Podjeli

Gradonačelnica Grada Siska notorna  Kristina Ikić Baniček najpoznatija je “po šumama i gorama“, odnosno kao „pjevačica“ partizanskih i inih pjesama. Ona i dalje navodno pozdravlja sa „Smrt fašizmu-sloboda narodu“ i prema svemu sudeći mrsko joj je sve što hrvatski diše. Nu, svako malo „zakači“ se i s Katoličkom crkvom, ili bolje rečeno Sisačkom biskupijom. Sve što za tamošnji narod čini ova biskupija, odnosno jedan od najpopularnijih hrvatskih biskupa Vlado Košić, za nju ne postoji. Gdje god može podmeće im nogu, jer  za nju i njezine suradnike i dalje je očito „srp i čekić“ – zakon nad zakonima.

Sada je, pišu mediji, ponovno izvela neki igrokaz, tj. okomila se na škole, jer navodno surađuju s Caritasom ove biskupije, a po njezinom „škole i crkve moraju biti odvojene“, što će reći da djeca u školama, kao što je slučaj diljem Hrvatske vjeronauk mogu imati jedino doma ili u nekoj crkvenoj zajednici.

Inače, na području Sisačke biskupije i Grada Siska vjeronauk pohađa između 75 i 95 posto djece, a ona kao i njihovi roditelji imaju ustavom i zakonom zajamčena vjerska prava, ali za to gradonačelnicu boli „ona stvar“.

Odgojena je, kako je odgojena, a gdje drugdje nego „po šumama i gorama“ i najčešće se ponaša kao što su se ponašali komunisti nakon 1945.

Ova žena, s petokrakom na čelu, nastoji minirati svaku akciju ili manifestaciju Sisačke biskupije, pa čak i kad je riječ o pomoći oko obnove sisačke katedrale, ali i drugih vjerskih objekata, stradalih u potresu.

Inače, malo je gradonačelnika ili gradonačelnica koji su toliko prijavljivani za navodne kriminalne i ine radnje kao što je to Kristina Ikić Baniček. Svako malo netko protiv njezina rada podnese kaznenu prijavu, pa je više na sudu i u policiji nego u svojoj kancelariji.

Kod nje se, kako nam pričaju pojedini Siščani, za pomoć mogu obratiti navodno samo oni koji i dalje u srcu nose „srp i čekić“ ili koji s njoj protestiraju protiv svega što hrvatski diše, pa se stoga branitelji ovoga grada često pitaju: Što smo skrivili Bogu da na čelu grada imamo to što imamo?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika