Podjeli

Opa, prozvani su se izgleda našli „iznenađeni i uvrijeđeni“ jer sam ih u jednoj objavi nazvao „pudlicama“ i „trabantima“ HDZ-a. I zamislite sa čime se brane odnosno negiraju da su oni HDZ-ove „pudlice“ i „trabanti“, time da sam i ja nekada koalirao sa HDZ-om…. Da ja odnosno BUZ jeste koalirao sa HDZ-om i tu ne vidim apsolutno ništa lošeg jer umirovljeničke stranke trebaju surađivati ili koalirati sa strankama koje su na vlasti i tu završava doslovno svaka sličnost između BUZ-a odnosno mene i prozvanih.

Ja se za razliku od prozvanih nikada nisam složio sa HDZ-om ili bilo kime drugim, a kamo li nešto uradio, što je bilo suprotno interesima umirovljenika…. Nikada poput prozvanih nikome nisam bio smokvin list niti sam ikada dao priliku da se bilo tko poziva na mene ili BUZ kada je trebalo donijeti neku odluku na štetu umirovljenika. Ja sam kao i moja stranka (BUZ) prekinuo suradnju isti trenutak čim sam vidio da se odstupa od dogovorenog i ni u jednom trenutku nisam požalio budući je moj čvrsti stav i nepopuštanje HDZ-u  mene i moju stranku koštalo parlamentarnog statusa. Nikada sebi niti svojoj stranci ne bih dopustio da poput SUH-a, MUH-a i HSU-a „trgujemo“ interesima umirovljenika stoga ih sve može biti sram. Da imaju i malo morala i političkog poštenja onda me ne bi blokirali na društvenim mrežama samo kako bi izbjegli moju argumentiranu polemiku sa njima ….

Da sam ja potpuno u pravu jasno kažu i građani koji u anketama HSU-u kao njihovom (SUH; MUH) političkom krilu daju od 0 – 1% što je za stranku sa gotovo 20-togodišnjim parlamentarnim statusom krajnje ponižavajući položaj, posebno ako se uzme u obzir da na raspolaganju imaju bazen od potencijalnih 1,2 milijuna birača…..

I da još jednom naglasim nekoliko detalja budući se u reakciji naglašeno postavljaju upitnici o mom političkom radu, moralu i etici…  Dakle ja nemam povlaštenu saborsku mirovinu niti sam je tražio niti ću je imati. Isto tako dok sam bio saborski zastupnik (iz Trogira sam) nisam koristio ni jedno od onih prava (plaćen stan, režije, odvojeni život, putni trošak…) radi koji se ovih dana mnogi znoje i crvene pred javnošću. Da, da, od saborske plaće sam sam plaćao i plaćam iznajmljeni stan, režije i putni trošak do Trogira itd….  Isto tako nisam iskoristio ni jedno pravo po osnovi braniteljskog statusa budući sam bio dragovoljac Domovinskog rata od kolovoza 1990.

Sa BUZ-om ili Milivojem Špikom može veoma lako svatko surađivati uz samo jedan uvjet, a taj je da se drži dogovora,  ali nema niti će ikada biti suradnje ni sa kime tko bi trgovao interesima umirovljenika ili pokušao osobne interese staviti ispred interesa umirovljenika. Da je SUH-u, MUH-u i HSU-u interes umirovljenika ispred osobnih interesa onda bi i oni već odavno prekinuli svaku suradnju sa Plenkovićevom Vladom odnosno HDZ-om…….

U Zagrebu, 18.02.2022.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

https://www.mojevrijeme.hr/magazin/2022/02/petrovic-spika-je-koalirao-s-hdz-om-a-nas-naziva-plenkovicevim-pudlicama-smijesno/


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika