti oči i drugim akterima na desnom političkom spektru i biti pouka da se na temeljima animoziteta, razdora i neargumentiranih dosjetki ne može graditi ni stranačka budućnost, niti dobrobit za Republiku Hrvatsku. Čini se da je ovo vrijeme u kojemu se grčevito borimo protiv COVID-a 19, kada se borimo za obnovu Banovine i Zagreba, vrijeme za zdrave kompromise i pragmatičnu politiku malih koraka, što je Anto Đapić više puta znalački komunicirao s javnošću, a danas u Osijeku oživotvorio u pobjedničkoj koaliciji s Ivanom Anušićem i Ivanom Radićem!

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika