Podjeli

Kako su vladali tako su i otišli. Cijeli dan pravili su se gluhi, prema zahtjevima za donošenju zakona za obnovu Zagreba. Arogantno, prema oporbi, ali nije izostala samohvala.
Jandroković, maštovit čovjek, koji je na svoj osebujan način uspio ući u 5 saziva Sabora, biti odani pratilac, 5 gospodara, na kraju u svom nadmjenom istupu moćnika, spomenuo je i svoju donaciju u iznosu jedne mjesečne plače, za sanaciju, posljedica od potresa, glavnog grada Hrvatske.
U podužem elaboratu o radu Sabora, iznio nam je podatak, da je zadnji saziv, bio najučinkovitiji do sada. Radio je 421 dan i odradio 2938 h.
Ako znamo, da ovaj saziv radi 3,5 godina i ako znamo, da radni mjesec iznosi oko 162 h za skoro, sve zaposlene u Hrvatskoj, da svaki radni čovjek mora odraditi oko 1800 sati godišnje, kako bi dobio plaču, vidimo da gosp. Jandroković nije odradio ni 2 godine, a u punom iznosu, bit će mu plaćene i priznate 4 pune godine i staža i mirovine, zdravstvenog osiguranja. Koliko je to u 5 saziva Sabora, nemoguće je izbrojiti, koliko rada, koliko jalovog vremena, koliko je automobila za njega kupljeno, da bi ga odvelo do tog  posla.
Koliko je to nas koštao taj veliki Dobrotvor, koji je od  svojih, jako dobrih primanja, izdvojio plaču za jedan mjesec, koji ionako, neće raditi.
Ipak mu hvala i njemu i Premijeru, koji je na kraju ispraćen , gromoglasnim zviždukom, no kako on veli, to su zviždali, samo politički aktivisti, došli su kvariti idilu, između njega i građana koji moraju znati da zakon o obnovi grada,
nije donio za njihovo dobro, jer se o zakonu mora raspraviti na dugo i široko, a para za obnovu i tako nema, pa je bolje raspravljati o zakonu, nego grad, obnavljati.
Ali je njegov HDZ darivao gradu, za obnovu 1 100 000 kuna, njegovi ministri, na čelu s njim, dali su također, jednu plaću. Hvala Premijeru i njegovim ministrima, ali da bi slika bila čista, da sjaji svjetlom dobrote, trebao nam je usput spomenuti, gdje je to njegov vjerni Pajdaš, gradonačelnik Bandić potrošio novce iz fonda za obnovu u slučaju, elementarnih nepogoda. Trebao nam je reći, hoće li upravo on, čuvati te darovane novce, jer to je onda druga priča. Gradonačelnik ima poseban odnos sa svojim Pajdašima, brine on o njihovom novcu, pažljivo i odano. Pobrine se on da Pajdaši, uvijek dođu na svoje, zna on vratiti, baš u pravo vrijeme, uvijek se nađe, na pravom mjestu.
A mogao nam je Premijer, onako, usput reći, koliko su novaca, dobili njegovi smijenjeni ministri ili točnije ministrice, kroz famozni 6+6, njegove ljubimice, gosp. Dalić, gosp. Žalac, gosp. Murganić, i bivša Predsjednica Kitarović, pa bivši Premijer Orešković, svi su oni dobivali a nisu radili. Bivši Premijer Orešković, pod punom je pratnjom, u službenom automobilu, otišao na posao u inozemstvo.
Sve su to bili veliki domoljubi, veliki ljubitelji novca, kojeg su zaradili, oni koji rade 162 h mjesečno, oko 330 dana godišnje, 40 godina života.
Polovica tih ljudi, upravo je na minimalcu, koji kasni ovaj mjesec, pitanje je hoće li drugi mjesec imati posao, koji brinu brige, kako će preživjeti uz minimalac, oni bi vam trebali, za dva mjeseca, ponovo dati glas, da dalje dijelite pare, koje bi oni trebali zaraditi, po zakonima koje vi donesete, u vrijeme koje vama odgovara, bez široke rasprave.
 Gospodine Jandrokoviću i gosp. Premijeru, puno smo mi radnih sati odradili, premalo novaca dobili, da bi vama bili zahvalni, za dar koji ste dali, baš sad kada su ljudi na minimalcu, kad od tog minimalca krpaju svoje domove,jedna vaša plača kap je u moru od onog, što ste nam uzeli, a za uzvrat ništa dali, do praznih obećanja, da će poslije izbora, biti bolje.
Nama, starijima i pola života je prošlo, čekajući da nam bude bolje, da počnete misliti na nas, no vi ste se davno odmetnuli od života, u kojem se za rad dobiva plača, da se povjerenje najlakše dobije, kada se dijeli, kako dobro, tako i zlo.
Lebdite na krilima moći, koju ste stvorili s Pajdašima, jedna sitna gesta, čovjeka, zbog kojeg ste jučer, vi bili na Markovom trgu, pokazala je karakter vaše opstojnosti. Tomislav Saucha, na ulazu  u Sabor, okupljenim je prosvjednicima, poslao licemjernu pusu podrške, na njegovom licemjerstvu, vi ste održali svoju vlast, doveli mandat pred kraj.
Bez obzira je l’ ukrao ili nije novce, ostao je temelj vaše licemjerne opstojnosti, jer niti jedan glasač, koji je glasao za njega, nije mu dao svoj glas, da podrži vas, niti u dobru, a niti u ovom zlu.
Zato, ruku pod ruku, odite u zaborav, povedite Sauchu, koji je isto, više od dvije godine, dobivao plaću, zato što je u jednom trenutku, stisnuo pločicu, koja je vama odgovarala.
Dobro je, što s vama odlazi i korona koja vam je dobro poslužila, Stožer, koji vam je pomogao da nas naviknete na strah.
Strah je ostao, ali više se ne bojimo korone, bojimo se vašeg povratka, i baš sve, ćemo učiniti, da se  više,  ne vratite.
Dragi prijatelji, na nama je red, da osnujemo svoj Stožer. Stožer, za obranu od licemjera, od bilo koje strane, bilo kojeg svjetonazora, oni bi samo vladali, uzimali, a ništa dali.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika